14 Ocak 2011 Cuma

Maça Giremeyeceğini Ona Siz Anlatın

Ali Sami Yen'de son maç oynanıp, gençliğimizi tükettiğimiz mabedimiz yıkılacağı günü sessizce beklemeye başlamışken, Galatasaray'ın bundan sonraki maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena'nın açılış heyecanı yaşanıyor bu günlerde Galatasaraylı taraftarlar arasında. Aslında, bu heyecan yıllar boyu sürdü, ihale oldu, olmadı, stad başlandı, yarıda kaldı, çatı olacak olamayacak denirken en nihayetinde Seyrantepe oldu Aslantepe ve cumartesi günü de Ajax ile açılış karşılaşması yapılacak... Olimpiyat stadının açılış maçı olan Olympiakos karşılaşmasında yaşanılan rezaletten dersler çıkaran Galatasaray yönetimi, Türk Telekom Arenaya ulaşımın sıkıntısız sağlanması adına taraftarın stada gelişleriyle ilgili direktifler yayınlamış. Metroyla ulaşım, otobüsle ulaşım, özel otoyla ulaşım derken, bir de son olarak Önemli Duyuru başlığı ile aşağıdaki cümleyi de sıkıştırıvermiş:

Maç günü bilet satışı kesinlikle yapılmayacak, çocuk dahil biletsiz hiçbir seyirci stada alınmayacaktır.

Açılış maçına bilet satışı yapılmayacağı daha önce duyurulmuştu resmi sitede. Stadın adının satıldığı gibi, açılış maçı da bir sigorta şirketine satılmıştı, kombine kart almaya maddi durumu yetenler ve kulübün davet ettiği Galatasaray!lılar dışında ilk maçı hiç kimse izleyemeyecekti. Bu kararı mantığımız kalbimize bir çok nedenle anlatmaya çalışırken, bugün Işın Çelebi'nin de Lig TV'de belirttiği "stada biletsiz çocuk alınmayacağı" kararını ne aklım ne de yüreğim asla kabul etmeyecek, edemeyecektir. Bu yazıyı okuyan herkes gittiği ilk maçı hatırlar, taraftarlığımızın başlangıç noktasıdır o gün stadın turnikelerinden geçip, merdivenleri bir solukta tırmanıp, yeşil zeminle yüz yüze gelmemiz. O günden sonra bir çok kez maça gitmişizdir, sevinçler ve hüzünler yaşamışızdır lakin bir çoğunu silmişken hafızamız, o siftah gününü asla unutmaz, unutabilir miyiz, asla! Cumartesi yapılacak açılışı da dört gözle bekleyen, gece yatağa yatarken bu heyecanla uykuya dalan, okulda arkadaşlarına günler öncesinden maça gideceğini övünerek anlatan binlerce Galatasaray'lı ufaklığın düşlerini kabusa döndürme kararını alanlar, bunu bırakın bu blogun yazarına, Galatasaraylılara nasıl anlatacaklar... Işın Çelebi, çocuklar illaki gelecekse bileti olsun demekte lakin bilet satılmayan karşılaşma için bir baba çocuğuna bilet nereden bulacak?
Toplu taşıma, hotel, tatil köyü gibi bir çok yerde belirli yaşa kadar olan çocuklardan yararlandıkları hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep edilmezken, yeni stadımızda ilk icraat herkesi potansiyel müşteri sınıfına sokmak, 7den 77ye kadar...

Ali Sami Yen mabeddi, romantikti, Galatasaraylıların mekanıydı, Galatasaray'dı, halktı, bizdendi... Oysa Türk Telekom Arena, adıyla sanıyla endüstriyel futbolun memleketteki en büyük bayrağı oldu şimdiden, hayırlı uğurlu olsun...

2 yorum:

roland deschain of gilead dedi ki...

7den 77ye kadar...
demişsin ama eksik olmuş.

Yeni spor yönetimi beşikten mezara kadar sömürüyor taraftarı. Sırf bu sebepten takım tutamıyorum. Utanıyorum bu rezillikleri gördükçe. Böyle bir haberi alan bir GSli nasıl yarın onurla gururla GSliyim diyebilir ki?..

Okechukwu dedi ki...

Ben söylediğim vakit, sarının yanına laciverti yakıştıranlardan olduğumdan ötürü haset, kıskanç vs. diye yaftalanıyorum. Karşı yakadan bakan, neticeden ziyade haticeye aşık birisi anlar belki beni.

http://ucheokechukwu.blogspot.com/2010/11/uyku-tulumu.html

Blog Widget by LinkWithin