12 Ekim 2008 Pazar

Bulgaristan:0-0:İtalya










Maçla ilgili olarak yazılacak pek bir şey yok. Ev sahibi Bulgarlar kendi sahalarında oynamalarına rağmen daha kontrollu bir oyunu tercih edip, fırsat bulup Berbatov'un golcülük yeteneklerine bağladıkları oyunda, Wagner'in sakatlanarak çıkması sonrası orta sahada da zayıfladılar ve maçı kendi yarı alanlarında kabul ettiler. Lippi ise eksiklerine rağmen, deplasmanda genç ve mücadeleci bir takımla sahada yer almıştı. Buffon'un yerine kim oynar sorusuna Amelia ile cevap vererek, De Sanctis'i yedek bıraktı. Maçın özet görüntüleri burada. Dünkü maça damgasını vuran olay ise iki takım taraftarının attığı ırkçı sloganlar ve saha dışında meydana gelen olaylardı. Maça gelişleri sırasında etrafa saldıran ve ırkçı tezahüratlar yapan İtalyanlar, stad içinde de koltukları kırıp Bulgar seyirciler üzerine attılar. Bunun üzerlerine de Bulgarlar İtalyan milli marşını ıslıklayınca, İtalyan ultraslar Bulgar bayrakları yaktı ve tribünler iyice karıştı. Olaylar çok büyümeden Bulgar emniyeti tarafından kontrol altına alındı. Bakalım UEFA bu olaylar sonrası ne yapacak?

Bulgaria: Ivankov; Milanov, Iliev, Tunchev, Wagner (Ivanov 36); Dimitrov, S Petrov, Yankov, M Petrov (Popov 89); Georgiev; Berbatov

Italy: Amelia; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena; Gattuso, De Rossi, Montolivo (Perrotta 68); Pepe, Gilardino (Toni 72), Di Natale (Rossi 68)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin