1 Kasım 2010 Pazartesi

Doka ve Dembele Trabzon Yolunda!

Bulgaristan A Grupada attığı gollerle gol krallığı sıralamasında üst sırada bulunan Levski Sofya'nın Mali asıllı Fransız oyuncusu Garra Dembele ile Liteks'in Brezilyalısı Doka Madureira, Trabzonlu scoutların listesine alınmış. Daha önce Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve İstanbulspor formaları giyen ve futbolu bıraktıktan sonra menajerlik işine giren Nesim Özgür'ün yaptığı açıklamalara göre, bordo-mavili kulübün görevlendirdiği "futbolcu simsarları" Cumartesi günü Levski-Lokomotiv Plovdiv maçını izlerken, pazar da Liteks-Slavia maçında Doka hakkında notlar tutmuşlar. Daha önce Jardel'in Galatasaray'a tavsiye ettiği şeklinde bizim medyada haberler çıkan Garra Dembele, Auxerre alt yapısından yetişip, Yunanistan'ın Pierikos takımına transfer olurken, oradan da Bulgaristan'ın Lokomotiv Plovdiv takımına geçti ama Dembele esas çıkışını Levski Sofya forması ile yaptı ki oynadığı 11 maçta attığı 14 golle mavi-beyazlı taraftarların gönlünde taht kurdu. Trabzonspor'un takip ettiği bir diğer oyuncu olan Francisco Lima da Silva ya da bilinen adıyla Doka Madureira ise Liteks'in şampiyonluğunda rol oynayan ve sene başında turuncu-beyazlı takımın elinden çıkarmadığı nadir oyunculardan biri. Orta sahadan ileriye yönelik oynayan Doka, üstün tekniği ile göze çarparken, Gaziantepspor'da oynayan Popov'a da geçen sene bir çok asist yapmıştı. Popov'u Antep'e getiren Nesim, ayrıca Dimitrov ve Sırmov'un da Kasımpaşa'ya gelmesinde katkıda bulunmuştu.
Bu iki oyuncuyu Trabzonspor ile ilişkilendiren Bulgar medyası, hala CSKA Sofya'da kiralık oynayan Cezayir milli takım kalecisi M'Bolhi'nin adının yanında Galatasaray ismini de anıyor ki, başarılı kalecinin talipleri arasında Rubin Kazan ve Marsilya'da bulunmakta...

4 yorum:

thegunners16 dedi ki...

İyi akşamlar..
Doka'yı Cherno More maçında izlemiştim.
İyi bileklere sahip ve hızlı hareket edebilen çevik bir futbolcu..

http://futbolkulubu.blogspot.com/2010/10/scout-not-defteri-1.html
burada da yazmıştım.

size soracağım doka ve sanırım fransız bir forvet litex'te onların bonservis bedellerini söylemeniz..

yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum..
teşekkürler

ultras/Movement dedi ki...

Doka için 3 milyon avro gibi rakam soyleniyor ama bence Liteks'e o parayı vermezler...
Niflor'un bonservisi ile ilgili pek bir şey yok medyada...

ultras/Movement dedi ki...

Bu arada Niflor için Dinamo zagreb 1.5 milyon euro onermiş ama Liteks kulübü 5 milyon istemiş seklinde haberlere rastladım...

Adem dedi ki...

Hocam bu haber beni gerçekten şok etti. İnanamayacaksın ama ben Garra Dembele'yi 2 hafta kadar önce kulübe önermiştim, hakkında da yazı yazmıştım. Yazı blogda duruyor:

Tercih yabancı olacaksa Fransa Liginde oynayan/Oynamış oyuncular düşünülebilir. Özellikle alt yaş gruplarında Fransa Millî takımının formasını giyen 86 ve üstü doğumlu oyunculara yönelmek isabetli olabilir. Moussa Sow, Mamadou Samassa, Garra Dembele, Cheikh Diabate gibi.

Garra Dembele gücü ve kuvvetine ters orantılı olarak müthiş hızıyla da dikkatimi çekiyordu. Ve senin bu haberi yaptığını görünce inanamadım bir an. Harika bir haber, blogunu kaynak gösterip bloga taşıyorum haberi.

Blog Widget by LinkWithin