4 Mart 2009 Çarşamba

Yapma Bunu



"Bizim ülkemizde herkes futbolu çok iyi biliyor ya. Onlara da bir laf söyleyeyim; evet 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”
Yukardaki sözler Sivasspor hocası Bülent Uygun'a ait... Evet, ligin lideri Sivasspor'un hocasına... Fenerbahçe maçı sonrası gündemden düşmek istemeyen Uygun, yine "bomba" bir söz ile ortalığı toz duman etmiş... 6 yemek ve 8 yemek derken Galatasaray'ın Fenerbahçe'den aldığı 6-0 ve Beşiktaş'ın Liverpool karşısındaki 8-0lık yenilgisini hatırlatan Bülent, bu blog aracılığıyla hep değindiğimiz gibi kendisini Aragones'in yerine pazarlama stratejisinin bir senaryosunu daha hayata geçirmiş... Fenerbahçe-Sivasspor maçını detaylı izlemedim ama eğer maçta Fenerbahçe taraftarının Bülent Uygun'a herhangi bir tepkisi olduysa, bu sözlerin adresi belli... Eski Fenerbahçeli bir oyuncunun yüreğinin bir köşesinde Fenerbahçe sevgisi olması doğal karşılanabilir ama Sivasspor yönetimi ve taraftarının bu olaya bakış açısı nasıl olur? İki gün evvel dört gol yediğin rakibini savunan bir teknik direktör ve bir gün sonra da belki de kulüp tarihinde altın harflerle yazılacak bir başarının arifiesinde senin teknik direktörün rakibinin "amigoluğunu" yapıyor... Evet, amigoluk kelimesi buraya çok yakıştı, çünkü "sen 5 yedin ama ben 4 yedim" türü tartışmaları ancak sokakta ya da tribünde futbolu sadece hafta sonları izleyen kişiler söyler, oysa teknik direktörlük diploması sahibi ve Süper Lig düzeyinde bir takım çalıştıran kişi olaya daha farklı bakmalıydı... Kulüp başkanının Fenerbahçe kongre üyesi olduğu ve gençlik yıllarını Fenerbahçe'nin maçlarını izleyerek geçirmesine rağmen "Fenerbahçe sevgimi buzdolabına kaldırdım" diyen Sivasspor hocasının Fenerbahçe sevgisini, fanatikliğini daha uygun kelime olacaktır, bırakın dondurmayı, her fırsatta alevlendirmesi ne kadar doğrudur... Bir de bu sözlerin Fenerbahçeli taraftarlar tarafından algılanması konusu var ki, onu bugün Kadıköy'de göreceğiz... Fenerbahçe tribünleri bugünlerde başkanla yaşadıkları sorunlar yüzünden Bülent'in sözlerini hiç kaale almayacaklarını da biliyorum... Ya Galatasaray ve Beşiktaş tarafından bu sözler nasıl tepki görür... Petit burada ne olacağını yazmış: "Sen iste biz sana çooook küfür ederiz"... Sonra da "Bana çocuğumun yanında küfür ediyorlar" diyorsun Bülent Uygun... Küfür hiç de iyi bir şey değil, lakin insanların tepkisini dışa vurmanın en basit yolu... Sen tahrik etmeyeceksin ki, o tribünler de küfür etmesinler... Bu kadar basit bir denklemi çözemeyecek adam mısın? Ki verdiğin demeçlerle kaç hamle ilerisini düşünen bir kurnaz tilki olduğunu herkes biliyor...

11 yorum:

aksilaz dedi ki...

Aziz yıldırım gör artık şu kroyu

liverpoolandkop dedi ki...

kendisi bir fenerli olarak fenerin avrupada yediklerini yeriz demek istemiş heralde 5 ve 7 :)

aayla dedi ki...

Yorum yapmaya değmez.
Zavallı herif..
inşallah küme düşersin.

Burak Özdemir dedi ki...

Çok boş bir açıklama yarın bigün ASY veya İnönü'ye gidince çocuğum baba sana neden küfür ediyolar diye ağlarsın basının karşısında sivas başında bu adam bulundukça şampiyon olamaz ancak şamPİYON olur...

gsemre88 dedi ki...

tartismasiz turkcell super lig'deki en itici, en antipatik adam. Daha once yaptigi yorumlarla ilgili bir seyler yazmistim. Merak edenler icin:
http://futbolinsanlari.blogspot.com/2009/01/arsene-wengerin-evi-ve-turbulent.html

muhder dedi ki...

merak ettiğim bir konu var sevgili ultras bülent korkmaz "ben de oyunculukta hakeme itiraz ettim ama saygısızlık etmedim." demiş. bu konudaki yorumunuz nedir?

ultras/Movement dedi ki...

@muhder,
"Bende futbolcuyken hakemlere itiraz ettim ama saygısızlık yapmadım. Herkes hata yapabiliyor. Ben, oyuncularım ve hakem de hata yapabilir. Önemli olan olgunlukla karşıyabilmek. Sahadaki karar değiştirilemiyor, biz sadece oyunumuza odaklanacağız. Genç oyuncuyu ikaz etmem normal, eğitim alt yapıdan başlar." demiş Bülent Korkmaz... Söylediği aslında oldukça açık. Senin de bildiğin gibi Bülent Kaptan maçlar esnasında oldukça hırslı mücadele ediyordu ve hakemlere de pozisyon gereği bir çok itiraz etmiştir. Ama onlara karşı saygısızlık denilebilecek bir küfür ya da hakarette bulunmadığını belirtmiş... Ve şimdi belki de yaşının vermiş olduğu olgunlukla geriye baktığında bazı hareketlerinden dolayı pişmanlık yaşıyordur...

muhder dedi ki...

aslında insan kendisini birebir ilgilendirmeyen olaylarda olgun davranabiliyor. mesela inter-milan maçını yorumlayan fatih terim elle atılan gol sonrası " 5 saniye itiraz edildi, bize örnek olsun" dedi. tanımayan biri kendisini çok sakin biri zannedecek. buradan çıkan asıl sonuç sanırım bu oluyor, işin içinden çıkınca olaylar daha sade görünmeye başlıyor.

aksilaz dedi ki...

@muhder
bülent korkmaz asla biralex olmadı saha içinde. Onun kadar çirkef değildi ve kimse lex kadar pislik olamaz.

djemba dedi ki...

Burada cokca yapilmis bir yanlis anlasilmayi duzeltmek gerek. Bulent Uygun bu sozleri roportajda kendisine yoneltilen "sampiyonlar ligine kalirsaniz gelenden gecenden fark yersiniz" minvalindeki bir soruya cevap olarak soylemistir. 6 golle anlatmak istedigi MU - Fenerbahce maci, 8 gol diyerek gonderme yaptigi da Besiktas-Liverpool macidir. Yani demek istedigi "biz fark yeriz de otekiler yemiyor mu?" dan ote birsey degildir.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık

Blog Widget by LinkWithin