29 Aralık 2010 Çarşamba

Bursaspor Taraftarlar Meclisi

Tribünlerdeki taraftarların sevgileri tek formaya, destekleri tek takıma olmasına karşın, her tribünde bir birinden bağımsız gruplar yer almakta, maç esnasında sanki 3-5 takım varmışçasına stadın değişik bölgelerden değişik tezahüratlar yapılırken, kimi zaman da bu gruplar birbiri ile kavga dahi edebilmektedirler. Bursa da tribün gruplarının fazlalığı nedeniyle önde gelen şehirlerden biridir ve bu gruplar çoğu zaman da takıma destek olmak yerine köstek de olmaktadırlar. Bu gibi olumsuzlukları ortadan kaldırıp, tribünde tek tezahürat ve tek tip davranış adına Bursaspor'lu taraftarlar Bursaspor Taraftarlar Meclisi oluşturmuşlar. Biz anlatmayı burada sonlandıralım da Bursalılara bırakalım sözü:

Bursaspor'un elde ettiği şampiyonluğun ardından,yapılan bu devrim ve Bursaspor'un yükselişine karşın, tribünlerdeki kötü gidiş ve kan kaybı, Bursaspor taraftarını yeniden yapılanma için harekete geçirdi.
Bu görüşte birleşen Bursasporlu taraftarlar, tribünlerde devrim yaratacak bir çalışma içerisine girdiler.Bursaspor Taraftarlar Meclisi adı altında, tribündeki tüm taraftar gruplarını, taraftar derneklerini ve internet sitelerini bir araya getirmeyi amaçlayan ve bu konuda büyük yol kat eden taraftarlar, her hafta en az bir kez Teksas Bursasporlular Derneği binasında toplantı yapıyorlar.
26 Aralık tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, taraftar gruplarının iletişimi ve koordinasyonunu sağlamak, diğer tribünler ve dış ülkelerdeki taraftarlarımızla iletişim sağlamak, tezahürat ve proje gibi bir çok konuda alt kurullar oluşturulması ve tribünün çalışan bir mekanizma haline gelmesinin amaçlandığı belirtildi. Konuyla alakalı konuşan Teksas Bursasporlular Derneği başkanı Mehmet Güzelsöz, "Şu ana dek 11 tane taraftar gurubu, dernek ve internet sitesini bu meclis altında toplamasını başardık. Bu dahi Bursaspor tribünlerinde çok uzun yıllardır özlenen bir tabloydu ve bu tablo gittikçe genişleyecek.İlçelerdeki taraftar derneklerimizi de bu oluşumun içine katmayı planlıyoruz." derken, oluşumun amacı ve yapılacak olan çalışmalar hakkında 30 Aralık 2010 Perşembe akşamı Ördekli Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı ve bu toplantıda sunumla projelerin anlatılacağı öğrenildi.
Oluşumun öncelikli amacının, grup ve fikir ayrılıklarını bir yana bırakıp tek ses olabilmeyi başarmak olduğunu belirten Bursaspor Taraftarlar Meclisi, Perşembe akşamı yapılacak olan toplantıya, oluşum içerinde yer alan kitlelerin yanı sıra, şu ana dek ulaşamadıkları tüm taraftar gruplarını, derneklerini, internet sitelerini ve bireysel taraftarları da davet ettiklerini belirttiler.
Bursaspor Taraftarlar Meclisi'nin neden var olduğunun,amaçlarının ve yapılan çalışmaların anlatılacağı toplantı, Perşembe akşamı saat 20.00'da Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin