12 Kasım 2010 Cuma

BBL'de 5. Hafta ve Lige Genel Bir Bakış


Zaman ne de çabuk geçiyor yahu. Şimdiden 4 haftalık süre geçti bile. Bu 4 haftalık sürede Galatasaray Cafe Crown 3 galibiyet ve bir malubiyet alarak kendine bu 4 hafta sonunda 6. sırada yer buldu. Bildiğiniz gib tek yenilgimiz de kötü oynadığımız Karşıyaka maçı. Karşıyaka maçından sonra Tutku'nun "Biz en azından bu sene canımızı dişimize takıp özellikle seyircimiz önünde hiç maç kaybetmek istemiyoruz, Abdi İpekçi'de bu taraftar desteği oldukça bizi hep böyle agresif ve arzulu göreceklerine iyi basketbol izleteceğimize söz veriyoruz. Karşıyaka maçındaki kötü oyunumuz için özür diliyoruz taraftarımızdan" sözleri bile aslında Galatasaray'ın ne kadar keyif vereceğinin göstergesi ancak şu 4 hafta için bir yorumda bulunacak olursam, çok çabuk toparlandığımızı ve günden güne harika işler çıakrdığımızı söyleyebilirim. Aslında hala performans olarak %70'lerdeyiz. Bu seviyedeyken bile oynanan oyun,anlayış,duruş ve çizilen genel profil bizleri memnun etmenin ötesinde çok sevindiriyor. Eksikler yok mu? tabiki eksik yin çok ama şimdilik artılar eksileri götürüyor. 4 hafta sonunda takımda kimler ön plana çıktı dersek şöyle kısa bilgiler verelim:

Oktay Mahmuti demek savunmacı takım demek. O yüzden bu mantalite takıma yansımış durumda ve takımımız BBL'de tüm takımlar içinde maç başına 66,2 ile, en az sayı yiyen 2. takım olarak göze çarpıyor.(birinci Banvit) Daha emekleme aşamasında olan bir takım için son derece önemli bir istatistik. Ayrıca maç başına da rakip potaya 75,2 sayı gönderiyoruz. Yeni transferimiz Luksa ANDRİC, bu sayı bareminde 11.0'lık sayı ortalamasında başı çekiyor. Takımın servis koltuğunda yani asist bölümünde yine bir yeni transferimiz 4.0'lık ortalamasıyla Tutku Açık bulunuyor. Ribaunt kategorisinde daha çok hücumdaki performansı ile tanıdığımız Caner Topaloğlu, blokta da yine Luksa Andric 1.00'lık ortalamasıyla takım liderleri konumunda bulunuyorlar.

Bu kısa bilgilerden sonra gelelim haftanın programına... Takımımız bu hafta sezonun ilk derbisine çıkacak ve deplasmanda, yani Sinan Erdem Spor Salonunda Efes Pilsen ile karşılaşacak. Maç pazar günü(14 Kasım) saat 13:00 itibari ile başlayacak. Bizim için çok önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. Kendimizi tartıp, test edip eksiği gediği iyi bir takım karşısında nasıl kapatabileceğimizi, Efes gibi bir takıma karşı deplasmanda alınabilecek bir galibiyetle görmek çok güzel olacak. Bu noktada iş taraftarımıza düşecekti ancak Efes Pilsen kulübü rakip takımın bilet fiyatlarını 45 lira gibi yüksek bir fiyattan belirlemiş. Efes gibi kulüpleri böyle anlayışlar içinde görmek bizi üzüyor. Türkiye'nin lokomotifi diyoruz kendilerine ama onlara,geçmişlerine, kulüp yapılarına yakışmayan bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu noktada kulübümüz devreye girip zamanında aynı muameleyle karşılaşan rakibimizin yaptığını yapıp biletleri kendi bünyesinde satın alıp taraftarına ucuza satması ya da bedavadan vermesi çok iyi bir cevap olur. Artık Galatasaray'lı büyükler elini taşın altına koysun. Destek bizden.Takımımıza bu zorlu deplasmanda başarılar dileyerek programı takdim edelim:

12 Kasım 2010 Cuma
19.00 Oyak Renault - Beşiktaş Cola Turka (Bursa Atatürk Spor Salonu)

13 Kasım 2010 Cumartesi
15.00 Fenerbahçe Ülker - Medical Park Trabzonspor (Sinan Erdem Spor Salonu)
16.00 Türk Telekom - Pınar Karşıyaka (Ankara Atatürk Spor Salonu)
16.30 Bornova - Olin Edirne (İzmir Halkapınar Spor Salonu)
18.00 Banvit - Erdemir (Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu)
18.00 Mersin BŞB - Tofaş (Mersin Edip Buran Spor Salonu)

14 Kasım 2010 Pazar
13.00 Efes Pilsen - Galatasaray Cafe Crown (Sinan Erdem Spor Salonu)16.00 Aliağa Petkim - Antalya BŞB (İzmir Enka Spor Salonu)

1 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

Galasaray için çok ama çok zor bir deplasman olacak diğer yandanda baktığımızda Efes içinde Pana'dan alınan ezici yenilgi sonrası kendini bir nebze affettirmek için Gs maçında galibiyet arayacaklardır.Kıcası güzel bir maç bizleri bekliyor desek yanlış söylemiş olmayız sanırım.

Blog Widget by LinkWithin