5 Eylül 2008 Cuma

Sigara ve Güiza


Haber Milliyet'ten:
F.BAHÇE’NİN yeni yıldızı Daniel Güiza’yı geçen gün görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Geçen hafta izin gününde Bağdat Caddesi’nde bir Cafe-Bar’da İspanyol arkadaşları ile birlikte oturan golcü futbolcu, arka arkaya içtiği sigaralarla herkesi hayrete düşürdü. Vatan'ın haberine göre; Geçen sezon İspanya’da gol kralı olan ve F.Bahçe’de henüz resmi maçlarda tek bir gol attığı için biraz sıkıntılı olan Güiza, yaklaşık 2.5 saat kaldığı mekanda 6 bira içerken, birini söndürüp, birini yaktığı 10 sigarayı bitirdi. Çevrede bulunan F.Bahçeli taraftarlar bir yandan İspanyol futbolcuyu izlerken, bir yandan da aralarındaki sohbetlerde “Yazık oluyor. Üst düzey bir futbolcunun bu kadar çok sigara içmesi çok kötü” yorumlarını yaptılar.
Sigara ve Futbol başlıklı yazımıza Guiza'yı da eklemek farz oldu bu haberden sonra. Haberde dediği gibi hayrete filan düşecek değilim, isteyen istediği gibi içsin sigarasını, yeter ki kapalı yerde içip bana zarar vermesin, Orhan Kural hocanın bir sözü vardı :"Sigara içene kızarım, çünkü kendini öldürüken, beni de yanında götürüyor. Ama, uyuşturucu kullanana bir lafım yok,madem dünyamızı sevmiyor bassın şiringayı damarına, gebersin gitsin", bu yazımda maksat haberi biraz irdelemek. Demiş ki arkadaş "tek bir gol attığı için biraz sıkıntılı olan Güiza" ilk okul çağında sigaraya başlayan veletlerde vardır bu "sıkıntılıyım" mazereti sigara için, adam arkadaşlarıyla oturmuş kafede ve muhabbet edip, bir yandan birasını yudumlarken, bir yandan da sigarasını çekmiş ciğerlerine. Çevremde bir çok arkadaş var, hiç sigara içmeyip, içki alemlerinde "vapur bacası gibi" sigarayı körükleyen. Yani sadece sigara sıkıntıdan içilmiyor, zevkten de içiliyor. Bir de adam sigaraya Türkiye'de başlamadı herhalde,İspanya gol kralı olmuş, kendisini kanıtlamış, demek ki sigaranın futboluna bir zararı yokmuş. Bir haber yapacaksak, adam gibi yapsak ne kaybederiz. Ama belki böyle içine kendi yorumumuzu katıp, okuyana "damardan şiringayı" vermek daha kolay oluyor. Ne dersiniz?

1 yorum:

engonge dedi ki...

Kendi şahit olduğum için rahat yazabiliyorum, Fenerbahçenin bir zamanlar en çok koşan topçusu İlker günde 1 paket sigara içiyordu... Keza daha bir çok çok ünlü futbolcu da sigara içiyor, iyi kondüsyon çalışınca fark etmiyor heralde...

Blog Widget by LinkWithin