29 Ocak 2011 Cumartesi

Cimbom Kimliğini Hatırlayınca: Galatasaray:80 - Karşıyaka 67


Her iki takım da yorgun ve eksikti mücadele öncesinde. Galatasaray mağlubiyet serisi ile Karşıyaka galibiyet serisi ile gelmişti Abdi İpekçi Arena'ya. Arena bugün sarı kırmızı bir gün yaşadı. Önce kadın takımımız derbide Beşiktaş'ı mağlup etti. Ardından zorlu bir mücadele de erkekler ligin en iyi ve en genç takımlarından Karşıyaka'yı 3. periyodun ikinci yarısı ile son periyodun ilk bölümündeki 10 dakikalık zaman dilimi boyunca ortaya koyduğu performansla eli boş gönderdi.
3 maç üst üste kaybetmenin verdiği huzursuzluk maçın başında etkisini gösterdi. Sakat Tutku, Caner ve Gıda zehirlenmesi yaşayan Rancik dışında yabancı kontenjanına takılan Rochestie ile birlikte 4 oyuncusu yine eksikti takımımızın. Ancak yenilgi kotasını doldurmuştuk. Maça huzursuz başladık ve 8-0'lık Karşıyaka serisi bunun göstergesiydi. Takımımız adına ilk sayıda 2.30 geçe gelmişti. sonrasında biraz toparlanma belirtileri göstersek de ilk 5.30 dakikada yediğimiz 15 sayı sıkıntımızı iyice gösteriyordu. Bu noktada gelen Oktay Mahmuti molası bir anda her şeyi değiştirdi. Takımımız savunmayı iyice oturtup hücumda iyi performans gösterdikten sonra maçın başındaki 11-2'lik skor 15-7 lik seri ile lehimize döndü ve ilk periyodu 17-19 ile geride kapattık.

2. periyoda savunmada daha da iştahlı başlayan takımımızda ilk periyotta kötü korku filmleri gibi performans gösteren Göksenin yine ilk beşte devam ediyordu. Oktay Mahmuti'nin iyi yönetmenliğinde oyunculuğunu da yükseltti Göksenin ancak o saat itibariyle şaşkın ördek gibi sahada dolaşıyordu. Allahtan bu çocuğun maça küsme gibi huyları yok. Yoksa ilk periyotta yediği Ben Wallece vari bloktan sonra çoktan sütünü içip uyuması gerekiyordu. Göksenin'le birlikte takım da iyice iştahlandı ve karşılıklı atılan sayılaral periyodun ilk bölümü geçildi. Shumpert'in oyuna girmesiyle tekrar ateşlenen takımımız bir anda 6-0'lık seri yakalayıp rakibini geçti. Bu noktada Shumpert'in liderliği ve elini taşın altına sokması unutulmamalı. Son bölümde Andric'in faule maruz kaldığı Shumpert-Evren-Haluk-Andric merkezli oyun maçın en güzel hareketiydi diye düşünüyorum. Bir de faul basketle taçlansa keyiften uçabilirdik. Son hücumu kötü kullanıp sportmenlik dışı faul yapmamıza rağmen devreyi 38-35 önde kapayıp soyunma odasının yolunu tuttuk.

3. periyoda yine iyi savunma ile başladık ancak yediğimiz 2 ekstra üçlükle 3 sayı öne fırladı Karşıyaka. ilk bölüm karşılıklı basketlerle geçildi ve periyodun bitimine 5 dakika kala 46-46 eşitlik vardı. Johnson'ın el freni görevi gördüğü bu noktada Oktay Mahmuti onu çıkarıp yerine Evren'i aldı. Bu noktada savunma ibresini 150'nin üzerine çıkaran takımımız bir anda 5 sayı fırladı. Bu noktada hala Göksenin'in oyunda olduğunu ve iyi savunması sonrası çaldığı topu smaçla bitirdiğini hatırlatıp çocuğun hakkını verelim. Doğru beşini bulan takımımız, Periyodun son 5 dakikasında rakibine sadece 4 sayı izin verdi ve iyi savunmasını attığı sayılarla ödüllendirdi. Evren'in direksiyonda olduğu bu bölümde 10-2'lik seri ile takımımız 3. periyodu 56-50 önde kapadı.

Son periyoda Haluk'un üst üste iki basketi ile başladık ve 39 yaşındaki tecrübemiz maça ağırlığını koymaya başladı. Haluk'un 39 yaşında olduğuna çoğu zaman inanasım gelmiyor. Haluk bu bölümde 4 sayı 2 asist ile oynayıp farkın 12'ye çıktığı bölümde ön plandaydı. Son periyotta konuk takım Karşıyaka ilk basketini 2.35 geçe bulmuştu. Jerry Johnson'ın olmadığı bu bölümde farkı iyice açan takımımız savunmada ibreyi adete 200'lere vurdurdu ve 25-35. dakika arasındaki 10 dakikalık bölümde 20-6'lık seri yakalayıp maçı kopardı. Son bölümde Haluk'un ekstra gayretleri ile farkı 15'lerde tutan takımımız yediğimiz 2 üçlükle farkın 9'a inmesine izin verdi. İlk maçı 11 sayı farkla kaybettiğimiz için play-off hesabı yapmak zorundaydık. Oktay hoca molayı alıp takımı toparladı ve maç 80-67 lehimize sonuçlandı.

3 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı takımımızda en skorer oyuncular 16'şar sayı atan Ermal ve Shumpert'ti. Ermal pota altında bolca sayı buldu İzmir ekibine karşı. Furkan'ın olmaması ana etken olsa da Karşıyaka uzunları hem kötü günlerindeydi hem de Ermal'i durdurabilcek görüntüde değillerdi. Shumpert ise çok farklı sözcüklerle birlikte kullanılabilir. Mahmuti'nin sisteminde önemli bir yeri var onun. Andre Smith'i savunabilen tek oyuncuydu bugün kendisi ki Andre Smith Karşıyaka'nın en önemli oyuncusu. Bu yüzden maça da bildiğimizin aksine ilk beşte başladı Amerikalı Türk vatandaşı Shumpert. Oyunun merkezinde olduğu her hücuma ekstra bir güzellik katması çok etkileyici oluyor. Bazen savunmasıyla öne çıkıyor bazen de hücumuyla. Bu ikilinin dışında 14 sayı atan Haluk günün parlayan ismiydi. 7/7 isabetle bulduğu 14 sayıyı mı anlatırsın yoksa en kritik bölümde takıma hem hücumda hem de savunamdaki katkısından mı bahsedersin. Haluk'a kocaman bir alkış gönderip kendisine nazar boncuğu hediye ediyorum. Shipp'in 6 sayı 10 ribaundu ve üst düzey savunmasına da dikiz yapmak lazım. Ayrıca genç Göksenin'i unutmamak lazım. Maça inanılmaz kötü başlayıp galibiyetin senaryosuna ismini yazdırmak önemli iş. Rotasyon kısıtlıyken bulduğu bu fırsatı çok iyi değerlendirdi ve takımın önemli bir parçası olacağını kanıtlamış oldu. Oktay Mahmuti'nin de onu maçın başındaki kötü görüntüsüne rağmen çıkarmayıp kazanmasına da ayrı bir parantez açıp tebrik etmek gerekiyor. Bugün bölüm bölüm Tutku'nun eksikliğini hissettik. Rancik'in çok yönlülüğünü de aynı şekilde. Son söz olarak da Jerry Johnson'ın hızını kendi için değil takımı için kullandığında neler yapabileceğini zaman zaman gösterdiğini, artık takımı tanıdığını ve kötü huylarından vaz geçmesi gerektiğini söylemek gerek. Jerry takıma ve sisteme uyum sağladığında takımımız mutlaka iyice derinlik kazanacaktır. Johnson da karakter olarak bu kimyaya uyum sağlayamayacak biri değil zaten. BBL'ye 3 haftalık bir ara verilecek ve bu ara da takımımıza çok iyi gelecektir. Başarılarının devamı dileğiyle...


Josh Shipp: (31:55, 6 sayı, 10 ribaund, 1 top kaybı, 2/6 şut)
Jerry Johnson: (26:35, 9 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 2/8 şut)
Göksenin Köksal: (31:27, 5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, 2 top kaybı, 1/3 şut)
Preston Shumpert: (28:01, 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı, 2/4)
Luksa Andric: (16:19, 8 sayı, 7 ribaund, 1 blok, 2/5 şut)
Haluk Yıldırım: (20:32, 14 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 7/8 şut)
Evren Büker: (21:30, 6 sayı, 2 asist, 4 asist, 1 top çalma, 3/4 şut)
Ermal Kurtoğlu: (23:41, 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, 8/13 şut)

1. ÇEYREK: 17-19
2. ÇEYREK: 21-16 (38-35)
3. ÇEYREK: 18-15 (56-50)
4. ÇEYREK: 24-17 (80-67)

1 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

Herşey iyi güzelde galatasaray seyircisinin gs-bjk maçı sonunda güzel galibiyeti unutup yerli yersiz bjk'ye ve fb'ye küfür etmesine anlam veremedim.

Blog Widget by LinkWithin