22 Mart 2016 Salı

Fenerbahçe Milli Takım Mı?

Kariyerine Amerika'da, Kolej Ligi'nde devam etme kararı aldıktan sonra bir anda hem kulübü hem de federasyon yetkililerini karşısında bulan genç basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven'e Fenerbahçe'nin ardından Milli Takım kapısı da şimdilik kapandı.

Yetiştiği takım olan Fenerbahçe'nin profesyonel kontratını, NCAA (Amerika Kolej Ligi) fırsatını değerlendirmek için kabul etmeyen Ömer Faruk Yurtseven bu kararı sonrası çok sert eleştirilere maruz kalmıştı ve geçtiğimiz hafta kulübü tarafından A Takım ile olan ilişiği kesilmişti.

Ömer kulübündekinden sonra yeni bir şoku da Milli Takım'da yaşadı.Yaş kategorisinde Milli Takımın en önemli oyuncusu olan Ömer, Genç Milli Takım'ın son aday kadrosunda olmasına rağmen kampa davet edilmedi. Ömer 25 Mart ile 3 Nisan arasında Almanya'da düzenlenecek Albert Schweitzer turnuvasının aday kadrosunda yer almış bu da TBF'den resmi olarak açıklanmıştı.

KAMP BAŞLAMADAN KADRO DIŞI
CNN Türk'ün aldığı bilgiye göre Ömer Faruk aday kadroda yer aldığı Genç Milli Takım'dan kamp başlamadan önce çıkarıldı. Ömer'in adı dün kampın başladığını duyuran TBF'nin haberindeki listede hala yer alıyor fakat antrenman fotoğraflarından da görüleceği üzere Ömer Faruk kampta bulunmuyor.

TBF NOT DÜŞTÜ
Resmen açıklanan aday kadroda hala adı bulunmasına karşın genç oyuncunun neden kampta olmadığına dair TBF'den bir açıklama yapılmadı. Ancak CNN Türk'teki haber üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu bir not düşerek Ömer Faruk Yurtseven'in kadrodan çıkartıldığı bilgisini verdi.

ERDENAY VE TÜRKOĞLU ELEŞTİRMİŞTİ 
Hatırlanacağı üzere Ömer Faruk Yurtseven'in aldığı kararı hem Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay hem de Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu eleştirmiş ve Türkoğlu oyuncuların kaçarak NBA yolunu tutmalarının doğru olmadığını söylemişti.
Haber yukarıda... Fenerbahçe nin genç oyuncularından Ömer Faruk Yurtseven kulübü ile kontrat yapmak istememiş ve Fenerbahçe tarafından kadro dışı bırakılmış. Oyuncu açısından bakıldığında kendince haklı sebepleri var, bir basketbolcu olarak bu işin zirvesi Amerika'da oynamak bir hayal, bir hedef, hele ki kolej liginde yer almak başlı başına bir hedef, zira bildiğimiz kadarıyla sporcuları burslu olarak kabul ediyorlar, Ömer hem basketbol kariyerine devam edecek hem de diploma sahibi olacak. Bir de kolej ligi NBA'in sürekli radarinda, göz önünde olmak istemiştir genç oyuncu. Fenerbahce'de özellikle Euroleague maçlarında sahadaki 5 oyuncunun tamamının yabancılardan oluştuğu düşünülürse, ne zaman forma giyecek bu genç çocuk.

Fenerbahçe tarafından baktığımızda da kulüp haklı, kendi yetiştirdiği oyuncuya mukavele yapmak istiyor ki ileride başka kulube transfer durumunda bonservis ücreti isteyebilsin. Biz ne kadar duygusal ve romantik yaklaşsak da spor dünyası para etrafında dönüyor, özellikle Aziz Yıldırım yaptığı yatırımlarının sonucu ısrarla bekleyen bir başkan. Oyuncu kulübünün sunduğu kontratı kabul etmeyince, onu kadrodan çıkarmak da genç takıma yollamak da kulübün kararı...

Lakin Ömer Faruk'un milli takımdan çıkarılma gerekçesi nedir? Kulübünun kontratını geri çevirip, kendi geleceğini kurmak istemesi milli formayı cikarttirma sebebi olabilir mi?  Özellikle potansiyeli olan ve ulusal takıma büyük fayda sağlayacak bir basketbolcu, Fenerbahce'nin maddi çıkarlarına aykırı davranıyor diye milli takıma hizmet etmekten alikonulabilir mi? Yoksa Fenerbahçe Milli Takım mi? Ergin Ataman konusunda olsun, Galatasaray kadın basketbol takımını hükmen mağlup ederken olsun, Türkiye Basketbol Federasyonun Aziz Yıldırım'in etkisinde kalmış izlenimi veren eylemlerinin bir benzerini de Ömer Faruk vakasında mi yaşıyoruz acaba? Merak etmiyor değiliz hani... Harun Erdenay Fenerbahce'de top oynamış olabilir ama tarafsız bir başkan olması gerektiğini aklından çıkarmamali yoksa basketbolculuk kariyeri boyunca kazandığı saygıyı çok çabuk tüketebilirler...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin