7 Kasım 2010 Pazar

Trabzonspor:2-0:Galatasaray

Hagi'nin maç çıkışı Lig TV ekranlarına söyledikleri maç izlerken bloga yazacaklarımı özetleyince, uzun uzun ahkam kesmeden alıntılayayım hemen:

"Bu bir spordur, her zaman hak etmenize rağmen kazanamazsınız. İyi bir maç çıkardık. Mağlubiyeti hazmedemiyoruz ama oyundan memnun olduğumu söyleyebilirim. İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık, rakibimimiz çok değerli bir takımdı. Birinci devrenin dengeli olduğunu söyleyebilirim ama ikinci yarı daha üstündük. Pozisyonlara girdik ama malesef kaçırdık. Ama takım istekli arzulu olarak çalıştı. Şampiyonluk uzun bir yol. Ben her zaman önümüzdeki maçı düşünüyorum. Takımı devre içinde aldığım için birinci günden 'fazla çalışmamız gerekiyor' dedim."

Gheorghe Hagi, Galatasaray'ın başına geçtikten sonra sezon başından beri Galatasaray'ın üzerine yapışmış olan "uyuşukluk" ruh halini ortadan kaldırıp, Hagivari bir oyun karakteri oynayan bir takım yaratmayı hedeflemiş ve bunu Fenerbahçe karşısında da Kadıköy'de göstermişti. En ileri uçta oynayan Pino'dan itibaren tüm oyuncular, görevlerini eksiksiz yaparken, diğer maçlara göre de eller belinde değil, formayı ıslatarak terk ediyorlardı yeşil zemini. 2010 senesinin son iki ayına girerken koskoca 10 ayda derbi maçı kazanamamış Galatasaray, son haftaların formda takımı Trabzon ile Avni Aker'de karşılaşmaya giderken Hagi yine oyuncularına aynı talimati vermişti: Galatasaray formasına layik bir oyun ortaya koymak.

İç sahada taraftarının yanında sürekli baskılı başlayan Trabzonspor'u durduran Galatasaray, üstelik onların yarı alanına da yığarken oyunu, bordo-mavili topçuların en iyi yaptıkları iş olan kanatlardan atak yaratma güçlerini de Insua ve Sabri ile bitiriyordu. Rakip ortadan gelmeyi planladığında ise bu sefer Hagi'nin gelişi ile formu yükselen Cana ile Mustafa ve Ayhan onların önüne set olup, kapılan toplar Pino'nun koridoruna atılıyordu. İlk devre dengede geçip, ikinci, yarı da oyun kilitlenmişken, Hagi, yorulan Cana'yı kenara alıp taze kan Barış'ı oyuna alırken, orta sahayı güçlendirirken, Galatasaray rakibinin üzerine daha istekli gidecekken, Servet'ten beklenmedik bir hata bütün planları altüst ediyordu. Trabzon karşısında yenik duruma düşen Galatasaray'ın moralleri bozmayıp, ev sahibinin üstüne cesurca gitmesi de Hagi'nin bu takımı nasıl değiştirdiğini de göstermesi açısından önemlidir. "Futbol hatalar oyunuysa", nasıl ki Servet hata yaparak mağlubiyetin bir nedeniyse, Barış'ın "al da at" pasını Pino'nun ıskalaması da puan kaybının başka bir nedeni sayılabilirdi ki gol olması durumunda hem skor, hem de puanların yazılacağı hane bambaşka olabilirdi...
Neticede Galatasaray kaybetmesine rağmen oynadığı oyunla ümit verince, bize de Arda ve Baros'un takıma katılmasını beklerken, Arda'nın "Hagi'nin bende emeği büyük, ben de bir an önce iyileşip, ona yardım etmek istiyorum" sözünü tutmasını beklemek düşüyor...
Saha içi ve dışında futbolu çirkinleştirecek herhangi bir olay gözlemlememişken, maçla ilgili ajanslara düşen fotolara bakarken yukarıdaki resme rastladım. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarının maskotu olan hamsilerin saha içine girmesi ve tanıtımlarının yapılması ne kadar hoşsa, açtıkları pankarta ne demeli: Sanırım arkadaşlar kendilerini tribünde zannetmişler...
Bu iki arkadaşa bir uyarı gelecektir bağlı oldukları ajanstan...

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan
Trabzonspor: Onur, Serkan, Egemen, Giray, Cale (Dk. 87 Ferhat), Selçuk, Colman, Engin, Burak (Dk. 67 Yattara), Jaja (Dk. 80 Ceyhun), Umut
Galatasaray: Ufuk, Sabri, Neill, Servet, İnsua, Ayhan, Cana (Dk. 55 Barış), Elano (Dk. 77 Emre), Mustafa Sarp, Misimoviç (Dk. 60 Kewel), Pino
Goller: Dk. 75 ve 90+4 Umut (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 34 Giray, Dk. 87 Engin (Trabzonspor) Dk. 43 Elano, Dk. 55 Mustafa Sarp, 90+4 Sabri (Galatasaray)

7 yorum:

orkuns dedi ki...

Servet'ten beklenmedik bir hata bütün planları altüst ediyordu !!!
Sen bari böyle yazma. Hain herifin hata yaptığını nasıl söylersin.Beceriksiz kabiliyetsiz vurdumduymaz bir adam servet. Lanetli herif bizde olduğu müddetçe daha çok hata yapar. Ayrıca hangi oyundan bahsediyoruz. Yan ortalarla Trabzon kalecisi Onur'u çalıştırmalarını mı ? yoksa ceza yayına gelip orada topu kaptırmaları mı? Morinho gelse ne yazar. Mustafa Sarp ve Barış Özbek gibi kabız adamların olduğu takımda kim ne yapabilir?

Metehan dedi ki...

Cana 60 dan önce çıktı maçtan,yorulduğunu sanmıyorum ve çıkması hataydı. O çıktıktan sonra Trabzonspor daha etkili olmaya basladı. Hatayı sadece Servet'te aramayalım,bence Hagi'nin de hatası var.

Burak Kereci dedi ki...

Servet konusunda sana katılmıyorum.Servet bu hataları sürekli yapıyor.Güvenden bahsediyor.

Emre Çolak oyuna girecekken gol yedik.Neden Batdal hala oynamıyor? Golden sonra zaten doldur boşalt yaptık,Batdal oynasın artık.Hagi'nin kaybedeceği ne var? Çift forvet başlasın artık.

kafsinkaf dedi ki...

ben oyun hakkında yorum yapmayacağım zaten pek de dikkatli izleyemedim maçı benim söylemek istediğim şey şu hamsilerin açtığı aslan terbiyecesi pankartı.Bence gayet hoş olmuş,aslan olduğu için değil kartal olsada beğenirdim futbol bir eğlence şölen şeklinde geçmeli diye düşünüyorum.Buda futbolun renklerinden biri eğlence yani küfür yok hakaret yok.

metak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
metak dedi ki...

Cana gibi bir futbolcunun devre arasından 8dk sonra yorulduguna inanmıyorum ve yerini Barış a bırakmasını anlayamıyorum.

ahmet serdar dedi ki...

bu futbolu bir anadolu takımı oynasaydı eğer, ligden düşmemek adına ümitlenebilirlerdi.
vah Galatasarayımın haline, vah taraftarımın haline...

Blog Widget by LinkWithin