3 Haziran 2008 Salı

Hele Şükür Gökhan





Geçen sene başlamıştı kendi kendine gelin güvey oyunu Kayserispor yönetiminin... Medyanın yaz aylarında raiting bulma derdi ile her gün Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz'u bir İstanbullu''ya transfer etme girişimi sonrası işi gücü bırakan kulüp başkanı Recep Mamur ve Mecidiyeköy, Beşiktaş ve Kadıköy semtlerinden bilboard kiralayarak "Kayserispordayız" yazan afişler yapıştır, bu da yetmeyip Kayseri kalesine de "Satmayacağız" yazan dev poster astırır... Zaten pek kimse de ilgilenmez bu oyuncularla, özellikle Gökhan pek istenmez Galatasaray-Fenerbahçe ve beşiktaş yönetimlerince... Bir sezon sonra yine transfer zamanı gelince, Gökhan'ı tekrar yazmaya başlar basın, özellikle de Hakan Şükür'ün futbolu bırakması ihtimaline karşı Galatasaray ile... Oysa ne işi vardı ki onun Galatasaray'da... Kiralık verilen Necati'yi kesebilecek miydi... Ya da Serkan Çalık kadar hızlı ve sert şut atabilir miydi? Nonda ve Ümit Karan'ı zaten yazmıyorum, onları geçmesi de ihtimal dışı...Golcülük stilini beğenmediğim iki topçudan biridir Gökhan, diğeri de Mehmet Yıldız... İkisinde de futbol estetiği yok, "ite kaka" top sürüp "düşe kalka" vurdukları toplar gidip gol olmaz mı "ifrit" olurum... Dünyadaki örnekleri Vieri ile Palermo'dur bu "kamyon söförlerinin"... Bugün Kayserispor'un kıymetlisi Gökhan Ünal, Trabzonspor ile sözleşme imzalamış... Egemen'in dediği gibi o da "hedefleri" olan bir takıma geldiği için mutluymuş, oysa ki ayrıldığı takımı geçen sezon Trabzonspor'un 1 puan gerisinde ligi bitiriken, bu sene de bordo-mavililere 6 puan fark yapmış bulunmakta... Recep başkan da artık Kayseri kalesine başka bir pankart asar: "Yıldızlar da Kayar"



3 yorum:

gözbek dedi ki...

Para için oynayanlar soğutmuştur beni her zaman futboldan. "Sağlıklı yaşam için spor yapmıyoruz herhalde" diyen Emre gibi Gökhan da kısa futbol yaşantısının karı ne koparırsak kaporalım havasında her zaman. Hakan Şükür gibi desen hava hakimiyeti yok değil, Nihat gibi desen şutları yok, Tuncay gibi desen hızlı değil, Ümit Karan gibi desen golcü değil üstüne ruh da yok nasıl meziyetli bir futbolcudur bu hiç anlamamışımdır.

Adsız dedi ki...

galatasaray crouch'u alsa bu kadar sevinirdim ancak. oh beee!

selaminko dedi ki...

oh be sonunda Gökhan Ünal'ı beğenmeyen bir adamla tanıştım. Trabzonspor'daki Umut Bulut bundan çok daha topçu bence.İyiki satmadılar GS'a. şükür kurtulduk.

Blog Widget by LinkWithin