8 Aralık 2014 Pazartesi

Galatasaray:2-1:Akhisar Belediyespor


"Karanlıklar içinden gün doğar ya aniden"di 18. şampiyonluk sonrası çıkarılan t-shirtlerdeki slogan. Mükemmel bir sezon geçirilmiş ve Kadıköy'de şampiyonluk kazanılmışken, ev sahibi takım ışıkları kapatmıştı kupa seremonisinde. O günkü slogan Hamza hocanın takımın başına gelmesiyle tekrar gündeme gelecek gibi şimdilerde. Prandelli ile birlikte gittikçe zifiri karanlıklara sürüklenen Galatasaray takımı, yeni hocası ile birlikte "kış güneşi" misali yüzleri güldürdü bir cumartesi gecesi. Sadece taraftarın yüzü gülmedi, sahadaki topçular da oynadıkları oyundan zevk alıyorlardı, sanki yıllar yılı meşin yuvarlağa hasret kalmışlar da zincirlerini kırmışlar ve topun peşinden hesapsızca koşuyorlardı. 28. dakika filandı Selçuk'un attığı dengesiz bir uzun pasta top auta çıkacakken Burak öyle bir koşu yaptı ki, "sinekten yağ çıkardı", gol pozisyonu yarattı.


Sihirli değnek mi vardı Hamza hocada? Bilakis, topçuları iyi tanıyordu. Biz ne kadar Avrupalı olduğumuzu iddaa etsek de, Akdenizlilik hep olacaktır yapımızda, soğukkanlılık bir yana heyecanlı milletiz, mantıktan çok duygularla hareket etmesini severiz, "Hadi, koçum, yaparsın" gazıyla üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur. Fatih Terim'in en büyük gücüdür motivasyon, Hamza Hamzaoğlu da ruhen kaybetmeye alışmış oyuncularını iyi motive etmişti maçtan evvel. Ama sadece "kuru gazla" galip gelmedi takım. Elindeki kadroda da taktiksel oynamalar yaptı çiçeği burnunda teknik adam. Prandelli'nin "futbolu öğrenmesi" lazım dediği, "görev verdiğim kanatta oynamıyor" serzenişinde bulunduğu Bruma'ya güvenip, ilk onbire adını yazarken Portekizlinin, golcü Burak'ı stoperlerin kucağından çıkarıp, orta sahaya daha yaklaştırdı, kanatlara yolladı, Bruma ile bolca yer değiştirtti mücadele boyunca. Mustafa Reşit Akçay'ın maç sonu "Bizi en çok Burak zorladı, onun hareketli oyununa çözüm bulamadık" itirafı zaten Hamza hocanın maçı nasıl ve neden kazandığını gösteriyordu.


Güzel oyundu, zevkli oyundu da Selçuk'un Muslera ile tartışması tadımızı kaçırdı. Kazanma hırsından diye açıklandı pozisyon ama Selçuk'un bu kadar kötü geçirdiği bir sezon sonrası takımın en iyilerinden, en "adam"larından Muslera'ya "atarlanması" hiç şık olmadı. Asistler yapsa da, serbest vuruşlarda köşedeki örümcek ağlarını temizlese de geçen sene Fenerbahçe derbisinde formayı Tugay'a teslim ettikten sonra Selçuk'un sahada konuşmaya hiç hakkı olmamalı...




Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mehmet Cem Hanoğlu, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 82 Yekta Kurtuluş), Bruma (Dk. 90 Hamit Altıntop), Sneijder, Umut Bulut (Dk. 68 Yasin Öztekin), Burak Yılmaz
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Uğur Demirok, Douglas, Güray Vural (Dk. 88 Taşkın Çalış), Zokora (Dk. 80 Bruno), Djoum, Mehmet Akyüz, Ntibazonkiza, Kerim Zengin (Dk. 76 Kadir Keleş), Gekas
Goller: Dk. 14 ve 75 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 86 Gekas (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Uğur Demirok, Dk. 23 Zokora, Dk. 48 Djoum, Dk. 80 Bruno, Dk. 90+3 Douglas, Taşkın Çalış (Maç sonu) (Akhisar Belediyespor), Dk. 87 Semih Kaya (Galatasaray)


20:28 ultrasMovement Bu gece saat 21.45te TT Arena'da Akhisar Belediyespor karşısına çıkacak ilk onbirimiz belli oldu: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Emre Çolak, Selçuk, Bruma, Sneijder, Burak, Umut
20:33 ultrasMovement Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında görev bekleyecek yedeklerimiz ise : Sinan, Hakan Balta, Yeysel, Yekta, Hamit, Olcan, Yasin şeklinde sıralanıyor.
21:43 ultrasMovement Maçın başlamasına sayılı dakikalar var ve soyunma odası koridorlarında duygusal anlar yaşanıyor, Hamza hoca eski öğrencilerini tek tek dolaşıp, başarılar diliyor.
21:46 ultrasMovement Sezon ortasında Galatasaray'a transferi konuşulan Uğur, Akhisar takımının kaptanı olarak sahada. Alıcı gözle seyredelim bakalım Uğur'u...
21:48 ultrasMovement Karşılaşma Akhisar takımının vuruşuyla başladı. Şans yanında olsun Galatasarayım...
21:52 ultrasMovement Ermenek'teki maden kazasında mahsur kalan Mehmet Özcan'ın oğlu Ömer Asaf'ın "Babama Galatasaray'ın maçı var dersek madenden çıkar" sözlerini unutmayan Galatasaray taraftarı bu maçta Ömer Asaf için ""Baban gelmese de Galatasaray ve biz yanındayız Ömer Asaf" yazılı pankart açtı.
21:57 ultrasMovement Dakika 8> Kullanılan korner atışında Umut'un kafa vuruşu bir karış farkla auta çıktı. İlk 10 dakika geride kalırken takımımız oldukça arzulu başladı oyuna. Atılan bir gol, arkasında diğer golleri de getirecek havasında bir müsabaka seyrediyoruz.
21:59 ultrasMovement Dakika 11> Tek paslarla rakip kaleye gidiyoruz, şimdi de Sneijder'in vuruşu auta gitti. Oyuncularımızın arzularının yanında yüzlerinin de güldüğü ve oynadıkları oyundan zevk aldıkları hissediliyor.
22:03 ultrasMovement Goooooooooooolllllll Buraaaaaaaakkkkkk Yılmaaaaaaazzzzz! Sağ kanattan Selçuk'un serbest vuruştan yaptığı ortada Akhisar savunması topu uzaklaştıramadı ve penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Burak sert vurdu.  Galatasaray:1-0:Akhisar Belediyespor
22:08 ultrasMovement Dakika 20> Galatasaray:1-0:Akhisar Belediyespor. Hamza hoca takıma oldukça pozitif bir hava getirmiş. Futbolcular mutlu, taraftarlar mutlu, sosyal medya mutlu... Umarım böyle devam eder...
22:09 ultrasMovement Dakika 20> Akhisar takımında Uğur sarı kart gördü. İtirazlarda bulunan Zokora da sarı kart görüyor.
22:16 ultrasMovement Dakika 27> Selçuk'un uzun mesafeden pasında auta çıktı denilen topu Burak büyük efor sarfederek oyunda tuttu, pasını Sneijder'e verdi, Hollandalı topçunun ceza sahası dışından sert vuruşu az farkla auta gitti. Tribünler takımımızı alkışlıyor bu dakikalarda.
22:19 ultrasMovement Dakika 30> Takımımızda Umut merkez santrafor olarak oynarken, Bruma ve Burak bir sağ kanatta, bir sol kanatta maç içinde yer değiştirerek takımı ileriye taşıyıp, gol bulmayı amaçlamaktalar.
22:27 ultrasMovement Dakika 39> Goldeki pozisyona benzer bir noktadan Selçuk yine ortaladı, Umut'un kafası auta çıktı.
22:29 ultrasMovement Dakika 40> Bu kez sneijder sol kanattan ortaladı, kaleci Oğuz Umut'tan önce topa yükseldi ama elinden kaçırdığı topu son anda yakaladı.
22:32 ultrasMovement Dakika 43> Bu dakikalarda sağlı sollu Akhisar kalesine akıyoruz ama son topu kaleye yuvarlayamadık. Oyuncularımız sanki yıllarca ayaklarına top değmemişçesine oyuna aç bir görüntü sergiliyorlar.
22:34 ultrasMovement İlk devre sona erdi: Galatasaray:1-0:Akhisar Belediyespor
22:52 ultrasMovement İkinci yarı takımımızın santra vurusuyla başladı. Goller bekliyoruz bu 45 dakikada...
22:54 ultrasMovement Dakika 47> Akhisar'da Djoum sarı kart gördü.
22:58 ultrasMovement Dakika 48> Sneijder'in kullandığı serbest atışta Burak kaşeci Oğuz'dam evvel vurdu kafayı ama top auta çıktı. Bu gece Burak oldukça arzulu...
22:58 ultrasMovement Dakika 50> Bruma sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi, boş pozisyondaki Sneijder'in önüne yuvarladı topu ama Sneijder klasına yakışmayacak bir vuruş yaptı.
22:59 ultrasMovement Dakika 51> Deplasman takımının kontra atağında Mehmet Akyüz'un vuruşu direkten döndü.
23:05 ultrasMovement Dakika 57> Sneijder Fenerbahçe maçında Volkan'ı avladığı yerden bugün gol için ısrarla şut atıyor. Bakalım Oğuz'u da mağlup edebilecek mi?
23:08 ultrasMovement Dakika 60> Bruma yine seri çalımlarla sol kanattan ceza sahasına girdi, bu kez boş pozisyonda Emre vardı, onun vuruşu da auta çıktı...
23:12 ultrasMovement Dakika 64> Bruma'nın getirdiği pasta Umut kaleciyle karşı karşıya kaldı ama oğuz başarılıydı.
23:14 ultrasMovement Dakika 67> Umut çıkıyor Yasin oyunda takımımızda...
23:22 ultrasMovement Goooooooooolllllllll Buraaaaaaaaakkkkk Yılmaaaaaaaaazzzz! Dakika 74> Selçuk'un kullandığı serbest atışta top direkten döndü ve boş pozisyonda Burak'a sadece dokunmak kaldı. Galatasaray:2-0:Akhisar Belediyespor
23:28 ultrasMovement Dakika 78> Güray'ın pasında top Muslera'yı geçti ve son anda Telles çizgiden çıkardı.
23:28 ultrasMovement Dakika 79> Akhisarda Zokora çıkıyor Bruno oyunda. Bruna oyuna girer girmez faul yapıp sarı kart görüyor.
23:28 ultrasMovement Dakika 81> Emre Çolak çıkıyor Yekta onun yerine oyunun son dakikalarında görev yapacak.
23:34 ultrasMovement Dakika 85> Gekas'la Akhisar takımı durumu 2-1 yapıyor ama golden önce olan tehlikeli hareketi hakem görmüyor ve itirazlarından semih sarı kart görüyor.
23:36 ultrasMovement Dakika 89> Bruma çıkıyor Hamit oyunda.
23:39 ultrasMovement Dakika 90> Douglao sarı kart görüyor Akhisar takımında
23:42 ultrasMovement Dakika 90> Taskın sarı kart görüyor deplasman takımında.
23:42 ultrasMovement Maç sona erdi: Galatasaray:2-1:Akhisar Belediyespor... Takımımız bu gece sezonun en istekli karşılaşmasını oynayarak 3 puana sahip oldu. Bundan sonraki maçlarda aynı azim ve mücadeleyi bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin