10 Ekim 2010 Pazar

Galatasaray Cafe Crown:80 - Beşiktaş Cola Turca: 89


Galatasaray Spor Toto Türkiye kupasında sezonun ilk derbisinde yenildi malesef. Galatasaray maça hem hücumda hem de savunmada çok kötü başladı. Üst üste hücumlardan boş döndü sarı kırmızılılar. Daha ilk 6 dakikada 15 sayı yemesi zaten savunmadaki durumun vaziyetini ortaya koymuştu. Ayrıca ribauntlarda da maçın başında sıkıntılar göze çarpıyordu. Bunun tam aksine ise rakip takım üst düzey şut performansı ile başladı maça. hani her attığını soktu deriz ya rakip adeta öyle başladı. Bjk Cola Turca'nın ilginç bir oyun tarzı var. Onlar Galatasaray gibi iyi savunma takımlarının oyununu bozup üstünlüğü ele geçirmek için sürekli hızlı oynayıp, erken şutlarla, üçlüklerle skora gitmeyi planlıyorlar. Bugün adeta tuzaklarına düştük desek yeridir. Daha ilk periyot sonunda sayı yedik ki Oktay Mahmuti takımları ve kendisi için kabul edilemez bir sayı bu. İlk periyot sonunda bizima adımıza en güzel görüntü Melih'in bitime 2 sn kala kendi sahamızdan "salladığı" üçlüğün girmesi oldu. 2. periyotta Ermal-Tutku ikili oyunları bizi skorda dengede tutsada savunamda malesef bir çözüm bulamadık. Ermal ve Andric gibi oyun karakteri sert oyuncularında erken faul sorunu yaşamaları savunmanın oturmamasında bir diğer etkendi. İlk yarı hiç rol alıp, skoru taşıyan oyuncu da çıkmadı malesef. Tabi Haluk devre sonunda skor yükünü eline alana kadar. Haluk bugün her sıkıştığımızda başvurduğumuz isim oldu. Adeta "bu takıma niye alındı, bu yaşında ne işi var burada" diyenlere iyi bir cevap oldu. Özellikle 3. periyotta bir pozisyonda Rochestie'nin tempoyu artırıp erken kullandığı şutlar sonrasında onu adeta azarlarcasına tempoyu yavaşlatması için yaptığı uyarı Galatasaray'ın oyunda dengeyi yakalamasını sağladı. Tekrar ilk yarıya dönecek olursak Galatasaray devreye 50 sayı yemiş oalrak giriyordu. Savunma ilk yarıda alarm verdi desek yeridir sanırım. Ayrıca ilk yarıda hiç hücüm ribaundu yoktu sarı kırmızılıların.Bu zaman zarfında da Beşiktaş takımı bulduğu her fırsatta mesafe tanımadan yağmur gibi yolladı üçlükleri. Sanırım bu yeni 3 sayı mesafesi en çok onlara yaradı.

3. periyotta sarı kırmızılı ekip savunmada gayretli hücumda da bir o kadar topun kıymetini bilerek oynadı. Bu da doğal olarak sonuca yansıdı. Haluk'un tecrübesi, ilk yarı yokları oynayan Rancik'in ciddi katkısı, Ermal ve Andric'in iyi oyunları Galatasaray'ın son periyoda 66-64 geride girmesine rağmen ipleri eline almış görüntüsü vermesini sağladı. Bu dönemde gördük ki Galatasaray takımı topu içeri her indirdiğinde mutalaka oradan sayı ilke döndü. Son periyotta ise takımımız ilk defa öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı. Haluk'un tecrübesi bir yere kadar yetti. Bizim her iyi hücumumuza Beşiktaş acele, el üstü atılmış ve isabetle sonuçlanmış üçlüklerle cevap verdi. Bu databi direncimizi kırdı. Galibiyete çamur atmak gibi olmasın ama bir ara giren üçlükler sonrası yuh dedim adeta. Maçın sonunda 9 sayılık bir fark oldu ve guruplardaki ilk maçı kaybetti Galatasaray Cafe Crown.
Maç içinde gözüme ilk ve en çok çarpan Rochestie'nin feci oyunu oldu tabi. 4/14 isabetle oynaması kötü oyunu için yeterli bir sebep. Ayrıca savunmada kevgir görevi gördü desem yeri sanırım. Maç boyunca yaptıpı asist sayısı "1" malesef. Tamam yeni ama bu kadar da kötü olma hakkı vermiyor bu durum ona. Ayrıca Shipp sakat olarak oynadı ve hiç katkı veremedi. Skoru yüklenecek tek oyuncu da katkı veremeyince sonuç doğal oldu. Shumpert'i aradağımızı anlatmama gerek yok sanırım. Bir diğer nokta ise Galatasaray takımının 89 sayı yemiş olması. Savunma kaynaklı ve başında Oktay Mahmuti olan bir takım için kabul edilemez bir rakam bu. Tabi bunda Cevher ve Chatman'ın akıl almaz 3'lük performansı da var. Hadi Chatman'ı biliyoruz da Cevher'inki hakikaten ekstra yani. Kariyerinde 5/7 üçlük attığı maç sayısı iki elin parmakları kadardır. Hücum ribaunlarında da yokları oynadığımızı ve çok hücum ribauntu verdiğimizi(yanlış saymadıysam 12 idi)hatırlatalım. Bu bir gurup maçı olduğu için telafisi var. Bugünden ders çıkarıp yarınki Oyak Renault maçına konsantre olmak lazım acilen.

ilgilenenler için:
Yer: Kepez Belediyesi Spor Salonu / ANTALYA
Rakip: Beşiktaş Cola Turka
Tarih: 10.10.2010

Josh Shipp: (20’, 6 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı)
Melih Mahmutoğlu: (6', 6 sayı)
Göksenin Köksal: (5’, 1 top kaybı)
Taylor Rochestie: (38’, 10 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 3 top çalma)
Tutku Açık : (16’, 9 sayı, 4 asist, 1 top çalma 3 top kaybı)
Luksa Andric: (22’, 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, 1 blok)
Radoslav Rancik: (27’, 11 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma, 1 top kaybı)
Haluk Yıldırım: (23’, 11 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma, 4 top kaybı)
Evren Büker : (25’, 6 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top çalma)
Ermal Kurtoğlu: (17’, 11 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı)

1. ÇEYREK: 18-24
2. ÇEYREK: 25-26 (43-50)
3. ÇEYREK: 21-16 (64-66)
4. ÇEYREK: 16-23 (80-89)
(fotoğraflar ve istatistikler resmi siteden)

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

Takım Oktay Hocanın yapısına uygun kurulmadı maalesef. Rochestie sanırım acele yapılmış bir transfer. Kariyeri parlak fakat hücumda çok iyi de oynasa savunma her zaman aksayacaktır. Pota altında ise Ermal'in sertliğinin yanına yaklaşan yok. Bu sebeple kolay maçları kazanacağız fakat kritik maçlarda mağlup ayrılmamız muhtemel.

Blog Widget by LinkWithin