30 Kasım 2010 Salı

3'de 3... Galatasaray: 79 - Panellinios: 53


Avrupa kupalarında 3. maçımızda Yunan temsilcisini ağırladık. Maç öncesi seyircinin ciddi katkı vereceğini doluluk oranının bir hayli yüksek olacağını düşünüyordum. Aslında katkı tatmin edici düzedeydi ancak futbol takımının bu kadar kötü olduğu bir dönemde oynadığı her maçı büyük zevk ve çekişme içinde geçen, yine futboldaki deyimle "formanın hakkını" sonuna kadar veren oyunculara sahip basketbol takımını desteklerler diye düşünmüştüm. Beklediğim ilgi oluşmasa da gelen seyirci baştan sona maçın her anında çok güzel görüntüler verdi. Teşekkür etmek lazım.

Panellinios takımı, milli takımlarının da rengi olan aynı tonda bir mavi forma ile çıkmıştı sahaya. Önemli oyuncularının da olmaması sebebiyle maç daha baştan farklı geçeceğe benziyordu. Bizde beyaz forma hakimdi ve Koç maça 4 yabancı'lı ve Caner'den oluşan değişik bir beşle başladı. İlk periyotta biraz işler ağır aksak ilerlese de 2. periyottan itibaren bir Galatasaray Kasırgası esti. Takımımız ilk 4,20 dakikada bol bol şut kaçırmış tek sayısını serbest aştıştan bulmuş ve 1 sayıyı hanesine yazdırabilmişti. Konuk ekip o sekansta 3 üç sayılık basketlerle cevap verince takım hemen toparlanma belirtileri gösterdi. Skor 11-5 iken iyi savunma sonrası kazanılan spotmenlik dışı faul bir anlamda imdada yetişti. Sonrasında Koç Mahmuti'nin Shumpert'i oyuna almasıyla, 4 kısa+ Andric'li beşi farkı kapatıp öne geçti ve bu sürede 10-0'lık seri yakaladı. Maçın kilit noktası da burasıymış meğer. Bu noktadan sonra Galatasaray farkı dalga dalga açarak galibiyeti daha 3. periyotta perçinlemişti bile. Özellikle Shumpert'in oyuna girmesi ve Tutku'nun 2. çeyrekteki muazzam oyunu bu 26 sayılık farklı görüntünün oluşmasında temel etkendi diye düşünüyorum. Takımın hücumdaki bu iyi performansının savunmadan kaynaklandığını da unutmamak gerekir. İlk 5 dakikada 11 sayı yedikten sonra takımımızdevreye kadar geçen 15 dakikalık sürede 11 sayıya izin vererek Yunan temsilcisinin 22 sayıda kalmasına izin verdi.

2. devre ise tamamiyle festival havasındaydı. Bu bölümde öne çıkan isim Shipp'ti. Galatasaray savunmanın dozunu öyle bir artırdı ki ilk 6 dakika da 6 top çalarak harika işler yapıp güzel hızlı hücumlar izlettiler. Üstüne de 5-6 tane üçlük ekleyince fark 20'yi aştı, taraftarlar şova başladı. Hatta takımımızı izlemeye gelen "Engelsiz Aslanlarımız" tekerlekli sandalye basketbol takımımıza sevgi gösterilerinde bulundular.

Yönetim de pek bir sevinmişe benziyordu. Yine "birlik beraberlik" havasında tam kadro oradaydılar sanırım.
Bugünün bana anlattıkları arasında en önemli faktör takımın günden güne farklı bir kimliğe doğru yol aldığı yönde. Kötü taraflar da var aslında. Mesela Ribanunt sıkıntısı böylesine kolay geçen bir maçta yine orataya çıktı. Dikkat etmek lazım artık! Ayrıca savunma keskinleştikçe hücum da o nebze de şekilleniyor takımda. Daha yolun başında bu kadar iyi bir görüntü ister istemez bana EuroCup'da yine bir Final Four göreceğimizi fısıldamıyor değil. Tabi bu düşüncenin, bu harika görüntü devam ettikçe oluşacağı bir gerçek. Ancak Oktay Mahmuti'nin olduğu yerde de disiplinsizlik olmayacağı için güzel günler göreceğimizi düşünerek çok sevindiğimi belirtmeliyim. Koç takımı yavaş yavaş işlerken bizim de izleme aşamasında olmamız gayet keyif verici bir durum. Maçın yıldızının da 2. çeyrekteki muazzam performansını maçın sonuna kadar devam ettiren Tutku olduğunu da belirtelelim.



Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu / İSTANBUL
Rakip: Panellinios BC
Tarih: 30.11.2010

* Josh Shipp: (29:37, 19 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 4 top çalma, 3 top kaybı)
* Caner Topaloğlu: (21:11, 1 sayı, 3 ribaund, 3 asist)
* Preston Shumpert: (22:38, 12 sayı, 1 ribaund, 4 asist)
* Taylor Rochestie: (23:59, 4 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı)
* Tutku Açık: (23:25, 15 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 5 top çalma, 1 top kaybı)
* Luksa Andric: (19:50, 5 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı)
* Radoslav Rancik: (21:04, 10 sayı, 4 ribaund, 1 top çalma)
* Haluk Yıldırım: (09:40, 0 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı)
* Evren Büker: (13:08, 5 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı)
* Ermal Kurtoğlu: (16:28, 8 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok)

1. ÇEYREK: 16 – 15
2. ÇEYREK: 19 – 7 (35 – 22)
3. ÇEYREK: 15 – 11 (50 – 33)
4. ÇEYREK: 29 – 20 (79 – 53)
(fotoğraflar ve istatistikler resmi siteden)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin