12 Kasım 2010 Cuma

Enes'e Özgürlük!


Karar beklediğim gibi malesef. Kişisel bir dava gibi görülen olayın sonunda mucize olmasını beklemiyordum. Enes hata yapmıştır ve yapmaya devam da edecektir. Klişe bir laf ama "acılar olgunlaştırır insanı" babında bir olay.(bkz Apocalypto filmi) Enes'in kolej eğitimi alması çok önemliydi kariyeri açısından. Bu yoldan bir çok yıldız yürüdü. Jordan'lar, Duncan'lar, Iversonlar... Her zaman da ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Amerika'da insanlar "free Enes"kampanyaları başlattı. Tişörtler bastırdı, Üst geçitlere pankartlar astılar, Tv'lerde canlı yayınlar yapıldı. Yani herkes kazanmak için elinden geleni yaptı biz yine yapmadık. Her fırsatta Türk sporunun gelişmesine katkı yapacaklarını dile getirenlerin bu konuda yaptıklarını sorgulamak lazım. İçinden çok şeyler çıktı aslında. Enes'in alt yapıdaki bir çok genç gibi "Daimi Ergen" olduğu ve hata yapabileceği unutuldu. Kazanmak yerine kaybetmek çıktı, linç etme kültürü çıktı,samimiyetsizlik çıktı, çıkarlar çıktı, vurdumduymazlık çıktı. Hırs çıktı, çocukla çocuk olmak çıktı, "33 bin dolar" çıktı, "Enes maalesef kulübümüzün resmi sporcusu olduğu gerçeğini ve kendisine sunulan imkan ve hizmetleri göz ardı etti" gibi açıklamalar çıktı. "bundan sonra da "sporcumuzun" durumuna ilişkin yapılacak yorumlara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz." tarzı garip yorumlar çıktı, basketbol çıktı, crossover çıktı, smaç çıktı, show up çıktı, faul çıktı, el kaldırmak çıktı, 5 faulle oyun dışı kalmak çıktı. Evet Enes 5 faulle oyun dışı... ve süre bitti!

5 yorum:

aksilaz dedi ki...

Fenerbahçenin yine yeniden yaptığı adilik.

kafsinkaf dedi ki...

efes-gs muhabbetine burdan devam edelim basketbol başlığı olaraktan.Aslında Efes'in yaptığını bir yandan anlayabiliriz kendi evinde deplasmanda oynamamak için alınmış bir karar bu.Bende şöyle bir şey söyliyeyim efes sever olarak sana :) maçı salonda efesliler arasında takip etmek istermisin ?

gürkonas dedi ki...

Gündem yoğun "@kafisnkaf". ikidir teklifini nazikçe ve çok üzülerek geri çevirmek zorunda kalıyorum emme bir dahakine geri çevirmemeye çalışacağım. Ne zamandır BBL'de maç izlemiyorum bir doz beni kendime getirir. GS-Efes maçını da daha çok konuşuruz.
gurkan2321@hotmail.com'a da elektronik posta at da oradan tanışalım yahu ;)

mel dedi ki...

@aksilaz,

enes'in fenere yaptığının aynısını, galatasaray'a yapsaydı, galatasaray'ı haklı görürdün değil mi? nasıl bir fanatiklik, nasıl bir cehalet bu.

enes kuralı çiğnedi, cezayı yedi.

kafsinkaf dedi ki...

buram buram fenerli kokuyor..

Blog Widget by LinkWithin