12 Ekim 2010 Salı

Galatasaray son Sekizde


Galatasaray Cafe Crown, Spor Toto Türkiye Kupası eleme gurubu aşamasındaki sakatlıkları nedeniyle 3 yabancısı Shipp, Rochestie ve Shumpert'in de oynamadığı son maçında Türk Telekom'u da yendi ve son sekize adını yazdıran son isim oldu. Maça diğer iki maçta olduğu gibi tutuk başladı ve fark maçın başında takımımızın aleyhine 10 sayıya kadar çıktı. Sonra toparlandılar ancak yine ilk maçta olduğu gibi ilk periyotta yüksek bir skor oluştu savunma anlamında. İlk periyotta 25 sayı yiyen takım ikinci periyotta vidaları sıkınca Türk Telekom hem savunamaya takılmalarından hem de biraz acele atışlardan dolayı ilk basketini periyodun bitimine 1 dakika kala buldu. Zaten 2. periyot boyunca attıkları basket sayısı 1, toplam sayıları 7. Bu 9 dakikalık süre zarfında Galatasaray'lı oyuncular da savunmadaki başarılarını hücuma yansıtamayınca devre 34-32 lehimize sonuçlandı. Hatta sayıdaki hareketlilik son iki dakikada Göksenin-Andric ikilisinin kaydettiği on sayıyla oluştu. Devre olana kadar Galatasaray'ı ayakta tutan Ermal'in pota altından bulduğu sayılar ve Rancik'in orta mesafe şutlarıydı. Ermal 12 sayı ile ilk yarının yıldızı iken, hücum ribauntlarındaki 10-4'lük kötü durumumuz yine ribaunt konusunda sıkıntı çekeceğimizin habercisiydi.

Devre arasında yine Oktay Mahmuti fırçalarıyla yıkanmış olacaklar ki 3. periyoda fırtına gibi başladı takımımız. Özellikle bu bölümde diğer tarafta da milli maç olduğu için bölünme durumu söz konusu oldu. Pişman oldum tabi ama ne yaparsın milli maç. İlk 6 dakikada 6 sayıya izin veren Galatasaray savunması hücumda adeta bir yağmur havası estirdi. Bu bölümün yıldızı 3. çeyreğe 12 sayı sığdıran Rancik'ti. Rancik sezona iyi başlamasa da günden güne artan bir performansı ver. Bu maç tavan yaptı bu sezon için. Özlemişiz onun bu mücadeleci oyununu. Alınan Galatasaray molası sonrası vitesi bir anda yükselten sarı kırmızılı oyuncularda 3. çeyreğin ikinci yarısında 3/4 üç sayı isabeti ile oynayan Caner ön plana çıktı ve Galatasaray bir daha farkın kapanmasına izin vermedi.. çeyrek de geliş gidişlerle sonuşlandı ve takımımız sahadan 79-61 üstün ayrıldı.

Maç sonunda Ermal Kurtoğlu 16 sayısı ve her alandaki mücadeleci ve hırslı oyunuyla maçın adamı seçildi. Ermal'i tanıtmaya gerek yok zaten ama bu tarz bir oyun oynayacağını kendisi de dile getirmişti, biz de dile getirmiştik. Ermal çok önemli bir silah olacak. Özellikle üç sayı çizgisinin 6,75 çekilmesi ve dolayısıyla alanın genişlemesi sonucu orta mesafe şutu olan uzunlar çok önemli işler çıkaracak bu sene. Bizde bundan üç tane olması(Ermal-Rado-Andric) önemli avantaj. Ayrıca bu yeni kural sırtı dönük oyunu olan pivotlar ve uzunlar için de büyük avantaj sağlıyor. Çünkü alan genişlediği için ikili sıkıştırmaya gardlar fazla gelemiyor. Aynı oyuncuların bu özelliği de olduğu için sevinmiyoruz desek yalan olur. Ancak Oktay Mahmuti ve ekibinin bu avantajlara rağmen ribaunt konusuna acil bir çözüm bulması şart. Gereğinden fazla ikinci şans tanıyoruz rakiplere. İlk maçta Beşiktaş bunu fazlaca kullandı. Bi parantez de Tutku'ya açmak lazım. Her ne kadar fiziksel durumu hala yeterli olmasa bile aklı ile neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi bizlere bu maçlarda. İkili oyundaki bilgisi sonucu Tutku-Ermal, Tutku-Andric, Tutku- Rado ikili oyunlarını bu sezon bol bol izleyeceğiz gibi duruyor. Ayrıca yıllanmış şarap Haluk'un tecrübesinin ne kadar öenmli olduğu yine ön plana çıktı. Caner'e de değinmeden olmaz. Caner çok önemli bir şutör ancak istikrar konusunda sürekli sorun yaşıyor. Bugün 4/5 3 sayı isabeti ile 16 sayıyla tamamladı maçı ve son darbenin vurulmasında başroldeydi. Caner bu performansı sürdürüse çok önemli bir silah olur. Bunu kendi de biliyor.

Son söz olarak da Evren'in kötü bir 3 maç oynasada bu takımın çok önemli bir parçası olduğu gerçeğine ve Göksenin'in bu performansını artırdığı takdirde Rochestie'yi kesip çok iyi işler yapacağına(bugün hiç şut kaçırmadan 8 sayı atıp, çok agresif bir savunma anlayışyla oynadı) değinmem gerekir sanırım. Takımımıza yakında başlayacak olan lig maratonunda ve 10-11-12-13 şubat tarihlerinde oynanacak son sekiz mücadelesinde başarılar dileyelim.

Galatasaray Cafe Crown 79 - Türk Telekom 61
Yer: Kepez Belediyesi Spor Salonu / ANTALYA
Rakip: Türk Telekom
Tarih: 12.10.2010

Melih Mahmutoğlu: (21', 2 ribaund, 1 top çalma)
Göksenin Köksal: (11’, 8 sayı, 1 asist, 1 top çalma)
Caner Topaloğlu: (24’, 16 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı)
Tutku Açık: (30’, 7 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı)
Luksa Andric: (17’, 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı)
Radoslav Rancik: (24’, 16 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı)
Haluk Yıldırım: (19’, 7 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı)
Evren Büker: (32’, 5 sayı, 1 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, 1 top kaybı)
Ermal Kurtoğlu: (23’, 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist)

1. ÇEYREK: 19-25
2. ÇEYREK: 15-7 (34-32)
3. ÇEYREK: 23-16 (57-48)
4. ÇEYREK: 22-13 (79-61)
(fotoğraflar ve istatistikler resmi siteden)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin