26 Kasım 2010 Cuma

Efesliler'den Anlamlı Hareket


Spor dediğiniz olgu taraftar olmadan bir hiç aslında. Özellikle futbol, basketbol gibi sporlarda taraftarın olmadığını düşünmek kabus gibi bir şey. Biz de her şeyden önce taraftarız. Bu sayfalarda yüzlerce yazı yazıyor, vakit harcıyor, gece uykusunda uyanıp çocuğunun üstü açık mı diye düşünen bir baba gibi bu sayfalara önem verip sonrasında asıl amacımız,tutkumuz bir anlamda yaşam biçimimiz olan tuttuğumuz takımlara destek vermeye çalışıyoruz. Her fırsatta, her koşulda... Ancak bu yolda biz taraftarların önüne taş koymaya çalışıldığı zaman moralimiz bozuluyor, güvenimiz sarsılıyor ve kulübümüze, aşık olduğumuz renklere küstürülüyoruz.
Yukarıda gördüğünüz fotoğraf dün oynanan Efes Pilsen- Union Olimpija maçından bir kare. Efesliler gurubunun üyelerinden sevgili Serdar Ocaksönmez çekmiş. Efesliler gurubu bu ülkede imrenilmesi gereken ve her fırsatta destek verilmesi gereken bir gurup. Her deplasmanda takımlarının yanındadırlar, her maçta tribünlerdedirler. Mersin, Bursa, Ereğli, Moskova, Atina dinlemezler, her maça giderler. Hem de Efes Pilsen'in taraftarı, seyircisi yok diyenlere inat yaparcasına. Onların çektiği sıkıntıları, yaptıkları işleri, desteklerini azimlerini az çok bilirim. Hatta Efesliler'in önemli isimlerinden sevgili Veysel Fahir Karaçam ile de bu sanal alemde tanışıp fikir alışverişi yapmışlığımızdan ve sanal da olsa geliştirdiğimiz arkadaşlıktan dolayı yaptıklarını çok daha iyi bilirim. Sevdiklerim arasına giren son Efes'li de blogumuzun sevgili okuru @kafsinkaf'tır. Ondan da her Efes maçı için davet alırım. Sağolsun tekrardan.
1200 kişilik bir ekip de olsalar yaptıkları, duruşları, tavrıları, farklılıkları ile EuroLig tarafından en iyi taraftar ödülüne layık görülmüşlerdir. Tekrarlıyorum 1200 kişi ile. Salonun zeminine o ödülün simgesinin yapıştırıldığı günün akebinde Efesliler gurubuna yapılan "oyuncular çaldığınız davullardan rahatsız oluyor" gibi bir açıklama yakışmadı. Çok ayıp oldu. O insanların Efes Pilsen kulübünün kapanmaması için bildiri yayınlayıp eylem yaptığını da unutmayın sevgili Efes Pilsen yönetimi ve oyuncuları. Onlar sizi ayakta tutan yegane unsurdu, onu da kaybettiniz. Aferin size. Olayın gelişimini Efesliler bir bildiri ile yayınlayıp desteklerini çektikleri belirtmişler. Bildirinin tamamı altta. Buyrun...
-------------------------------------------------------------------------------------

Efes Pilsen Spor Kulübü'nün organize olmuş tek taraftar grubu olan Efesliler, Efes Pilsen - Union Olimpija maçında yaşanan üzücü ve incitici olaylar sonucunda bu açıklamayı yapmak zorunda kalmıştır. Maçın başında kulübümüze ait davullar görevlilerden alındı ve CSKA Moskova maçında olduğu gibi taraftarı, tribünleri coşturmak için gerekli organizasyonlar yapıldı. Maçın başlaması ile birlikte davullar çalınıp, takımımız ateşli bir şekilde desteklenmeye başlanmışken, kulübümüzün bir görevlisi gelerek ''Oyuncularımız sesten rahatsız oluyorlar, davullar kaldırılacak '' dendi. Takımımızın arkasında oturduğumuz bütün oyuncular ve kulüp çalışanlarınca bilindiği halde bize davulları veren insanların bu durumdan rahatsız olması ve davulları alması sonucunda yaşanan şaşkınlık tarif edilemez.

Grubumuza ait olan pankartlar tarafımızca tepki göstermek amacı ile söküldü ve sürekli oturduğumuz yer çoğunluk sağlanarak terk edildi. Oyuncularımızın sahaya giriş yaptığı bölüm üstündeki balkona geçildi ve ''YANINIZDAYIZ'' yazan pankartımız gösterilen tepkinin devamı olarak ters asıldı ve üstümüzdeki Efes Pilsen formaları çıkarıldı. 10 yıldır kendi çabalarımızla verdiğimiz mücadeleler sonucunda grubumuz toplamda 1200 civarında bir üyeye sahip olmuştur. Grubumuzun üyeleri sadece Türkiye ile sınırlı kalmamış diğer ülkelerdeki Efes Pilsen gönüllülerini de bir araya toplayabilmiştir.

Bizler bazen bireysel olarak, bazen de grup halinde hem yurt içinde, hem de yurt dışında deplasmanlara giderek takımımızı destekledik. Bu seyahatlerde yol parasını bile zorla toplayabilen ve sadece bir adet simit ile karnını doyuran arkadaşlarımız bile olmuştur. Moskova'da, Milano'da, Sopot'ta ve yurt içindeki şehirlerde de takımımıza destek verip onların yanında olduğumuzu hissettirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Kulübümüzün kapatılması için yürütülen yanlış çalışmalara da tepkisiz kalmayarak basın açıklaması yaptık. 'Efes Pilsen Spor Kulübü'nün taraftarı yoktur' diyen insanlara inat takımımızı her şartta her maçta destekledik. Yaşanan bu üzücü olay ile bizlerin desteğinden rahatsız olan oyunculara gösterilen bu tepki yersiz değildir. Son 10 yıldır grubumuzla destek verdiğimiz takımımızın bugün gösterdiği tepki, bir takımın gönül verenlerine bu sebeple göstereceği bir tepki değildir. Bizim desteğimizden rahatsız olan oyunculara bundan sonraki bütün maçlarında başarılar dileriz ve onların yanlarında olmayacağımızı belirterek, bir daha asla rahatsız olmayacaklarını üzüntü ile belirtiriz

EFESLİLER TARAFTAR GURUBU

3 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

Sevgili @gürkonas tam olarak şu dakikada konuyla ilgili bir yazı yazıp sizin bloga gelip yorum bırakmanı ve düşünceni söylemeni isteyecektim ki bu gün sizin bloga girmediğim aklıma geldi ve yazıdan önce girip bir bakma gereği duydum ve yazını gördüm.Olayla ilgili yorumda bulunman hoşuma gitti fakat dün akşam bize karşı aldıkları tavır inan hiç hoş değildi.Ne maçtan birşey anladık ne yağmur altında gecenin bir saati eve dönecek otobüs bulmakta zorlandığımız halde geldiğimiz sevdiğimiz takımımızı desteklemekten birşey anladık.Hayatımda ilk kez böyle birşey gördüm ve herhalde dünya üzerinde ilktir ve olayı yaşayanlardan biri olduğum için üzüntü içerisindeyim.Ayrıca son bir not Efesliler'in açıklaması olarak koyduğun açıklama sanırım değiştirildi ve biraz daha sadeleştirilerek yeniden düzenlendi bir kontrol etmeni öneririm.Şimdi tekrar ben bizim foruma girip bakacağım sonrasındada dün akşam yaşananları anlatmaya çalışacağım şimdilik bu kadar..

ultras/Movement dedi ki...

@kafsinkaf,
maçta olan biri olarak yaşanılanları anlatmanı bekliyoruz...

kafsinkaf dedi ki...

@ultras

Yaşananları abartıdan kaçınarak içimden gelenleri sadeleştirmeye çalışarak benim blogda yayınladım yorumunu orayada bekliyorum.Ayrıca yazıyı alıp burada yayınlayabilirsin mutlu olurum bu konuda.

Blog Widget by LinkWithin