17 Ekim 2010 Pazar

Rijkaard Görevden Alındı!

Yönetim daha açıklama yapmadı ama kulüp içinden gelen bir habere göre yarınki toplantı "formaliteden" olup, Rijkaard'ın bu gece itibarı ile görevden alındığı yönünde... Başta Galatasaray olmak üzere, herkes için umarım hayırlı olur... (17 Ekim Pazar)
***
Bugünkü toplantı sonrası İkinci Başkan Mehmet Helvacı: "Önemli kararlar aldık ama bunları önümüzdeki günlerde açıklayacağız" açıklaması yaptı... Merak bekliyoruz...(18 Ekim Pazartesi)

***

Kamuoyuna Açıklama

20 Ekim 2010 tarihi itibarıyla Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, Antrenörümüz Johan Neeskens ve yardımcılarıyla yaptığımız karşılıklı görüşme sonucunda yollarımızı ayırma kararı vermiş bulunuyoruz.

Bugüne kadarki çalışma sürecimizde iş disiplini, çalışkanlığı, insanlığı, kimlik ve kişiliği ile karşılıklı ilişkilerimizde hiçbir sıkıntı yaşamadığımız, tecrübe ve birikimini bizimle paylaşan Sayın Frank Rijkaard’a Galatasaray’a verdiği emek ve mesaisi için teşekkürü borç biliriz.

Çalışması ve beyefendi kişiliğiyle birlikte olduğumuz süreçte futbol adamlığı ve ustalığını, bu konuda deneyimlerini ve görüşlerini aynı ortamlarda soluduğumuz antrenörümüz Johan Neeskens’e Galatasaray camiasına katkıları, emeği ve çalışması için müteşekkir olduğumuzu belirtiriz.

Her iki ustanın yanısıra teknik heyetimizde yer alan Alberto Roca Pujol ve Carlos Cuadrat’a da bugüne kadar kulübümüz bünyesinde vermiş oldukları mesaileri için teşekkür ederiz.

Galatasaray Spor Kulübü
(20 Ekim Çarşamba)

26 yorum:

horozmania dedi ki...

hakkımızda hayırlısı olsun. terim gelmesin de...

mirmak dedi ki...

bu olmasın bu yazdıkların doğru olmasın lütfen bu yazıyı yazmamış ol...

outlaw dedi ki...

fatih terim geliyorsa ben gidiyorum, o kadar!

Adsız dedi ki...

rijkaard'ın gidişi beklenen son umarım fatih terim gelmez diyorum ama kaliteli yabancı bir teknik adam sezon ortasında takım almaz gibi gelio bana.. ya tugayla yeni bi başlangıc olur yada şak şakçı taraftara şirin görünmek için fatih terim getirilir.. 2. ihtimal daha güçlü görünüyor sonumuz hayır olsun..

onur dedi ki...

Umarım doğru çıkar bu haber; beğenmeyen istediği yere gidebilir, hatta Kadıköy'e geçip sarı-lacivert atkı sallayabilir gönül rahatlığı ile...

M.Hakan ERTÜRK dedi ki...

Maalesef sporcuların iş ahlakıyla ilgili sorunlar olduğu sürece (bakınız dün geceki Servet'in maçtaki hali ve sonraki açıklamaları) Rijkaard gibi 'insan'larla bir yere gelinemeyeciğine inanıyorum. Bir şeyleri değiştirmek sadece Rijkaard'la olacak şey değil. 'Rijkaard Türkiye'nin gerçeklerini anlamıyor' gibisinden müthis yorumlar zaten anlayışımızın ne olduğu göstermiyor mu?. Madem Türkiye'nin gerçekleri önemli ne getiriyorsun Rijkaard'ı ve ne bekliyorsun ondan, bize Terim lazım (şöyle kodumu oturtanından). Adamlık ve iş ahlakı gibi konuların ne önemi var ki? Bunlar gelip geçici şeyler nasılsa; varsa yoksa kazanma ama ne pahasına olursa olsun kazanmak. Yazık...
http://sporsakatliklari.blogspot.com

metak dedi ki...

umarım şakadır. dün maçtada gördük takımın problemi kesinlikle taktiksel değil.

ama 4 yılda 10 TD değiştiren zeka&mantalite&anlayış neden Rijkaard ı kovmasın.

metak dedi ki...

umarım şakadır. dün maçtada gördük takımın problemi kesinlikle taktiksel değil.

ama 4 yılda 10 TD değiştiren zeka&mantalite&anlayış neden Rijkaard ı kovmasın.

Nihat ONUR dedi ki...

Morinho tükürse yarabbi şükür diyenler,F.Terim aynı şeyi yapınca KIRO demeleri ikiyüzlülüktür..
Bu arada hep merak etmişimdir Fatih TERİM'in suçu nedir ?Allah aşkına birisi bana bunu anlatsın ?Tüm bloglar söz etmişcesine adama sallıyorlar !Adam mı öldürdü bu?Suçu GS'ıUEFA şampiyonu yapmak mı ?Nedir bu kin,nefret ?2 yıldır GS da olan Rijjkard ın tek taş koydugunu göremezsiniz ama yarın gitsin arkasından ağlanır!!
Ki F.Terim 2. gelişinde aynı yeniçerileri kadro dısı bırakmadı mı ?genclerle yola devam etme kararı istemedi mi,Özhan CANAYDIN dan?

mirmak dedi ki...

Rijkaard'ın gidişi bize ne kazandırabilir ki?

En son oynanan A2 ligi maçıyla Ankaragücü maçını izlemiş olsaydınız arada tek bir ama sadece tek bir farkın olduğunu görürdünüz. O da defans oyuncularının yaptığı bariz hatalardır.

Semih Oğuz... defans oyuncusu.
Dün gece servet forvet oynadı.
Semih ise kartal maçında forvete geçti.

Galatasaray'da yapılanma anlamında çok şey oluyor.

Galatasaray ankaragücü ile
A2 galatasaray-A2 Kartalspor maçları birbirinin aynısıdır.

Sadece sonuç farklı oldu.

Rijkaard'a sallamak çok kolay.
Onun da hataları olabilir.
Ama bu adama sabretmek zorundayız.

en kısa zamanda yazacağım neden rijkaard kalmalı(kalmalıydı) diye...

en basitinden kaliteli yabancı oyuncuları takıma para dışında çeken başka bir etken vardı.Onun da adı rijkaard idi.

Kaliteli yabancı futbolcuların bize gelmesi için fatih terim asla böyle bir etmen olamaz...

bunu da göreceksiniz çünkü fatih terim gelince yeni lukunkular izleyeceğiz...

dos santoslar ya da yeni Baros'lar değil...

gs dedi ki...

rekard hala görevde düzeltme yapmanızı umarmım

Burak Kereci dedi ki...

Tugay'a teklif götürülürse kabul edip de kendisini ateşe atmaz umarım.Bülent'in başına gelenler onun da başına gelir.Ayrıca bu futbolcu güruhuyla kim gelirse gelsin fark etmez.Nasıl olsa hoca kafalarına yatmazsa onu da yollayacak kadar kalitesiz,karaktersiz adamlar var takımda.

Adsız dedi ki...

Tek çözüm kadro dışı: Servet Çetin - Mustafa Sarp - Ayhan Akman - Gökhan Zan - Ali Turan - Barış Özbek. Çıkan gençler en az bunlar kadar mücadele eder.

sonvagon.blogspot.com

ultras/Movement dedi ki...

@Nihat Onur,
Fatih Terim'in suçu yok, o sadece bizdeki Türk olmanın kompleksinin kurbanı.
UEFA'yı alırken bu ön yargıları futbolcularına yıktırmıştı Fatih Hoca ama Türk halkına yıktıramamış maalesef..
Dışardan gelip, kulüpte iki-üç şeyi değiştiren adamlara taparken, Fatih Terim'i kolayca eleştirebiliyoruz...

Nihat ONUR dedi ki...

Elalem(FB) bir boka yaramayan,geçmişi bokla dolu O.Ç'lerini,Aykut larını bir yere getirmek ister,medya sanki mourinhoymus gibi destek verir, biz Türk futbol tarihinin en kariyerli hocasına ana avrat küfreder, yerin dibine sokmak için sıraya gireriz ...
En son Aziz yıldırım ne dedi Arda için ;Fb ye gel kimse sana sallayamaz !!!

TA dedi ki...

sabri kardeşim senin gibi bilinçli bir galatasaray taraftarının blogu olması oldukça sevindirici.

Adsız dedi ki...

kadroda servet mustafa sarp kalacaksa m ourinho gelse ne değişir

servet açık açık söylüyor bana güvenirlerse oynarım(istersem oynarım istersem oynamam diyor işte)

biz hala teknik direktörün derdindeyiz evet bu takımda büyük bir kutuplaşma var bunu görmemek için kör olmak lazım sanırım(ve malesef arda turan bu gruplaşmayı devam ettirmese de geçen sene başlamasına neden olan kişidir)

gitmesi gereken takımı bölmeye inatla devam eden futbolculardır ondan sonra rijkaard hala başarısızsa gitsin(başarısız olacağını hiç hemde hiç sanmıyorum)

Selocan dedi ki...

Aksine Fatih Terim'e hayran bir biziz bu futbol camiasında. Futbolu çok iyi biliyoruz ya, 8 senedir Fatih Terim'in peşinde koşan her bokta Fatih Terim diyen sadece biz ve Milli takım. Nedense bu dünyanın en iyi hocasını bir biz arıyoruz.Şimdi bize gelir seneye gönderilir, başka hoca gelir, o da şutlanır sonra Milli Takım'dan alırız Fatih Terim'i tekrar.

Bu adamın dünya futboluna ne faydası dokundu ki Galatasaray'da iş yapacak...

96-00 senelerini ve Avrupa Şampiyonası yarı finalini bu adama bağlayanlar futbol cahilidir. Fatih Terim teknik direktör değildir, soyunma odasında hala takım kaptanı gibi davranan bir kişidir. Bunun faydaları da olabilir şuan ki otorite eksikliğinde, ancak takımsal olarak Galatasaray'ı bir adım bile ileri götüremez. Çünkü bu sefer onu kurtaracak Hagi, Popi, Tugay ve 8 senedir beraber oynayan hazır bir kadro bulamayacak karşısında.

Nihat ONUR dedi ki...

Selocan ;
Sen uzaydan mı geldin ?
Ayıp beee..........
Aslında cok şey söylemek isterim ama değmez gibi bu adamı Fiorentina ya ,Milana baban mı TD yaptı ??

Selocan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

@Nihat ONUR

Bu kafayla devam aynen. Zaten haklısın bu taraftara Fatih Terim lazım. Fatih Terim Fiorentina ve Milan'a 2000 efsanesinin gazından sonra gitti. İtalya futbolu bilen ülke. Tıpkı İspanya, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi. Fatih Terim'in fos çıktığını ve hiç bir zaman hazır olmayan bir takıma katkı yapamayacağını görünce de şutladılar. Bu adam 10 senedir Ben en iyisiyim havalarında dolaştığı için futbol bilgisini zerre kadar geliştirmedi. Şutlandığı zaman yerine yeni yetme getirdiler dediğimiz ve Fatih Terim gibi bize göre dünyanın en iyi hocası dediğimiz adamın yerine geçerken burun kıvırdığımız Ancelotti her sene üzerine koyarken, 2 şl 3 final artı onlarca takımı peşinde koştururken. Bizim dünyanın en iyi hocası evde oturup Galatasaray'ı ve Milli takımın kurtarılması gereken zamanları bekleyip durdu.

Bir biz anlıyoruz değil mi ? Neden dünyanın en iyi hocası Fatih Terim'in peşinde tek bir takım bile olmadı Milan macerasından sonra. Neden bize ve Milli takıma muhtaç kaldı ? Çünkü futbolu bilen herkesin bildiği gibi Fatih Terim teknik direktör değildir. Çk iyi bir lider ve iyi bir kaptandır. O kadar. Takıma bir şeyler katacak bir adam değildir.

Ama dediğim gibi aynen devam. Bu ülke ne de olsa çok iyi biliyor futbolu. İnş Terim gelir 1 sene sonra tekrar konuşuruz seninle.

TA dedi ki...

@selocan

sen sanırım youtube daki videolardan(terimin motivasyonlarını gösterenlerden) fazla etkilemişsin.onlar buz dağının görünen kısımları:).evet terim motive eder.ama sadece motive etmez.

uefayı yenilgisiz aldığını unutmamak lazım.eğer motivasyonla bu işler olsaydı bütün psikologlar uefa şampiyonu olurdu:)

terimide tartışıyoruz ya Allah akıl fikir versin bize.

ultras/Movement dedi ki...

@TA
Son cümle herşeyi özetliyor aslında:
Terim'i de tartışıyoruz ya, Allah akıl fikir versin bize...

Selocan dedi ki...

@ T.A

Ben tartışmam Terim'i. Tartışanları anlamıyorum zaten. Neyse gelirse takımın başına göreceksiniz zaten, uzatmaya gerek yok.

arnawut dedi ki...

Ben fatih terim'in hastasıyımdır ancak neden tartışmayalım Terim'i:) Kendisi tartışılmaz mı? Çok yanlış bir hamle yaptık çook.

Blog Widget by LinkWithin