27 Kasım 2010 Cumartesi

Efeslilerden Anlamsız Hareket


Efes Pilsen-Union Olimpija maçı esnasında davullarına el konması sonrası oldukça medeni bir şekilde pankartlarını ters çevirip, üzerlerindeki formayı çıkararak takımlarını protesto eden Efesliler grubunun bu tepkisini Gürkan yazdığı yazıda belirtmiş ve biz de tribün emekçilerinin yanında yer alan bir blog olarak onlara yazmış olduğumuz yorumlarla destek olmuştuk. Efesliler grubu adına yapılan açıklamanın daha dumanı üzerindeyken Türk Basket sitesinde Fahir Karaçam ilk bildirinin kendilerini temsil etmediğini belirtip aşağıdaki sözleri sarf etmiş:

25 Kasım Perşembe akşamı Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Efes Pilsen – Union Olimpia maçında takımımızı en güçlü şekilde desteklemek adına organize olmuş; davul, megafon gibi ses çıkarmaya ve ritim tutmaya yarayan aletleri etkin bir biçimde kullanırken bir kulüp çalışanı tarafındanoyuncuların gürültüden rahatsız oldukları gerekçesiyle davulları kullanmamamız istenmiştir. Bunun üzerine tepki olarak davulları bıraktık ve salondaki yerimizi değiştirip üzerimizdeki formaları çıkardık. Geçtiğimiz sene oyuncularımızın ‘’Yanımızda mısınız ?’’ temalı çağrılarına ithafen hazırladığımız‘’Yanınızdayız’’ yazılı pankartımızı kırgınlığımızın sembolü olması için ters biçimde astık.

Efes Pilsen Spor Kulübü’ne gönül vermiş taraftarlar olarak bizler de oyuncularımızın ve dolayısıyla takımımızın başarısı için hiçbir karşılık beklemeden emek sarf eden insanlarız ve bu davranışa karşı haklı tepkimizi bize yakışır biçimde gösterdiğimize inanıyoruz.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin Efes Pilsen sevgimizden bir şey kaybetmeyeceğini ve tüm sorunlarımızı taraftarıyla, sporcularıyla ve idarecileriyle bir aileden farksız olan kulübümüzün çatısı altında, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda çözeceğimize olan inancımızın tam olduğunu tüm basketbolseverler ile paylaşırız.

Gürkan'ın yazdığı gibi ilk tepki ne kadar "anlamlıysa", Efesliler grubunun bu kadar çabuk "u dönüşü" yapması da o kadar "anlamsız" oldu... Zor işmiş değil mi taraftarlık sevgili Efesliler? Küseceksin, kırılacaksın, öfkeleneceksin, tepki de koyacaksın lakin doğru bildiğin yoldan dönersen, o gün bitersin... İşte o gün sana o davulu verip, sonra da manasızca elinden alanların "askeri" olursun... Bu da size tavsiyemiz olsun...

1 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

@ultras

Bildiriler hakkında çok karışık işler oldu.Bazı haber sitelerinde bizim grubun ağzından çıkmamış yorumlar,uydurma haberler yapıldı.O yüzden bu bildiriler ve açıklamalarda bu kadar kesin yargılara varmamanı öneririm.Daha ortada ne olduğu ne bittiği hala kesinleşmiş değil herşey kesinleştikten sonra yorum yapılsa daha iyi gibi sanki

Blog Widget by LinkWithin