14 Haziran 2008 Cumartesi

İtalya:1-1:Romanya









Goller: Pannuci 56' (İtalya) Mutu 55' (Romanya)

Mütevazi ve haddini bilerek oynayan Romenlere karşı, Hollanda'dan tarihi bir tokat yiyen İtalyanlarin maçının zevksiz geçeceği kimsenin aklının ucundan geçmezdi, ki bu iki takım izleyenleri yanıltmamışlar. Miş'li geçmiş zaman kulanıyorum çünkü son anda çıkan bir iş, maç izlemne planımızı alt üst etti. Eve döndüğümde atv de maçın yorumları yapılıyordu, Mutu'nun kaçırdığı penaltıdan bahsediliyordu, İtalyanların az kalsın turnuvaya veda edecekleri konuşuluyordu. Bilgisayarı açtığımda msn de parken'e nasıl maçtı dediğimde "Abi çok güzel maçtı, Romanya'da ayağa pas, teknik vs. herşey yerindeydi, Mutu'da penaltı kaçırdı, o grupta İtalya, Hollanda ve Fransa'nın yanında daha zayıf kalan Romanya'nın ezilmesini bekliyordu herkes ama adamlar renk kattılar gruba, hatta benim favorilerim" diye sürdürdü konuşmasını. Sonra özetlere baktım da, ah be Mutu, sen o penaltıyı kaçıracak adammıydın, ama olmayınca da olmuyor. Zaten, atsaydı da Ahn'ın Perrugia'dan kovulduğu gibi İtalya'dan kovulur muydu bilinmez ama Donadoni yatacak yer bulamazdı, bu da kesin...
Victor Piţurcă, Romanya Teknik Direktörü:" Takımımla gurur duyuyorum, son dünya kupasının iki finalisti ile oynadık ve hala gruptan çıkma şansımız var. Maçın sonucu, oyunun hakkıydı, penaltıyı atabilseydik 3 puana sevinecektik ama normal olan da beraberlikti zaten. Penaltılar kaçırıldı tarih boyunca, kaçırılmaya da devam edecek ama burada Mutu kaçırmadı, Buffon kurtardı penaltıyı. İki maçta gösterdiğimiz performanası gösterirsek, Hollanda'yı yenebiliriz"
Roberto Donadoni, Italya Teknik Direktörü: "Bu akşam burada güzel bir oyun ortaya koyduk, Rumenler sağlam defans yaptı, onları kutluyorum ama bizim oyuncularımız da ellerinden geleni yaptılar. Luca Toni ve Del Pierro gibi gol krallarının her zaman gol atmasını bekleyemezsiniz. Şimdi Fransa maçı bizim için kader maçı haline geldi. Oyuncularımı o maça konsantre etmeliyim, bu oldukça zor olacak çünkü oynadığımız maçların hakkını alamamanın hayal kırıklığını yaşıyoruz."



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin