14 Mart 2009 Cumartesi

Penaltı Çalışması


Maç içinde atılan penaltılardan ziyade kupa maçlarında galibi belirlemek üzere atılan seri penaltılar takımların kaderleri üzerinde oldukça hayati önem taşıyabiliyorlar. Dünya kupası galibi bu atışlarla belirlenebiliyor, Şampiyonlar Ligi kupasını memleketine götürecek takımı ceza sahasındaki kireçli noktadan atılan vuruşlar tayin edebiliyor, kupada üst tura çıkacak ekibi peşı sıra atılan penaltı vuruşları belirleyebiliyor. Ve bilindiği üzere bu atışlar da kendilerine has kahramanlar ve kaybedenler geriye bırakabiliyor, kaleciler genelde isimlerini tarih sayfasına yazdırıken, Baggio, Beckham, Suker, Schevchenko, Terry gibi yıldızlar da takımlarını kupadan edebiliyorlar. Bu hafta içi oynanan Roma-Arsenal maçı da penaltılara gitmiş ve İngilizler maçı "ceza atışları" sonrası kazanıp üst tura çıkmışlardı. Bunun üzerine İngiltere'de bir tartışma başladı: Maç öncesi hocalar takıma penaltı çalıştırmalı mı çalıştırmamalı mı? Arsenal menajeri Wenger "Ben böyle bir şeye gerek duymuyorum, zaten rutin idmanlarda bizim topçular penaltı çalışıyor" derken, Chelsea'nin "geçici" hocası Hiddink, Şampiyonlar Ligini penaltı atışları sonucu kaybeden takımına Juventus maçı öncesi penaltı atışı idmanı yaptırmış, özellikle John Terry ile yakından ilgilenmiş... Siz bu tartışmanın neresindesiniz? Anket yanda, yorumlar aşağıda...

2 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Söz konusu Galatasaray olunca haftanın bir gününü penaltılara ayırmaya razıyım ben.

Derda KASAL dedi ki...

Penaltı epeyce değişik kavramdır . Mesela ; Çok güvendiğiniz ve teknik oyuncular kritik zamanlarda penaltı kaçırırlar turu hatt kupaya veda ettirebilirler takımını . Oysa "kazma" diye tabir edilen oyuncular kritik zamanlarda penaltıları daha çok gole çevirirler .

İdman sorusuna gelincede , mesela Şampiyonlar Ligi finali , gerek yok idman yaptırmaya ... Neticede oyuncu kalenin 11 metre ilerisinde bulunan o beyaz noktaya gelince heyecanı ile başbaşa kalıyor.

Blog Widget by LinkWithin