22 Mart 2009 Pazar

Cumartesi Öğleden Sonra



Mehmet Demirkol'un aşağıdaki yazısını bul demiştim Göksel'e, şikayet ediyordu Lig TV'nin hafta sonu gündüz ve akşam maç vermesinden dolayı, kendine zaman ayıramamaktan. Maalesef ülkede maçların tarih ve saatlerini yayıncı kuruluş düzenlediği için mahküm ediyorlar bizi televizyon başına... Kalemine sağlık Mehmet Demirkol, ne güzel de yazmışsın...

Bir cumartesi akşamınız var aslında. Karınızla, sevgilinizle, arkadaşlarınızla birlikte geçireceğiniz. Eğer maç Dünya Kupası maçıysa ya da Şampiyonlar Ligi Finali, derbi filan değilse o maçı seyretmek zordur. Gitmek ya da evde TV’de... Herkesi ya da bir kişiyi ikna etmek meşakkatli bir iştir. Çünkü insanların kendilerine, birbirlerine ayıracakları zaman kısıtlıdır. Daha ucuza ortak bir eğlence yaratmak mümkün... Eğer maç statta seyredilir kafasında olanlardansanız gece 9 -10’da biten bir maçtan sonra eve gitmek de zordur. Hele de İstanbul’da. Başka bir şey yapacak pek bir zaman da kalmaz. Bir de maçın pazar olduğunu düşünün. Ertesi günü iş vs... Her şey daha da zor. İşte bu yüzden futbol aslında bir cumartesi öğleden sonra sporudur. Bu gece maçlarını başımıza musallat edenlerin yatacak yeri yok. ‘Gece oynansın’ diye milleti bağırtarak bu işi bu hale getirdiler. Ama artık çözüm zamanı...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Almanya:
9 maçın 7si Ctesi yerel saatle 15:30 da oynanıyor, diğer iki maç Pazar akşam yerel saatle 18:00 veya 19:00 şu an tam bilmiyorum.

İngiltere:
Büyük maç küçük maç ayırmaksızın 12:30 da başlayan maçlarda var 14:00de de haftada 2-3 maç sadece akşam oynanıyor

İtalya:
Haftanın maçı 20:30 da başlıyor. diğer maçlar genellikle 16:00 da

Türkiye:
Aynı 3 takımın maçları 19:00 da diğer takımların maçları 13:30 da (saçmalık aslında maçların düzeyine göre değil, takımlara göre saatlerin ayarlanması. bu düzen değişmez. Kahrolsun kapitalizm)

Adsız dedi ki...

Geldikmi zurnanın zırt dediği yere,bizler bunları yıllardır bas bas bağırıyoruz,No al Calcio Moderno,payTV kills football,sloganlarını yazmıdığımız yerler kalmadı terörist damgası yedik.Mehmet Demirkol'a günaydın demekden başka bir şey gelmiyor içimden.Daha iki hafta önce kayserispor başkanı imzalı kulüp sitesinde yayınlanan bildiri var oradan bazı öenmli satırlarını buraya kopayalayım "Önümüzdeki yıllarda futbol sadece kulüplerin birbirleriyle rekabet ettiği, bir spor dalı olmaktan çıkıp, sinema, tiyatro, müzik ve benzeri şovlarla da rekabet etmek zorunda kalacaktır. Bundan dolayı kulüpler sportif başarılara ulaşmak için sadece sahada kazanan, kaybeden değil, idari, mali ve ticari yapısındaki başarıların veya başarısızlıkların ürettiği sonuçları kabul etmek zorunda kalacaktır. Günümüzde sportif başarıdan hareketle büyüme mümkün değildir. Ancak kaliteden hareketle sonuç ve rekabet üstünlüğü sağlanabilir."

Hele şu lafı beni bitirdiği an oldu :
"Bu nedenle biz toplum beklentilerin peşinden gitmek yerine toplum için doğru olanı yapmaya devam edeceğiz."

İlk önce böyle ilkel kafa yapısına sahip kulüp başkanlarını ve daha kimler varsa,futbolun içinde uzaklaştırılmalı.Bence toroğlu,büyüka,a.y. gibi şahıslardan başlasınlar !

Blog Widget by LinkWithin