4 Haziran 2010 Cuma

Kamil Ocak Arena


Gaziantepspor'un yapmayı planladığı yeni stadı Kamil Ocak Arena( Bu "arena" ismi de moda oldu son günlerde) bugün basın mensuplarına tanıtılmış. Stadın maket fotoları aşağıda, umarım yakın zamanda bitirilir ki kaderi Galatasaray'ın bir zamanlar milyon dolarlar ödenerek ortaya çıkarılan ve sonrası meçhulAli Sami Yen'in yerine yapılacak yeni stadın maketine benzemez. Kulüp başkanı İbrahim Kızıl, stada hem şehrin merkezi olan Demokrasi Meydanından giriş bulunduğunu, hem de Kamil Ocak Arenanın şehrin en büyük parkı 100. Yıl Parkına bağlantılı olacağını bildirmiş. Gaziantep'e ne zaman deplasman yaparız bilinmez ama bu işe en çok bizim inşaat mühendisi blogger Göksel sevinecektir, zira Bursa'nın Kültürpark ortamını gördükten sonra stadların şehrin içine yapılması yönünde değişmişti fikri...
Oldukça modern bir dizayna sahip olan stadın resimlerinden gördüğümüz kadarıyla kırmızı-siyahlılar başka bir hedefi de ortaya koymuş oluyorlar: Şampiyonlar ligine katılmak...
Bursa devrimi başlattı, sırada biz de varız diyor Gaziantep...



5 yorum:

Selocan dedi ki...

Baya şekilmiş. Umarım yapılır. Kadir Has da şık bir dış görünüme sahip, bu da. Mesela bizim yapılan stadın dış görünüşüne o kadar önem vermemişler.

muyek dedi ki...

Ibrahim Kizil Yildo dan carpti 15 milyon eu'yu birak stad yapmayi komple Antebi yeniler :)

Adsız dedi ki...

Futbol icin iyidir ama o paraya daha yararli islere yatirim yapsalar ulke birazda olsa toparlanir... Sadece benim dusuncem.

footballMovement dedi ki...

Aslında proje yeri olarak Gaziantep'in çıkışı olan Başpınar yani Celal Doğan tesislerine yakın bir yere inşaa edeceklerdi. Fakat orada kilometrelerce uzunlukta Dülük Ormanı olduğu için uygun alan bulunamadı.

Sanırım mevcut stadın yanında bulunan kapalı spor salonu yıkılacak. Hatta kesin yıkılacaktır.
Stadın yeri öyle bir yerde ki Karşısı Valilik Çaprazı Emniyet Müdürlüğü ve Büyük Şehir Belediye Binası hemen yanında maliye binası ve vergi daireleri deplasman tribünün olduğu yerin arkası ise müzedir. Ben hiç ihtimal vermiyordum oraya inşaa edeceklerini ama yanılmışım sanırım.

Memleketim olmasından ötürü eskiden desteklerdim. Gerçi Galatasaray'dan zaman artmıyordu ama olsun. Fakat o malum maç (3-0'dan 4-3 fener maçı) o günden sonra yenmiş yenilmiş umrumda olmadı. Memleketci bir adamda değilim zaten. Fakat şu proje hayata geçsin ve memleketime kazandırılsın.. Taraftar profilini büyük ölçüde değiştirecektir. adalonun bana göre en vasat taraftarı Gaziantep taraftarıdır.

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

footballMovement
"anadolonun bana göre en vasat taraftarı Gaziantep taraftarıdır."

katılıyorum.Taraftarada söz verdi bakalım yapacaklar mı Gençlik 27 bastırıyor.

Blog Widget by LinkWithin