6 Ekim 2010 Çarşamba

Sen Oyna Hiddink Sen Oyna


Arda'nın sakat sakat Milli Takıma davet edilmesi ve ilk çıktığı idmanda sakatlanıp, devreyi, kapatması sonrası Cumhuriyet gazetesi yazarı Arif Kızılyalın bir makale yazmış, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz...


"Çok üzüldüm, keşke sakatlanmasıydı" demiş Hollandalı Guus Hiddink efendi, Arda Turan'ın, 'sakat sakat' geldiği milli takım kampındaki ilk yükleme antrenmanı sonrası devreyi kapatmasıyla ilgili olarak...

Aman eksik olma, sağol, üzüldüğünü söylemesen büyük bir eksiklik duyacaktık ülkece.

Sıkıntımızı hafiflettin...

Evet, Türk futbolu, belki de tek yıldızını milli takım hocalarının 'inadı' yüzünden kaybetti...

Kına alacağım, el(!)lerine yaksınlar...

Öncelikle uygarlık çağındayız.

Uygarlık, güven demek...

Eğer bir kulübün 'doçent' pozisyonundaki sağlık heyeti başkanı, 'Oynayamaz, antrenmana çıkamaz, zorlanamaz' diye rapor veriyorsa inanacaksın.

Hiç tanımam Doç.Burak Kunduracıoğlu'nu, görmüşlüğüm falan da yoktur.

Ama hipokrat yemini eden bu adamcağız, bir futbolcu için 'oynayamaz' raporu veriyor ve sen inat edip o futbolcunun biraz da 'milli duygularından' yararlanıp kadroya çağırıyorsa, kimse kusura bakmasın bu işin içinde 'art' niyet ararım.

Arda'nın sakatlığının kime ne faydası var bilemiyorum ama ben olsam Galatasaray Kulübü'nün yerinde, TFF'yi de, Milli takımlar sorumlularını da, 'oynar' raporu veren doktorları da mahkemeye veririm.

Kimse nereden çıktı bu iş demesin.

Biliyorsunuz Bayern Münih, Roben yüzünden Hollanda federasyonu ile mahkemelik.

Arda, Roben'den değeresiz bir futbolcu mu ki, Galatasaray mahkemeye gitmesin...

Neyse konumuz bu değil.

Konumuz gencecik bir delikanlı.

Duygusal bir delikanlı, deli dolu bir delikanlı.

İşin içinde ay yıldız oldu mu, gerekirse tek ayağıyla sahaya çıkacak kadar da yürekli, 'Türk evladı' bir delikanlı.

Gel diyorlar gidiyor.

Üstelik elindeki raporlarla.

Altında Galatasaray Sağlık Kurulu'nun tüm yetkililerinin imzaları var, kulüp genel müdürü Adnan Sezgin'in parafı, Rijkaard'ın da tavsiyesi var.

Ne diyor raporda, "Oynayamaz, antrenmana çıkamaz..."

Niye?

Çünkü bu adacağız eylül başından beri antrenman yapmamış. Sadece yürümüş, o da parkta, bahçede, alışverişte, son hafta da Florya tesislerinde hafif koşu yapmış.

Yani tüm adaleleri kadayıf gibi. Dokununca dağılır.

Öyle de oldu.

Okulun arka kapısından mezun olan hoca bile bilir, bir aydır evinde oturan adamın ilk antrenmanda ağır sakatlık yaşayacağını.

Arda'yı bu haliyle idmana çıkartan hocanın hocalığından, antrenörün antrenörlüğünden, doktorun da diplomasından şüphe ederim.

Evet, laf-ı güzaf değil bunlar.

Bu öfkeli satırların gerekçesi, Arda'nın kayıkçı kavgasına kurban edilmesi, Hollandalı inatlaşmasına adak olarak sunulması.

Şimdi diyorum ki,"Vah, vah üzüldüm" diye demeç veren Hiddink'e,

"Çık sen oyna Hiddink hoca.."

Siz de oynayın Hiddink'e 'Arda sağlam' diyen ulemalar...

Sizler de oynayın Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu hocalar...

Zaten Fatih Terim'in ayrılış sürecinde nasıl oynadığınızı herkes çok iyi biliyor!

Haaa.

Şimdi sakın kimse timsah göz yaşı falan dökmesin. Bakıyorum da herkes ağlamaklı, ağlamayın bari komik olmayın...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu konuda Arda Turan ne kadar sucluysa , milli takim yetkilileri da (teknik-idari kadro ve milli takim doktorlari) Arda'dan cok daha sucludur. Son 3-4 gundur fizyoterapsit esliginde duz kosulara baslayabilmis bir adami, ertesi gun cift kale mac idmaninda kullanirsan o adamin sakatlanmamasi imkansizdir. Bunu ne Arda'nin ne de diger yetkililerin bilmemesi olanaksiz. Rijkaard bu konuda gunlerdir bi tarafini yirtti, ustu kapali veya acik her turlu mesaji verdi. Bu sebeple Galatasaray saglik kurulunun Arda'nin durumuyla ilgili raporlari milli takim saglik ekibine yada teknik yonetimine vermemesi gibi bir durum oldugunu sanmiyorum. Buna ragmen bu adam milli takima alindi ve buna ragmen idmana cikartildi.Bizim futbolcularimiz malesef sadece transfer doneminde profosyonel olabiliyor. Hala profosyonel degiller. Hele konu milli takim olunca sacma bir milliyetci ruh haline burunuyorlar. Bu sebeple bu adamlara bu konularda yol gostericek insanlar teknik kadrodur,idari kadrodur,doktorlardir. Bu milli takim hala Terim'in kazanmak icin her yol mubahtir mantigindan kurtulamadi gitti. Orda Oguz oldugu surecede kurtulamaz. O yuzden kazanmak icin futbolcularin onune boyle akil almaz primler koyup futbolcu sagligi veya diger etkenleri rahatlikla goz ardi ediyorlar. Bu konuda esas ustunde durulmasi gekene konu bu bence.Galatasaray isterse federasyondan milyonlarca dolar tazminat talep etsin hic bir anlami yok. Kim ne derse desin Arda Galatasaray'in yildizidir ve bu futbolcudan hem seyirciyi hem de takimi boylesi ahmakca sebepler yuzunden mahrum birakmaya kimsenin hakki yok. Bugun Arda'ya olur yarin bir baskasina.

Blog Widget by LinkWithin