18 Kasım 2010 Perşembe

Çetin Sadula


Mesut Özil'in Almanya formasıyla Milli takıma karşı oynadığı maç öncesi ve sonrasında memleket dışındaki Türk futbolcuların Türkiye ulusal takımında neden oynamadıkları, oynamak isteyip istemedikleri ve bizim keşfetmediğimiz yıldız adayı futbolcuların kimler olduğu hakkında tartışmalar sürüp giderken, Bulgaristan futboluna dair yazılar yazdığımız ultras/Movement blogta da Avrupa'da en fazla Türk nüfusa sahip ülkelerden biri olan Bulgaristan'da futbol oynayan Türk topçuları tanıtmak da bize düşer diyerek, kendi kendimize vazife çıkardık...

Futbolcu tanıtım yazılarımızda da ilk sırayı geçen günlerde Cherno More'ye karşı Kaliakra'nın 4-0 kazandığı maçta 2 gol atan Çetin Sadula aldı. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Türk anne-babanın evladı olarak dünyaya gözlerini açan Çetin, başkentin mavi-beyazlı ekibi Levski'nin alt yapısına yazıldıktan sonra, orada gösterdiği gelişme ile A Takıma çıkarken, Bulgaristan'daki bir çok Türk futbolcu gibi ön yargıların kurbanı olup A takımda yeterli şansı bulamayınca, Rodopa'ya, oradan Dunav'a ve en son da Svilengrad'a kiralanır. Genç yaşlarda Bulgaristan'ın değişik takımlarının formasını giydikten sonra Kaliakra Kavarna'ya transfer olan orta saha oyuncusu Çetin, burada hayata yeniden başladığını belirtmektedir Bulgar gazetelerine verdiği röportajda...

Levski Sofya genç takımından hocası olan Tony Zdravkov ile şimdi Kaliakra takımında birlikte olan ve kendisine güvenen ve inanan bir hocanın desteği altında form grafiğini yükselten Çetin Sadulla "Hedefim yurt dışında futbol oynamak ama şimdi tek düşüncemiz geçen yıllarda Kaliakra ile başlatmış olduğumuz yürüyüşü Bulgaristan A Grupada en iyi yerde bitirmek" derken, Karadeniz kıyısının küçük kasabası olan Kavarna'nın takımı olan mavi-beyazlı Kaliakra, geçen yıl Bulgaristan Kupasında yarı finale çıkarken, Bulgaristan ikinci ligi olan B Grupa'yı lider tamamlayarak A Grupa'ya çıkma başarısı göstermişti.

5 bin kişilik mütevazi Kavarna Stadında maçlarını oynayan Çetin ve arkadaşlarının da en büyük destekçileri futbolcuların eşleri ve sevgilileri. "Kasabada bizi herkes seviyor ama takım içinde bir aile ortamı oluşturduk ve eşler ile kız arkadaşlarımız stadda olmadıkları zaman bile bizleri televizyon başında desteklediklerini biliyoruz" diyerek takımın başarısının sırrını açıklıyor genç oyuncu... Şimdilik bekar olan Çetin'in kız arkadaşı Aleksina ile evlenip evlenmeyeceği sorusuna ise "kısmet" demekle yetiniyor...
1987 doğumlu olan Çetin Sadula, kısa boyuna rağmen özellikle topu ayağına aldığında kaleye diklemesine gitmesiyle Bulgar futbolunda yavaştan kendini göstermeye başlarken, gol atmaktan ziyade takım arkadaşlarına gol sevinci yaşattırmaktan mutlu olduğunu söylerken, asistçi yönünü de ön plana çıkarmayı ihmal etmiyor...

8 yorum:

Reyes dedi ki...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1330582204815&oid=163930110298027&comments&ref=mf

Takiminin ilk ve son golu atmis.. Son golu baya iyimis.

Adsız dedi ki...

Merhaba. Cetin Sadula, Bulgaristan profesyonel liglerinde oynayan bir kac turk' ten biri. Halen CSKA ve Levski alt yapilarinda iyi turk oyunculari yetismekte, ama ister onlara karsi olan onyargi veya baska bazi nedenlerden dolayi A takima cikmalari cok zor. Bunu bu yil Levski Sofya' nin forveti Ismail Isa basardi, ama o da gecen yil Lokomotiv Mezdr takiminda kiralik oynuyordu. CSKA' nin forvetlerinden biri Plovdiv dogumlu Durmusali Saidhoca. Kalitesi tartisilir, ki bence odun' dan ote gitmez, ancak bir sekilde kendine gunesin altinda yer bulmus turklerden biri.

Vidima Rakovski takiminda Samet Asimov adinda baska bir turk oyuncu var, stoper ve bek olarak oynayan. Ayrica 2 lig' de de bir cok turk oyuncu mevcut.

Tum bu saydigim isimler ve digerleri pek kaliteli olmamakta birlikte, neticede bizleri Bulgaristan futbolunda temsil eden adamlar.

Not: Haberler' den gordugum kadariyla blog sahibi CSKA Sofya ile yakinda ilgileniyor. Gecenlerde okudugum bir haberde CSKA' nin kalecisi M'Bolhi ve Levski' nin forveti Gara Dembele icin Galatasaray nabiz yoklamis. Ikisi de cok iyi adamlar, alinirsa faydalari olur.

Not 2: Gara Dembele bu yil 20' ye yakin gol atti ve neticesinde Mali Milli Takimina cagirildi. Rais M'Bolhi da Cezayir' in milli kalecisi.

ultras/Movement dedi ki...

Bu oyuncuları tek tek yazacağız önümüzdeki günlerde, özellikle İsmail İsa hakkında detaylı bilgiler vereceğiz..

Adsız dedi ki...

Bu arada kucuk bir ayrinti vereyim. CSKA Sofya taraftarinin en nefret ettigi oyunculardan biridir Ismail Isa. Gecen sezon Lokomotiv - CSKA macinda gol atip, tribunlere karsi hareketinden sonra, CSKA taraftarlari sahaya girip, maci yarida kesmislerdi. Bu olaylar yuzunden daha sonra buyuk cezalar aldilar ve Litex' in oldukca gerisinde kalarak, sampiyonlugu yitirdiler.

ultras/Movement dedi ki...

Bahsettiğin maça ait video ve fotoğraflar burada:

http://ultrasmovement.blogspot.com/2010/03/lokomotiv-mezdra-cska-sofya-olaylar.html

http://ultrasmovement.blogspot.com/2010/03/cska-taraftar-sahada-video.html

yusufgs dedi ki...

CSKA alt yapisinda yetişen Cihat Kamil adina bayağı bi umutluyum.

roland deschain of gilead dedi ki...

kaliakra iyidir...yazın stadyumunda metal festivali yapılır. stadyumun çici felan da iyidir.

Adsız dedi ki...

Kendisi artik CSKA Sofya'nin oyuncusudur. Levski alt yapisindan yetisen bir oyuncu CSKA'da neler yapacak merak ediyorum.

Blog Widget by LinkWithin