12 Kasım 2010 Cuma

Galatasaray:3-1:Denizlispor

"Maça son anda yetiştiğim için maç öncesi izlenim edinemedim. Ancak kadroyu merak ediyordum. Hagi’nin bu maçta yapacağı tercihler önümüze ışık tutacaktı. Defans hattına Cana’yı çekerek beklide Cana’nın bu oyuncularla olan bağını daha da kuvvetlendirmek istemiş diye düşündüm. Zira Cana normal pozisyonun da bu oyuncuların hemen önünde yer alıyor ve onların anlık tepkilerini görmesi çok faydalı olmuştur diye düşünüyorum.

Kewell’ın kondisyonunu kazanmasını istiyor Hagi ve bu yüzden ilk 11’de forma şansı verdi. Barış – Ayhan ikilisi de orta sahada Hagi’nin sevdiği tarzda oyuncular. Aydın tercihi ise sadece onu görmek içindi ve sanırım Aydın bu şansını kötü kullandı. Elano ise Pino’nun hemen arkasında herkesin asıl mevkii burası dediği yerde oynadı. Konuk Denizlispor ise as oyuncularının bir kısmını oynatmamayı tercih etmişti.

Maça hızlı bir başlangıç beklerken durgun bir mücadele oldu. İlk yarı boyunca istediğini yapamadı Galatasaray. Aydın ve Kewell’ın fiziki yetersizliği takımı ileri taşımaktan mahrum bıraktı. Bu sebeple oyuncular arası mesafe oldukça uzundu. Ancak Elano’nun attığı akıl dolu gol bu devredeki seyir zevkini kotardı diyebilirim. Akıl dolu bir dokunuştu ve Elano’dan bu tip hareketler beklemekte hakkımız.

İkinci yarıda ise oyun aynı seyrine devam etti. Pozisyona girmekte zorlanan bir Galatasaray izledik. Denizlispor’un attığı gol ise üzücüydü. İnsua’nın önde durması ve boy dezavantıjı nedeniyle yenilen bir gol. Bu yarıda Aydın’ın yerine oyuna giren Ali Turan hakkında birkaç cümle kurmak gerekli. Bu kadar dengesiz ve topa şuursuzca saldıran bir oyuncunun oynayacağı en son mevki defanstır. İnanılmaz hatalar yapıyor. Bir pozisyonda Serdar Eylik’e bir darbesi var ki nedenini anlamak mümkün değil. En kısa sürede takımdan uzaklaştırılır ve bizi eziyetten kurtarır.

Golü yiyen Galatasaray’ın reaksiyon göstermesi kolay oldu. Biraz kıpırdayınca pozisyona girmesi kolay oldu. Pino ilk pozisyonda kötü vurdu fakat Elano’nun attığı sık ara pasında yaptığı vuruş golcü işiydi. Snrasında oyuna giren Emre Çolak rakibinde zayıflığıyla yeteneklerini göstermeye başladı. Birkaç denemeden sonra şık hareketlerden sonra yaptığı orta ve Pino’nun enfes vuruşu sonucu skor 3-1 e geldi. Pino bu golde vuruş yeteneğini gösteriyordu. Bu golle maç sona erdi ve akıllarda birkaç soru işareti kaldı.

Musa Çağıran’ın forma şansı bulamamdı kötüydü. Hagi onuda kısa sürelerle takıma monte etmeli. Ayrıca Mehmet Batdal’ın aldığı süre ise kısaydı. Mehmet hücumda etki yaratan bir fiziğe sahip. O fiziğini kullanmayı öğrenmesi gerekli. Buda maç tecrübesi ile olur. Misimovic’e süre vermedi ancak öyle tahmin ediyorum ki Manisaspor maçında Elano’nun bölgesinde Misimovic oynayacaktır. Zira asıl ve en etkili olduğu yer orası. Sol kanatta zincire vurmanın bir mantığı yok."


aksilaz'a maç yazısı için teşekkürler...

2 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

gürkonas'tan pazar günü oynanacak olan Efes-Gs maçı için yazı bekliyorum lig ve maç üzerinde tartışmak için sabırsızlanıyoruz efenim..

gürkonas dedi ki...

"allahtan bir şey çıkmazsa" izleyeceğim tabi ki. kaçmayacak nitalikte bir maç. emme velakin Efes'in şu bilet politikası hiç hoş olmadı. Efes'i böyle bilmezdik. üzüldüm "kafsinkaf" bir efes sever olarak...

Blog Widget by LinkWithin