23 Mart 2009 Pazartesi

Aldırmaaa, Deli Gönlüüm...


"Aldırma, deli gönlüm
Giden gitsin sen şarkılar söyle içinde
boşver, aldırma"

şarkısını söylüyorum manasızca ve sessizce içimden şimdi ama kayıtsız kalamıyor bu gidişe göğüs kafesinin içinde saklı duran... Sadece ben değilim bu halde olan bildiğim kadarıyla, Lincoln için üzülen bir çok taraftar da var etrafımda. Fakat, "cehenneme kadar yolu var" diyen de bir ton insan var ki, "kimse Galatasaray'dan büyük değildir" diye de devam ediyorlar. İyi hoş ama Galatasaray kulübünden büyük olduğunu iddia etmedi ki Brezilyalı on numara. Sadece "Büyük kaptan"la arasında bir büyüklük soğukluğu oldu... Bülent Hoca, Lincoln'e neden taktı, bunu asla bilemeyeceğiz, belki ilerde hayatını kitaba alırsa orada geçmişe yönelik itiraflarda bulunabilir. O, Lincoln'e taktı, Lincoln küstü, "özür dile, dilemeyeceğim" polemiği sürdü ve Galatasaray kulübü hem Avrupa'yı kaybetti, hem de ligi kaybedecek gibi, kaybetti diyemiyorum... ( Hagi: "Galatasaray varsa ümitsizlik yoktur" cümlesi beynimin bir yerinde hala saklı duruyor)
Kayıplar bununla sınırlı kals gene iyi diyeceğim ama bir de sene sonunda bir 10 numara ile eski bir 3 numarayı kaybedeceğiz... Ülkesine gitmiş Lincoln bugün... Döner mi dönmez mi bilinmez... Dönse ne olur, dönmese ne olur bu saatten sonra... Kırıldı bir kez kalp, bozuldu aralar... Buna sebep olanlar ise bir köşede "kıs kıs" gülüyordur... Ben üzüldüm, Göksel sevindi, oysa her ikimiz de "önce Galatasaray" diyenlerdeniz... Ne hale getirildik, esas sorun bu Lincoln'den ziyade...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu taraftar bu sevgiyi ve ilgiyi kimseye vermedi lincolne verdiği kadar ama onun karşılığı bu şekilde oldu. Bırakalımda o küssün takıma biz taraftar olarak o kutsal formayı taşıyan oyunculara küsme hakkımız yok.

Blog Widget by LinkWithin