2 Kasım 2010 Salı

Sultanlar Moskova Yolcusu


Geçtiğimiz hafta Tarbes'i iyi oyunuyla farklı yenen takımımız, hafta sonu bir Mersin havası alıp oradan da galibiyetle döndüler. Her ne kadar maçı canlı izlyememiş olsak da istatistikler ve izleyenlerden aldığımız yorumlar çerçevesinde takımımızın pek iyi bir maç geçirdiğini söylemek yanlış olur. Ancak kötü olduğumuz bir dönemde alınmış bir galibiyet olması bakımından da çok önemli. Öncelikle bunu cebe koyalım.

Moskova ekibine KBL'nin 2. hafta programı yazımızda az buçuk değinmiştim. Spartak Moskova geçtiğimiz yıllarda Kadınlar EuroLig'inin en önemli ve en dominant ekibiydi. Bu sene de aynı iddiayı devam ettirme peşineler ancak kadrosunda bulunan bir çok oyuncu artık başka takımların formalarını terletiyor. Bunar biri de bizim yıldızımız Sylvia Fowles. Fowles eski takımına karşı oynayacağı için ondan mutlaka istihbarat alınmıştır. Ancak Moskova ekibinin kadrosunda öyle 2 oyuncu var ki bir anda onları başka bir kimliğe bürünmelerini sağlıyor. Bu iki oyuncu Lauren Jackson ve Sue Bird.
Her ikisinin ön plana çıkan ilk özellikleri "güzellik" başlığı altında olsa da WNBA'in en iyi 10 oyuncusu içinde olmaları da yeterli bir kriter aslında. Avustralya vatandaşı olan Lauren Jackson belki de pozisyonunda tek olacak bir konuma sahip. Her ne kadar Pivot pozisyonunda oynayan bir oyuncu olsa da tipik bir 4 numara bana göre. Ben onu "Tim Duncan'ın kadın versiyonu" olarak tanımlıyorum. Bir uzunun yapabileceğinden fazlasını yapacak kapasitesi var. En önemli özelliklerinden biri de ciddi derecede bir 3 sayı tehdidi yaratması. WNBA'de biri son sezon olmak üzere 3 en değerli oyuncu ödülü'ne, (MVP) bir finallerin MVP'si ödülüne sahip. Son yılda takımı Seattle Storm'un şampiyonluğunda bir numaralı isimdi. Şampiyonluktaki yardımcı da tahmin ettiğiniz gibi hem WNBA'de hem de Rusya'da takım arkadaşı olan Sue Bird. Sue Bird takımının şampiyonluğunda dümende olan, oyunu kuran isimdi. Üst düzey bir saha görüşüne ve oyun kurucu zekasına sahip. Bana göre WNBA'de bu konuda bir numara. Tabi tüm bu anlattıklarım bir takım kimliği olmadığı sürece bireysel performanstan öte gidemiyor. Bu müthiş ikiliye destek verenler ise Rus Milli takımın da oyuncuları olan Irina Osipova, Ilona Korstin ve Marina Karpunina. Yeniden yapılanma sürecinde olmaları bizim için avantaj. Ancak biz de aynı durumdayız. Sylvia, L.Jackson'ı WNBA'den iyi tanıyor. Sue Bird'ü de sadece yavaşlatabilir ve pas kanllarına baskı yapabiliriz. Bu iki oyuncunu performansını düşürmek sadece başabaş bir mücadele anlamına gelir.(maçın deplasmanda olmasının da etkisyle tabi) Ciddi anlamda kendimizi test edeceğimiz bir maç olacak. Maçın yarın(03/11/2010) bizim yerel saatimizle 19:00'da başlayacağını ve maçın canlı yayınını resmi kanalımız GSTV'nin yapacağını belirtelim.

5 yorum:

avustralya dedi ki...

Teşekkürler arkadaşım emeğine sağlık

kafsinkaf dedi ki...

3 kasım efes pilsen-milano maçı için bilet yarışması başladı.Yarışma 23.30'a kadar sürecek.Kusura bakma gürkonas konuyla alakasız ama daha çok kişiye ulaşması için burayada yazdım beni mazur gör bu seferlik

kafsinkaf dedi ki...

gürkonas en sonunda bana bişey söyliyeceksiniz ama sizin blogdaymış nette bakarken gördüm o old school atkıları ne süpermiş öyle nereden bulabiliriz :)

gürkonas dedi ki...

estağfurullah "kafsinkaf" bizde spor için yapılan her şey mübah ;)


ayrıca "@avusturalya" biz de sana teşekkür ederiz.

gürkonas dedi ki...

atkılarla ilgili ultrasmovement'a pası atıyorum "kafsinkaf" ;)

Blog Widget by LinkWithin