6 Eylül 2016 Salı

Daha İyisini Yapacaksan Buyur Yap


- Yazıklar olsun, yazıklar... Sen hayatımda gördüğüm en berbat hakemsin. Senden daha kötü hakem yoktur, olamaz.
-Öyle mi? Daha iyisini yapabileceğini mi düşünüyorsun, buyur yap o zaman!
-Evet, daha iyisi mümkün... Ve evet, deneyeceğim, göreceksin...

Szymon Marciniak ile maçın hakeminin Polonya Liginde bir karşılaşma sırasında birbirlerine sarf ettikleri sözler yukarıda...

Futbola oyuncu olarak başladı Szymon Marciniak ve beş yıl boyunca da top peşinde koştu, taa ki haksız yere kırmızı kartla oyun dışına atılana kadar... Evet, sinirli bir oyuncuydu, hırslıydı ve hakemlerin kabusuydu, maç içinde sürekli hakemle konuşur ve onlara beddualar da ederdi ama kariyerini sonlandırdığı o gün, hakeme hiç bir şey dememişti lakin haksızlık yapılmıştı kendisine.
Oyundan atılmasını takip eden günlerde hakemlik kursuna yazılan Marciniak futbol oynamanın da verdiği avantajla basamakları hızla tırmandı, yönettiği maçlarda iyi puanlar aldı ve yeni bir kariyere başladı. Hikaye bu ya, bir gün de kendisini bu "yola" iten hakem meslektaşı ile tanıştı. "Onu görür görmez ondan özür diledim. Elimi tuttu ve dedi ki:'Dinle. Hani sahadan çıkarken bana bağırmıştın ya, haklıydın.' "
Hakem tabii ki Marciniak'ı affetti ve ikili o andan itibaren çok iyi arkadaş oldular. Birlikte "kafa çekmeye" de gittiler, maç analizi de yaptılar, saha içinde oyunculara nasıl davranacaklarını da tartıştılar, orta hakem ve yan hakem olarak da birlikte maçlar yönettiler.

Ve 35 yaşındaki Szymon Marciniak 2011 yılından beri FIFA hakemi olarak maç yönetirken, futbolcuların kendisine diklenmesinden hoşlanmazken, yeni diller öğrenmeye düşkünlüğünden "nasılsa anlamaz" diyerek arkasından "sallayan" oyunculara da kart göstermekten büyük zevk duymaktadır.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin