7 Eylül 2008 Pazar

Küba 0 - A.B.D. 1

Dünyanın bir köşesinde biz Ermenistanla kapışırken, FİFAnın cilvesi aynı güne bir başka politik olarak sorunlu iki ülkeyi yeşil sahalarda buluşturdu. İki ülke en son 1947'de karşılaşmış ve o maç 5-2lik Küba'nın galibiyeti ile bitmişti. Amerikan basını Bush maça gitsin mi buzları eritsin mi Castro'nun halini hatrını sorsun mu diye bütün hafta boyunca gazetelerde tartışmış mıdır bilmem ama tribünlerdeki 8.000 Kübalının arasında ambargoyu protesto eden birkaç Amerikalı dışında Amerikalı yoktu.
Havana'daki sağanak yağmur ve rüzgar elektrik hatlarında sorun yaratınca maç ortama uygun kasvetli bir havada ve bozuk bir zeminde oynandı. Hatta 86.dakikada tüm ışıkların gitmesi nedeniyle maça bir süre ara verildi. Amerikalılar 40.dakikada Fulhamlı Demspsey'in golüyle 1-0 öne geçti.
İkinci yarı Küba baskın olan taraftı. Amerikanın Everton'lı kalecisi Tim Howard özellikle 88.dakikada köşeye giden frikik atışını kurtararak maçın adamı oldu. Kübalı taraftarlar her ne kadar Amerikalıları ilk sahaya girdiklerinde ıslıklasalar da maç sonunda tribünlere çağırıp alkışlayarak yumuşak geçen maçı olaysız şekilde bitirdiler. Futbolun her iki ülkede de 1.spor olmaması da işleri biraz daha kolaylaştırmış olsa gerek.
"Bu maç birçok mana taşıyordu, sonuç olarak zor ve sıkı bir karşılaşma oldu" - Bob Bradley , A.B.D.Teknik Direktörü

"Kişisel hatalar yaptık, yakaladığımız 3-4 pozisyon ile maçı kazanma şansını elde ettik ama başaramadık" - Reinold Franz, Küba Teknik Direktörü

4 yorum:

aşkın dedi ki...

Maalesef Amerika - İran maçlarının yerini tutamaz.
98 Dünya Kupası maçında ABD oyuncuları taç atmaya gittiğinde İranlılar Humeyni resimlerini onların gözüne sokmaya çalışıyordu.
İran 2-1 kazanmıştı.

Panda dedi ki...

O nasıl bir rezalet sahaydı??Bizim halı saha maçlarında bile daha iyi aydınlatma var..

Blogspor dedi ki...

Küba'lılardan puro koreografisi bekliyordum :).Aslında cidden güzel olurdu puro koreografisi.İyi fikir değil mi?

dchetin dedi ki...

bilgilendim, teşekkür ederim.

Blog Widget by LinkWithin