29 Ekim 2010 Cuma

İmza da atıldı.


İmza töreninden çekilmiş fotoğraf da ulaştı elimize. Iverson çok mutlu olduğunu ve sahaya çıkmak için sabırsızlığını dile getirmiş. Amerikan basınından gelen sorularla ilgili de ntvspor.net'teki ayrıntıları aynen aktarıyorum.

"ABD'den The New York Times, Washington Post, CNN, Reuters, ESPN gibi yazılı ve görsel medya kuruluşlarının da ilgi gösterdiği basın toplantısında, yıldız oyuncu, ''Türk basketbolseverlerin beni istemesinden dolayı çok mutluyum. Taraftarın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum'' dedi.

ABD medyasından gelen ''Okyanus ötesi bir ülkede oynamak konusunda tereddütleriniz yok mu?'' sorusuna Iverson, ''Türklerin bana gösterdiği ilgi hiçbir tereddüt bırakmadı. Çok iyi düşüncelerle Türkiye'ye gidiyorum'' diye cevap verdi.

Beşiktaş'a basketbol kariyerine devam etme şansı verdiği için teşekkür eden Iverson, sözlerini şöyle sürdürdü:

''NBA'den herhangi bir teklif gelmedi. Basketbol oynamaya devam etmek istiyordum. Beşiktaş'tan gelen bu güzel teklifi de değerlendirmek istedim. Çok iyi olmadığımı biliyorum, özel hayatımda pek çok durumla uğraşmak durumunda olduğumu biliyorum. NBA benim tüm dünyada tanınmamı sağladı. Çok iyi paralar kazandım. NBA benim için mükemmeldi. Ama artık hayatımda yeni bir sayfa açıyorum. Türkiye ve Türk basketbolu hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum.''

Iverson ile görüşmelerinin bir süredir devam ettiğini, son pürüzleri gidermek ve anlaşmayı imzalamak için önceki gün New York'a geldiğini söyleyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise ''Iverson, Türkiye'ye gelen en büyük basketbol yıldızıdır. Futbola kazandırdığımız yıldızlardan sonra basketbol takımımıza da bir yıldız kazandırdık. Yönetim kurulu üyemiz Şeref Yalçın'a özellikle bu transferde emeği geçtiği için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Iverson'ı önümüzdeki sezon da bırakmak istemediklerinin altını çizen Demirören, ailesini İstanbul'da mutlu ettirmek için uğraşacaklarını kaydetti."


Ayrıntılar gelmeye başladıkça biz de vermeye devam edeceğiz. Ayrıca Sabri Abi'den gelen haber,ilk maçının Fenerbahçe derbisi olacağı yönde.

3 yorum:

Ahmet Değirmenci dedi ki...

rüya gibi...

kafsinkaf dedi ki...

vay vay vay vay ki ne vay gürkonas söyleyecek kelime bulamıyorum İverson'ın yeri her zaman ayrıdır bende benim blogada yazdım heyecanımı bitiremedim birde geldim buraya yazdım.Hemde ilk maçı Fb derbisi olabilir demişsin şimdi tadından yenmez bir durum olmuş anlatacak kelime bulamıyorum ayrıntılı yazı bile yazamadım bloga direk başlığı girdim 2 şey yazdım bıraktım.Bayadır blogunuza girip yorum bırakıyorum anladınız umarım beni heyecan ve sevinç tavan durumda

gürkonas dedi ki...

vallahi ayı heyecan bende de var kafsinkaf :D yani ben Iverson'ı ilk izlediğimde 98 falandı. 2000 NBA finali ilk maçında tyron lue'ya uzatmada çektiği hareketi unutmak mümkün mü? shaq'a detroit forması ile yaptığı blok. crossover'ları... iyice heyecanlandım bak şimdi :D @ahmet değirmenci "rüya gibi" demiş ya aynen öle. Bu arada blogumuzun senin gibi sadık okurları olması bizi çok sevindiriyor. teşekkür ederiz. Ayrıca blogunu da takibe başladım. beğendiğimi dile getirmeliyim. Biz de senin sadık okurun olmayı başarırız inşallah;) son bir söz Sabri abi deyimiyle Iverson transferini "kıskandık" :D

Blog Widget by LinkWithin