10 Aralık 2015 Perşembe

Basın Yalan Yazıyor



Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de oynanan amatör lig karşılaşmasında futbolcu ile hakem arasında yaşanılan olayı futbolseverler anımsayacaktır, hani topçunun hakeme kafa atıp, hakemin hastanelik olduğu müsabaka... Büyük puntolarla yer bulmuştu internet sitelerinde, "inanılmaz olay" diye lanse edilmişti kamuoyuna... İlk defa duyanlara da şöyle bir bilgi geçmekte fayda var, "Eskişehir futbolcu hakeme saldırı" diye google'da arattığımızda önümüze çıkan ilk siteden alıntılayalım:

Eskişehir'de oynanan bir amatör futbol müsabakasında, kırmızı kart gösterdiği futbolcu tarafından kafa ile darp edilen hakem hastaneye kaldırıldı.
HAYATİ TEHLİKESİ YOK
Tepebaşı'na bağlı Hisar Mahallesi'nde oynanan futbol müsabakasında karşı takım oyuncusuna yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gören A.A., maçın hakemi M.H.'ye kafa attı. Futbolcu tarafından darp edilen maçın hakemi 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hakem A.A.'nın hayati bir tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Öte yandan futbolcu A.A. hakkında adli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Bu kadar da olur mu, futbol bu, ölüm-kalım savaşı mı diye kırmızı kart sonrası hakeme kafa atan A.A.yı lanetlediğinizi duyar gibiyim... Lakin, işin aslı acaba ajansların bize aktardığı gibi mi? Bunu asla bilemezdik, taa ki Çukurhisar Spor Kulübü Başkanı çok değerli dostum Mesut Türker'in kişisel facebook hesabından yaptığı açıklamayı okuyana kadar. Ne mi yazmış Mesut başkan:

Kamuoyu Bilgilendirme
06.12.2015 Pazar günü Çukurhisar' da oynan Çukurhisar Spor - Tepebaşı Kolej maçında yaşanan bir olay ile ilgili hem yerel hem de ulusal basında çıkan haberlerle ilgili açıklamamızdır.
Maç sırasında yaşanan olay İHA' nın dağıtmasıyla tüm basın tarafından kullanılan metindeki gibi olmamıştır.
İHA' nın kim tarafından yazıldığı belli olmayan bu metin, Emniyet güçlerinden aldığı "sağır duymaz uydurur" bilgisi saçmalığından başka birşey değildir.
Hakem arkadaşımızın maç sırasında oyun kuralları dahilinde verdiği ve saygı duyduğumuz kararlardan biri olan ikinci kırmızı kart sonrasında, futbolcumuz hakeme itiraz etmek suretiyle üzerine yürümüş ve eliyle hakemi itmiştir. Bu fiziksel temas sonunda hakem yere düşmemiş, haberlere konu olan hayati tehlikesi olacak bir durum olmamıştır.
Maçı tatil etmesinin tek sebebi verdiği yanlış kararların altında daha fazla ezilmesi ve seyirci baskısıdır.
Zaten darp raporu için gittiği hastaneden herhangi bir darp izine rastlanmadığına dair raporu ve emniyette verdiği ifadede oyuncumuzun kafa atması veya bu şekilde bir temasın olmadığı resmi ifadelerinde yer almaktadır.
Fiziksel temas sonucunda şikayetci olduğunu ve maçı tatil ettiği için şikayettinde vazgeçmeyerek yasal prosedürlerin uygulanmasını karşılıklı olarak karar verilmesi sağlanmıştır.
Fakat gelinen nokta itibariyle hakem kardeşimizin, futbolcumuzun içinde bulunduğu bu zor duruma sebep olması yanına kar olarak kalmıştır.
Çukurhisar Spor Yönetimi olarak futbolcumuzun maç stresi ile yaptığı hareketi onaylamadığımızı fakat sonrasında hakem arkadaşımızın fevriliği ile düştüğü zor durumu anlıyor ve futbolcumuzun arkasında olduğumuzu ve bu işi sonuna kadar takip edeceğimizi bilmesini isteriz.
Eğitimsiz insanlara verilen yetki ve sorumluluk sonucunda yaşanan sosyal olaylardan biridir aslında bu hafta sonu yaşadığımız olay. Bir gün öncesinde yönettiği maç hakkında hiç yorum bile yapmıyoruz bu hakem arkadaşımızın. İl Hakem Kurulu başkanımız dahil, hem bu olayın detaylarını, hem de hakem arkadaşımızın niyetini çok iyi bilmektedirler. Gerekli açıklamayı kendilerinden aynı olgunlukla bekliyoruz.
Son söz; Çukurhisar Spor, içinde bulunduğu her lige renk ve heyecan katan, daha iki sezon önce tek bir kırmızı kart görmeyerek en centilmen takım olan, taraftarı ve yeni sahası ile bu liglerin değişmez takımı olan kulübüz hakkında bir olayla negatif algı yaratılmasını kınıyoruz.
Çukurhisar Spor Yönetim Kurulu adına;
Mesut Türker
Çukurhisar Spor Kulübü Başkanı
Sami Yen günlerinde meşhur bir tezahüratımız vardı, "Basın yalan yazıyor, şampiyon olmayınca" diye... Süper lig, amatör lig fark etmez, medyanın eline düşmeyegör, siyahı beyaz, beyazi siyah yapmakta üstlerine yok... Geçmiş olsun Mesut başkan, artık hakemleri de yenmek zorundasınız, kolay gelsin...


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin