19 Haziran 2008 Perşembe

Rusya:2-0:İsveç








Goller: Pavlyuchenko 24', Arshavin 50' (Rusya)

"Rus futbolu gün geçtikçe gelişiyor ve güzelleşiyor" demişti Hiddink daha önceki basın toplantısında, takımının oyunundan menuniyetini açıklarken. Dün gece de cezalı olan Arshavin'in de takıma katılmasıyla izleyenlere futbol resitali verdiler. Bizim Portekiz maçında Arda'yı aramamız gibi, Ruslar da önceki iki maçta on numaralarını aramışlardı, maçı anlatan spikerin dediği gibi "hiç olmadık bir kırmızı kart görmüştü" ve cezalıydı İspanya ve Yunanistan maçlarında... Transferde Avrupalı devlerin göz koyduğu Pavlyuchenko da Arshavin'e ayak uydurunca Ruslar maçı kazanmasını bildiler. İki gol attılar ama bunun beş katını kaçırdılar. Zhirkov'dan bahsetmeden geçmeyelim, Ruslar ne kadar ilerler bilmem, onların tecrübelerine ve kalecilerinin dikkatine kalmış bir şey ama 18 numaralı oyuncu turnuvanın en iyi 11inde yer alabilir... İsveç takımı ise İbrahimovich'e odaklı bir oyun anlayışıyla buraya kadar dedi... Dünya Kupalarının yarı final oynayan İsveç'ini oldukça arıyoruz şimdi... Cumartesi günü Hollanda-Rusya maçı oldukça zevkli ve çekişmeli geçecek ve "laleler" hiç ummadıkları bir skor alabilirler, Van Basten dün geceki maçtan sonra iyi uyuyamamıştır...
Guus Hiddink, Rusya Teknik Direktörü:" 'Oyunculara ya savaşıp turnuvada oynamaya devam edin ya da eve dönün' dedim, onlar da savaşmayı tercih etiler. İyi bir mücadele ile oyunu kazanıp, kendilerini izleyenlere alkışlattırdılar. İsveç defansı sırtı dönük iki forveti tercih ederken, biz onları ortadan delmeyi denedik. Hollanda maçı benim adıma değişik bir maç olacak, oyuncuları ve çalıştırıcılarını yakından tanıyorum. Bize göre tek avantajları biraz daha fazla dinlenmiş olmalarıdır."
Lars Lagerbäck, İsveç Teknik Direktörü:" Rusya bizden daha iyi oynadı ve kazandılar. Bizler oyuna iyi başlayamadık ama devre sonuna doğru bir kaç pozisyon bulduk. İkinci yarıda bundan dolayı oyuncu değişikliği yapmadan başladık ama golü kalemizde görerek, planlarımız bozuldu. Ruslar, ispanya maçında gerçek performanslarını gösteremediler, gün geçtikçe formları artıyor ve turnuvanın 'iş yapacak' takımlarından biri..."



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin