20 Kasım 2010 Cumartesi

Haydi Abdi İpekçi'ye


Basketbol'da fikstürün güzelliği bu hafta bize denk geldi. Bildiğiniz gibi hem erkekler hem de kadınlar maçlarını Abdi İpekçi'de oynuyor. İki takımımızın da hafta arasında oynayacağı Avrupa ligi maçları nedeniyle maçları aynı güne ve ard arda getirilmiş durumda Erkekler'in maçı Mersin Büyükşehir Belediye ile saat 13:00'da. Kadınların rakibi ise yine Akdeniz bölgesinin ekibi, Adana temsilcisi Botaş. Bu maç da erkeklerin maçının hemen ardından saat 15:00'da başlayacak. Futboldaki kötü görüntünün tam tersi bizr rüzgar esiyor basketbolda. nazar değmesin tahtalara vuralım. Pastırma yazı(nasıl bir yazsa bu aralık geldi neredeyse hala 20 derece sıcaklık var) devam ederken tatilin son günlerinde Abdi İpekçi'de önemli bir seyirci kitlesi oluşmasını dilemekten başka çare yok. Aynı zamanda özellikle seçim yapılması gereken bir gün. Her işinizi bırakıp salona koşun derim. Her iki takımımıza da başarılar dileyoruz.

Gündemin bir başka konusu da Iverson sevgili okurlar. Iverson ligdeki ilk maçına yarın Fenerbahçe derbisi ile çıkacak. Iverson severlerin -beşiktaş seyircisinden yer kalırsa tabi- bilet alıp maça gitmeleri gerekir gün diye düşünüyorum. "The Answer" ,Hafta arasında ilk defa Beşiktaş forması giymiş, maçın son 5 dakikasına 16 sayı önde girmelerine rağmen maçı kaybetmişlerdi. O maçta ağızda tat bırakan tek şey Iverson'ın ilk maçındaki 15 sayılık performansıydı. Duyumlarımız AI'ın kariyerinde hiç olmadığı kadar çalıştığı, antrenmanları müthiş önemsediği ve taraftardan çok etkilenip daha da istekli hale geldiği yönde. Iverson şu anda %50'sini bile sergileyecek kapasitede değil ama geçiş sürecini bu faktörler daha da hızlandıracaktır. Son olarak Iverson'ın Türkiye'ye gelişinin ilk meyvesi, İlk lig maçının Amerika'da ulusal kanal NBA TV'de canlı olarak yayınlanacak olması. Büyük adam büyük işler getirir yanında. Tek uyarım seyirciye olsun. "Aman diyeyim rezil olmayalım dünyaya sevgili arkadaşlarım."

6 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

olmayız olmayız salonun boş kalacağını sanmıyorum.Hem İverson hem de rakibin fb olması o salonu tepesine kadar doldurur diye düşünüyorum.Ligde ve avrupada süper giden fb'ye arena'da okkalı bir Beşiktaş tokadı bekliyorum

gürkonas dedi ki...

@kafsinkaf hemofarm maçındaki felkat iyi bir ders oldu diye düşünüyorum. Ancak her ne olursa olsun Bjk'nin Fb ile kağıt üstünde kafa tutacak bir üstünlüğü yok sen de biliyorsun. Hırs mücadele taraftar Iverson hepsi bir araya gelirse BJK maçı alır tabi. Ben her şeyden önce harika bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. ;)

kafsinkaf dedi ki...

kağıt üstünde Fb'nin galibiyetini tahmin etmek zor olmaz.Ama maçın DERBİ olması Bjk'nin ne yaptığı pek belli olmayan basketbol takımı,son Hemofarm yenilgisi,İverson'ın gelişi,maçın akatlar'da olması,taraftarın büyük beklentisi ve inancı gibi kağıt üstünde yazmayan etkenleride düşünmek şart.Tabiki rakibin gücünün farkındayız bu Fb geçen yılın euroleague şampiyonu Barça'yı deplasmanda yendi.Ama bilmediğim bir şekilde Beşiktaş'a güvenim tam ve kağıt üstünde yazmayan özellikleriyle bu maçı alacaktır diye düşünüyorum

gürkonas dedi ki...

"oluşan hava" bence hem taraftarı hem de izleyicileri mutlu ediyor ve inançlı kılıyor diye düşünüyorum. Abiyane tabirle gazı aldı BJK. ;) Nedim Karakaş'ın Iverson'dan çekinmiyoruz demeci bile çekindiğinin göstergesi aslında. ;)

kafsinkaf dedi ki...

klasik demeçler bunlar aslında.Demezse zaten Fenerbahçe'lilik ruhuna aykırı davranmış olur Fenerliliğinden şüpe ettirmiş olur o yüzden biri çıkıp demeseydi şaşardım ben bu duruma.İverson'dan çekinmiyorsan bırakacaksın o zaman bu işi.Göreceğiz bakalım maçta İverson'ı tutmak için nasıl bir taktik peşinde olacaklar.İverson'dan çekinmiyorlarmış peh 3 yaşında bebeye söylesen adama gülmez bile :)

kafsinkaf dedi ki...

zaten Konyaspor beraberliği moralleri bozdu Gürko blogada yazdım durumu birde böyle abuk söylemleri duyunca dahada sinir katsayısı artıyor insanda

Blog Widget by LinkWithin