7 Ekim 2010 Perşembe

Bursaspor'da Neler Oluyor?


Son günlerde Facebook'un önemli taraftar sayfalarından olan Bursasporfan sayfasının kulüp yönetimi tarafından dışlanması ile ilgili Bursa medyasının duayenlerinden Ahmet Emin Yılmaz kendi sitesinden çarpıcı bir yazı yazmış. Sadece Bursasporlu taraftarlar değil, diğer takımları destekleyen ve Rangers-Bursaspor karşılaşmasını Star TV'den izleyen herkes maçtan sonra Ertuğrul Sağlam'ın açıklamalarını beklerken, Star TV, Passaporla programını yayınlamış ve tepki toplamıştı. Bu sıkıntıyı dile getiren Bursasporfan yöneticileri de Ahmet Emin Yılmaz'a göre Bursaspor yönetiminden veto yemişler. Buyurun yazıya...

Meğer gelişmeleri kaçarmışız… İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta üniversite öğrencisi Bursalı ve Bursaspor taraftarı gençler tarafından oluşturulan Bursasporfansayfası, birkaç günlük süre içinde Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu kararıyla, kulübün resmi Facebook sayfası olmaktan çıkarılmış.
Açıkçası…
Bursaspor Yönetim Kurulu, 362 bine üyeye dayanan dev potansiyeliyle Türkiye’nin üç fan sayfasından biri haline gelen Bursasporfan’ı resmen bitirmiş.
Hele…
Bursaspor Kulübü’nün Bursasporfan’ı kulübün resmi Facebook sayfası olmaktan çıkarma gerekçesini Dr. Levent Balcı’nın söz konusu sayfanın web sitesi olanwww.bursasporfan.com sitesindeki yazısında okuyunca resmen kanımız dondu.
Meğer…
Glasgow’da oynanan Glasgow Rangers-Bursaspor Şampiyonlar Ligi maçı sonrası röportajları yayınlamayıp yarışma programı yayına geçen Star TV’nin protesto edilmesi nedeniyle kulüp bu kararı almış.
Kararı öğrenince kanımızın donma nedeni şu:
Şampiyonlar Ligi maçı sonrası Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve futbolcularla röportaj yayınlamak yerine Passaparola adlı eğlenceli yarışma programı yayınına geçen Star TV’ye kentin o gece duyduğu tepkiyi bu sayfalarda biz dile getirdik.
Bursasporfan sayfası da bizim yazımızı Facebook’taki 361 bin 903 üyesiyle paylaştı.
İşte…
Bursasporfan’ın resmi sayfa olmaktan çıkarılış gerekçesi bu: Star TV’ye kentin gösterdiği tepkiye bizim bu sayfalardan dile getirdiğimiz yazımızı Facebook’ta üyeleriyle paylaşmak.
İnsan gerçekten inanamıyor.
Bursaspor’un hakkını korumakla görevli olan Bursaspor yönetiminin sorumluluğunu yerini getirmediği gibi, Bursaspor taraftarının sesini duyurarak takımın ve kulübün hakkını yüksek sesle getirenleri cezalandırmak istemesini anlayabilmek mümkün değil.
Oysa…
Daha o gece ilk ve en büyük tepkiyi Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu’nun göstermesi gerekiyordu.
Dahası…
UEFA kararları gereği, yayıncı kuruluşun röportajları yayınlama zorunluluğu bulunduğu için, röportaj yapmak üzere soyunma odaları koridoruna bile inmeyen Star TV sunucusu ve teknik ekibinin UEFA Temsilcisi’nin uyarısı üzerine maçtan yarım saat sonra Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, futbolcular Sercan Yıldırım ve Volkan Şen ile ve canlı yayınlanıyormuş gibi röportaj yaparak hem Bursaspor’u, hem de UEFA’yı kandırdığını yine bu sayfalarda aktardık.
Biz o yazıları…
Bursaspor’a haksızlıklık yapıldığına inandığımız için yazdık.
Tıpkı…
Daha birkaç gün önce Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın gözaltına alınışını haksız bulup tepki gösterdiğimiz gibi.
Açıkça söylüyoruz…
Bursapor’un haklarını korumakla görevli olanların, iyi geçinmek adına başkaları karşısında el pençe dururken, Bursaspor’u sevenleri ve Bursaspor için çırpınanlarıcezalandırmaya kalkması hiç içimize sinmedi, hiç doğru bulmadık.
Böyle bir gerekçe başlı başına haksızlık.
Eğer…
Bursasporfan’ı kulübün resmi Facebook sayfası olmaktan çıkarmak bir güç gösterisikabul ediliyorsa, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri gelsinler bu siteyi, yani www.ahmeteminyilmaz.com sitesini de kapattırsınlar.
Arzu ediyorlarsa, hodri meydan.

Edit:
Bu yazıdan sonra Bursaspor'u yakından takip eden bir dostum, bu gelişmelerin ne olduğunu merak edip, yeşil-beyazlı yönetimden olayın "aslı-astarı"nı öğrenip, bana telefonla verdiği bilgi sonrası ise işin iç yüzünün farklı olduğunu öğrenmiş olduk. Tamamen iyi niyetlerle kurulmuş olan Bursasporfan sayfası, facebooktan çıkıp bursasporfan.com sitesini kurunca, Bursa yönetimi bu işten rahatsız olur ve sayfayı resmi sayfa olmaktan çıkarır... Bu da işin diğer boyutu...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin