19 Haziran 2008 Perşembe

Yunanistan:1-2:İspanya








Goller: Charisteas 42'(Yunaistan); De la Red 62', Guiza 88'(İspanya)

Son şampiyon az kalsın gol atamadan dönecekti ülkesine bereket Charisteas ilk devre biterken "onur sayısını" attı Yunanlıların ama bu gol komşunun puansız Atina'ya dönmesine yetmedi. Bir de kaleci Nikopolidis son maçında gol yemeden noktalayabilseydi milli takım kariyerini, hem ülke puan alırdı, hem de başarılı bir "finiş" yaşardı tecrübeli kaleci. Bunların olmasına Aragones'in İspanya'sı izin vermedi ve üçte üç yaparak çeyrek finale yükseldiler... Klişe bir söz vardır,"Yedeklerle çıkacaklar, maça asılmayacaklar" diye, oysa yedeklerle çıkılan maçlar en tehlikeli maçlar olmaktadır. İlk onbire giremeyen futbolcular, böyle bir şans yakaladığı anda elinden gelenin en iyisini yapıp, çift kişilik koşup maçı takımına kazandırmasını biliyorlar, dün gece İspanya'da, iki akşam evvel Hollanda'da olduğu gibi...
Luis Aragonés, İspanya Teknik Direktörü:" İlk yarı rakibin temposuna ayak uydurduk ama ikinci yarı kendi oyunumuzu oynayarak galibiyeti yakaladık. Daha fazla da atabilirdik ama olmadı. Kısa bir zaman dilimine sıkıştırılan turnuvalarda takımlar oyuncularını dinlendiriyorlar ben de bugün bunu yaptım ki İtalya maçına zinde çıkalım. Çeyrek finalde rakibimizin İtalya olduğunu unutup, kendi oyunumuzu oynarsak, yarı finale çıkan takım biz oluruz."
Otto Rehhagel, Yunanistan Teknik Direktörü:" Burada keşke beraber kalabilseydik, sahada ellerinden geleni yapan oyuncularım en azından hak ettiklerini alırlardı. Ama İspanya takımı bizden daha iyi oynadı ve goller buldular. Hep dediğim gibi gol atmakta zorlanan bir takımız ve gol yediğimiz zaman çıkaramıyoruz. Olan oldu ve artık Dünya Kupası elemelerini düşünmeliyiz."

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin