1 Eylül 2021 Çarşamba

Kasımpaşa:2-2:Galatasaray

 


Siyahla beyaz gibi birbirinden tamamen ayrı iki devrenin oynandığı bir gece yaşandı Kasımpaşa Stadında...

İlk devre sanki Randers maçının üçüncü yarısı oynanırmış gibi, perşembeden kalma Galatasaray rakibinin üzerine gitti ve yeni transferi Morutan'ın "attırdığı" iki golle öne geçip, bir o kadarını da kaçırırken, devre biterken yediği golün etkisinde kaldı ve ikinci 45 dakikada bir gol daha görüp kalesinde bu sezon ilk defa puan kaybı yaşamış oldu.

Maçın skoru ve oyun herkesin malumu da pazar gecesinden akılda kalan Morutan'ın performansı oldu. Takıma katılalı daha 2-3 gün geçmesine ve bir çok kişinin Rumen topçuyu kadroda beklememesine rağmen, Fatih Terim çiçeği burnunda oyuncusunu sahaya sürdü ve özellikle ilk yarıda beklenilenden de fazla katkı aldı. Cicaldau'nun gölünde kale sahası içinde yaptığı hareketler ve iğne deliğinden asisti Galatasaray taraftarını mest ederken, Kerem'in golünde de Diagne ile yapmış olduğu ver-kaçta Diagne'nin topu rakibe atmasına aldırış etmeden yaptığı pres ile topu kapıp, kaleye attığı şut alkışı hak ediyordu. Sürekli belirttiğim bir durum var, ilk maçlar asla ölçü olmaz ama Morutan ayağının tozu ile çıktığı bu karşılaşmada gelecxek adına olumlu sinyaller verdi.

Taylan'la devam edelim. St.Johnstone maçından beri takımın vazgeçilmezi olan genç oyuncuyu Kasımpaşa maçında Fatih Terim dinlendirmek isterken, Cicaldau'nun mide problemi sonrası apar topar tekrar sahaya sürüverdi. Taylan da her zamanki oyununu oynarken, kaptırdığı bir top sonrası beraberlik golünü kalesinde görmesine vesile olunca, "skorsever" taraftarın eleştiri oklarının hedefi oldu. Futbol bu kadar nankör işte. Daha 1 ay önce milli takımda Taylan'a görev verilmedi diye Şenol Güneş'e demediğini bırakmayanlar, şimdi Taylan'a "Erzurumspor'a geri dön" diye serzenişte bulunuyorlar. Sosyal medyanın güçlenmesi maalesef taraftarlık duygularını bitirirken, vefa kelimesi sadece bir semt adı olarak kalıyor...


Stat: Recep Tayyip Erdoğan 

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Bruma, Tarkan Serbest, Evren Eren Elmalı, Sadiku, Travnik, Yusuf Erdoğan (Dk. 82 Ahmet Emin Engin), Hajradinovic (Dk. 90 2 Doğucan Haspolat), Varga (Dk. 46 Umut Bozok), Jörgensen (Dk. 82 Eysseric) 

Galatasaray: Muslera, Boey, Luyindama, Nelsson, Van Aanholt (Dk. 74 Ömer Bayram), Berkan Kutlu, Cicaldau (Dk. 46 Taylan Antalyalı), Barış Alper Yılmaz (Dk. 65 Babel), Morutan (Dk. 72 Feghouli), Kerem Aktürkoğlu, Diagne (Dk. 46 Mustafa Muhammed)

Goller: Dk. 32 Cicaldau, Dk. 38 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Dk. 45 2 Jörgensen, Dk. 66 Umut Bozok (Kasımpaşa) 

Sarı kartlar: Dk. 71 Sadiku, Dk. 90 2 Eysseric (Kasımpaşa)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin