8 Mayıs 2014 Perşembe

Golf GTI


“Seninle ilk bakışmamız var ya, bir anda vurulmuştum ben sana” diyor ya şair, 7.nesil Golf GTI’ı gördüğünüz anda başka bir otomobil düşünemiyorsunuz bile. Bi-Xenon farlar, uzun ve kısa farların yanında, standart olarak sunulan viraj farları ve gündüz sürüş farlarıyla gözlerinizi kamaştırırken, LED sis farları, kendisine has olan bal peteği görünümlü radyatör ızgarası ve boylu boyunca uzanan kırmızı çıtadaki GTI yazısıyla “işte efsane burada” diyor. Alüminyum alaşımlı 18" "Austin" jantların siyah konturlarla belirginleşmiş 5 güçlü kolunun ardından görünen kırmızı fren kaliperleri ile Golf GTI bakışları üzerinden kaçırmanıza müsaade etmezken, krom kaplamalı çift egzoz çıkışı, LED arka stop lambaları, plaka aydınlatması ve VW logosuyla “arkadan konuşacakların” ağzını bir karış açık bırakmaya yetiyor bile.

Dış güzelliğini içine de yansıtan Golf GTI, imzası haline gelen golf topu şeklindeki vites topuzu ve Clark spor koltuk döşemeleriyle “tarz” peşinde koşanları bir önce deriden yapılan çok fonksiyonlu direksiyonunun başına oturmaya çağırırken, davete kayıtsız kalamayıp kapıyı açıp içine girdiğinizde de yüksek çözünürlüklü 5,8”lik dokunmatik renkli ekranı, MP3 ve WMA uyumlu CD çaları, sekiz hoparlörü, SD/AUX-IN/USB arabirimleri için ortam desteği ve mobil telefon senkronizasyonu için Bluetooth arayüzlü kokpiti ile bir an önce kontak anahtarını çevirip, “uçmak” isteği yaratıyor.
GOLF GTI, 220 PS’lik gücü sayesinde 6,5 saniyede 0 km/s hızdan 100 km/s hıza ulaşırken de adeta “uçuyor”. Tabii, “kontrolsüz güç, güç değildir” ilkesinden hareketle de 312 mm’lik, havalandırmalı, geniş çaplı fren diskleri sayesinde etkin bir frenleme sağlarken, en tehlikeli virajları dahi rahatça dönmenizi sağlayan elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS) güçlü bir yol tutuş sunmakta, kritik bir durumda elektronik stabilizasyon programı (ESP), fren ve motor yönetimine müdahale ederek aracın kontrolden çıkmasını da engellemektedir.
Şehir içi 8.1, şehir dışı 5.3’lük, ortalama 6.4lük yakıt tüketimi ile cepleri de yakmayan GTI, elektromekanik park freni, autohold ve eve-geliş/evden çıkış fonksiyonları, klimatronik, start/stop sitemi, yağmur sensörü gibi özellikleriyle de konforuna düşkünlerin vazgeçilmezi durumundadır…


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin