24 Ekim 2008 Cuma

2010 Afrika Elemeleri Son Gruplar

Afrika'da kalan son 20 takım çekilen kura sonucunda 4erli 5 gruba ayrıldı. Bir kez daha hatırlatalım grup 1.leri 2010 Dünya Kupasına giderken, gruplarda ilk 3ler 2010 Afrika Şampiyonasına gidecek.

A Grubu: Kamerun, Fas, Togo, Gabon

Gruplar arasında en zorlusu bu görünüyor. Kamerun her ne kadar seribaşı olsa da Fas ve 2006 Dünya Kupasına katılabilen ve kadrosunda Emmanuel Adebayor (ki izleyeli çok zaman geçmedi) bulunan Togo Kamerun'un hesaplarını karıştırabilir. Kamerunsuz bir Dünya Kupasında birşeylerin eksik olduğunu 2006'da gördük. Gönül bir yandan Togo'ya da yazık olmasa keşke diyor ama Afrika'nın kontenjanı belli yapacak birşey yok.

B Grubu: Nijerya, Tunus, Kenya, Mozambik

İlk tur gruplarında 6da 6 yapan Nijerya bu gruptan da çok rahat çıkacaktır. Dünya Kupalarının Kamerun gibi eksik olmaması gereken takımı eski şaşalı günlerine dönüyor gibi. Diğer takımlar kendi aralarında 2.lik 3.lük yarışı yaparlar.

C Grubu: Mısır, Zambia, Cezayir, Ruanda

Son iki Afrika Şampiyonu Mısır bu sefer şeytanın bacağını kırıp 20 yıldır katılamadığı Dünya Kupasına katılacaktır. Ruanda bir iki puan toplarsa kardır. Gruplar arasında sonucu bence en belli olan grup bu.

D Grubu: Gana, Mali, Sudan, Benin

Bir yanda Fredi Kanoute, Mahamadou Diarra ve Seydou Keitası olan Mali diğer yanda Stephen Appiah, Michael Essien, Sulley Ali Muntari ve Samuel Kuffouru olan 2006 Dünya Kupasında Çek Cumhuriyetini yenip 2.tura çıkan Gana. Sonucunu merakla bekliyorum.

E Grubu: Fildişi Sahili, Gine, Malavi, Burkina Faso

Son Afrika Kupasında çeyrek finalde Fildişinden 5 yiyen Gine için intikam fırsatı ayağına gelmiş görünüyor. Ben hala Burkina Faso'nun bu grupta 1.olamasa bile ortalığı karıştıracağını düşünüyorum. Gine'de Yattara'ya Fildişi'nde de Drogba'ya bayağı iş düşecek gibi.

Maçlar 2009'un Mart-Kasım ayları arasında deplasmanlı olarak oynanacak.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin