26 Kasım 2011 Cumartesi

Lokavt Biterken


Beşiktaş Milangaz yönetimi ve taraftarı büyük bir heyecan ve ümitle Los Angeles Lakers'tan Lamar Odom'un İstanbul'a gelmesini beklerken, Amerika'dan gelen lokavtın sona erdiği haberiyle adeta yıkıldı. Bu sene başında Deron Williams ve Semih Erden'i NBA'den getirip, "çıtayı yukarılara" koyan Ergin Ataman şimdi kara kara ne yapacağını düşünürken, Galatasaray, Fenerbahçe, Efes, Telekom coach"ları da hesapları yeniden yapmak zorunda kalacaklar. Amerika'da lokavtın başlamasıyla kimler gelmişti, kimler gidecek bir bakalım kısaca:

Galatasaray:
NBA sezonun bitmesiyle Phidelphia 76'la sözleşmesi de sona eren Litvanyalı Darius Songalia, serbest kalmış ve Galatasaray ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Takımın Euroleague'e kalması sonrası da pota altını güçlendirmek adına Atlanta'dan Zaza lokav bitene kadar takıma kazandırılmıştı. Lokavt bittiğine göre ne olacak?
Songalia kalacak, Zaza gidecek...

Beşiktaş:
Sene başında New Jersey Nets'ten 5 milyon dolar karşılığında "lokavt bittiğinde NBA'e dönecek" maddesi konularak Beşiktaş'la bir yıllık sözleşme imzalayan Deron Williams, 10-15 gun sonra Amerika'daki potaları sarsmaya devam ederken, Clevelend'tan gelen Semih Erden de sakatlık sürecini ve sonrasını Amerika'da geçirecek.


Fenerbahçe:
Lokavt bittiğinde yarı yolda kalmamak adına NBA'den oyuncu getirmeye soğuk bakan Fenerbahçe, sezon başında Galatasaray'a Cumhurbaşkanlığı kupasında kaybedip, Avrupa'da da istediği sonuçları alamayınca Oklahoma City'den Thabo Sefalosha'yı katmıştı kadrosuna. Sefalosha oynadığı oyunla takıma güç katıp, taraftarın da sevgilisi olmaya doğru giderken, bugün Amerika'dan gelen haberle o da bavullarını toplamak durumunda kaldı...

Türk Telekom:
İstanbullular, takımlarını NBA'den "batan geminin malları" misali güçlendirirken, Ankaralı Telekom da Mehmet Okur'u getirmişti başkente. Memo, daha memleket özlemi gidermeden, o da dönmek zorunda kalacak Utah'a...

Anadolu Efes:
Geçen sene kötü bir sezon geçiren Efes Pilsen, Anadolu ismini aldıktan sonra kadroyu da güçlendirmek adına Sasha Vujacic ve Ersan İlyasova'yı getirmişti Merter tesislerine. Bugün gelen haber sonrası onların taraftarı da kim gidecek, kim kalacak telaşına kapıldı. Sasha, New Jersey Nets ile olan sözleşmesi bittiği için Efes'le 1 yıllık sözleşme yapmıştı ve geri dönmesi söz konusu değil. Öte yandan Ersan, "lokavt bittiğinde geri döner" maddesi koydurarak sözleşmesine Efes'le bir senelik anlaşma imzalamıştı ve dönmesi gerekiyor ama Ersan "tazminatı" verip Milwaukee Bucks ile sözleşmeyi feshedip İstanbul'da kalmak istiyor.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin