7 Eylül 2008 Pazar

Ermenistan:0-2:Türkiye


  • Hafta boyunca, Fatih hoca her ne kadar tersini anlatmaya ve futbolcularını sadece saha içi olayları düşünmeye uğraşsa da "futbol asla sadece futbol değildir" sözünü dün gece yine yaşadık. Tarihi husumetlerin peşindeki Ermeniler doldurabildikleri kadar doldurmuştu tribünleri ve beklenilen oldu: İstiklal marşımız ıslıklandı. Terim'in hafta içindeki bütün terapileri de "çöpe gitti".
  • Emre'nin kaptan olarak çıkmasını anlayamıyorum, nedir kaptanlık, takımın en tecrübelisi ve vefakarı, en çok çabalayanı, vs vs... Ama Emre bunları yaptı mı, ya da yapıyor mu? Hayır. dün gece bir çok pozisyonda kendisini yere bırakırken, orta sahada "maestro" olması gerektiği yerlerde hep geride kaldı, ilerde olması gereken Tuncay'da mecburen ortasaha kadar gelip top aldı, top dağıttı. Tuncay'ın gelmediği durumlarda da Servet şişirdi topu ileriye Allah ne verdiyse, ilk devre rüzgarın gücüyle rakip ceza sahasına kadar giden top, ikinci yarı bumerang gibi geri döndü, ya da taca gitti.
  • İlk yarıda iki net pozisyon yakalayıp, gole çeviremeyen Mevlüt, maçı kazanamasak belki bugün basın tarafından vatan haini ilan edilecekti ama Tuncay ve Semih buldukları gollerle gurbetçimizi kurtardılar. Aslında, ikinic devre oyuna devam etse, Mevlüt'te gol bulacaktı, lakin Fatih Hoca "Pas yapamıyoruz" diye Mevlüt'ü dışarı alıp Kazım'ı oyuna soktu, oysa ki oyunu yönlendirmesi gerekirken, elleri belinde dolaşan kişi hala sahadaydı.
  • Fatih Terim, golü atıp, takıma tempo veren Tuncay'ı çıkarınca buna kimse anlam veremedi, saha kenarında Ayhan'ı görünce "Emre çıkacak, takım daha da koşacak" diye düşünürken Tuncay'ın numarasını gördük değişecekler arasında. Maçtan sonra İmparataor demiş ki : "Emre'nin bir maçı bitirmesini istedim" Gördün şimdi Hocam, bir maçı bitirdi Emre, artık Belçika maçında yanında otursa nasıl olur?
  • Semih'in dünkü golünden sonra artık kesin yargıya vardım, Semih Şentürk=Tanju Çolak... Aynı Tanju gibi, topun gelebileceği yerleri iyi kokluyor Semih ve neredeyse hep boş kaleye yuvarlayıveriyor meşin yuvarlağı.
  • Deplasmancı dediğin böyle bir maça gidecek, dün gece millileri desteklemeye gelenlerin yüreğine sağlık. Herhangi bir olay olmaması işin en sevindirici yanı...
  • Böyle bir deplasmandan puan lmak oldukça büyük başarı diye düşüneceğim ama Ermenilerin "iki pas dahi yapamadakları" gerçeği de aklıma gelince, kimi yenebilecekler ki grupta. Bizim maça, Türkiye'ye karşı olan "kin ve nefret" duygularının gazıyla da extra bir motivasyonla çıktılar ama tek pozisyonları dahi yok. Umarım bundan sonraki maçlarda toparlanırlar da gruptaki rakiplerimize sürprizler yaşatırlar.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin