12 Aralık 2010 Pazar

Bursaspor Taraftarından Boykot


Bursaspor taraftarlar meclisi Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası kendilerini "ırkçı ve serseri" gibi sıfatlarla niteleyip, olayları tek taraflı yansıtan medya kuruluşlarına tepki gösterip, 10 gün ulusal medya yayınlarını almama kararı almış. Bunun yanında yarın oynanacak olan Kasımpaşa maçı öncesi de stad dışında takımı meşalelerle karşılayıp, saha dışında da olsa desteklerini göstermeyi planlayan Bursalı taraftarların, yazılı metni aşağıda:

Tüm Bursa'ya ve Bursalılar'a, Anadolu'ya, taraftar gruplarına, yazıl-görsel medyaya ve konuyla alakadar olan sivil toplum kuruluşlarına çağrımızdır;

Bursaspor taraftarları olarak, rahatsızlık duyduğumuz belirli konuları daha önce çoğu kez kamuoyu ve gerek yerel-gerek yaygın medya ile paylaşmıştık. Söylediklerimiz genelde kale alınmamış ve Bursaspor taraftarlarının, kendileriyle ilgili yazılan-çizilenler hakkında ne düşündüğüne dair en ufak bir ‘’ söz söyleme hakkı ‘’bile Bursaspor taraftarına çok görülmüştür. İstanbul merkezli medyanın, Bursaspor taraftarının yaptığı güzel işlerin, çalışmaların ve üretilen projelerin hiçbirini gündemine taşımayıp, Bursaspor taraftarının kötü lanse edilmesine yarayacak en ufak bir malzeme ortaya çıktığında bunu nasıl en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığını ve değerlendirdiğini de yıllarca hep beraber gördük. Yıllar öncesinde yapılan yalan-yanlış haberleri bir yana koyalım, şampiyon olduğumuz 16 Mayıs 2010 akşamının hemen ardından, ‘’ bizim şampiyonluğumuzu nasıl yazmışlar? ‘’ merakı ve mutluluğuyla gazete bayilerine koşan bizler, gazetelerde öncelikli olarak şampiyonluğumuzun değil Kadıköy komedisinin işlendiğine şahit olduk. Sesimizi, hedef kitleleri doğrultusunda haber yapmalarında haklı bazı sebepler de görerek yükseltmemeye karar verdik ve yükseltmedik de. Sesimizi yükseltmememiz, bazı kurumlar ve gazeteciler tarafından ‘’ yükseltemediğimiz ‘’ şeklinde algılandı sanırız ki, yanlı ve taraflı yayınlara her geçen gün yenileri eklendi. Yanlı ve taraflı yayın kavramları bile anlamsız kaldı bu yayınlar karşısında çünkü bazı yayınlar yanlı değil, düşman yayın kapsamında bile değerlendirilebilir niteliğe sahip. Geçen hafta İstanbul-Dolmabahçe’de yaşanan olaylar sonrasında da, bu yayınların ne derece artmış olduğuna bir kez daha şahit olduk. Ve artık, sessiz kalmayacağız. 1600 kişinin arandığı ve sadece 8-9 tane kesici,delici cismin bulunduğu aramaları ‘’ savaşa gelmişler ‘’ diyerek haber yapanlara mı, stadyum civarında yumruğundan başka kendisini savunacak bir aracı olmayan Bursaspor taraftarına satır, bıçak, bira şişeleriyle saldıran Beşiktaş Jimnastik Kulübü taraftarlarını ‘’ kendilerini savundular ‘’ diyerek haklı çıkarmaya çalışanlara mı, bizlere açıkça ‘’ serseri ‘’ diyebilecek kadar ileri gidenlere mi, bize Nazi yakıştırması yapabilecek ve bizim kendimize Nazi dediğimizi söyleyerek yalan haber yapanlara mı yoksa fırsat bu fırsat kulübümüzün armasına ve şampiyonluğa dil uzatacak kadar düzeysizleşenlere mi cevap vereceğimizi şaşırdık. Bu doğrultuda da, hepsine ortak bir cevap vereceğimiz bu günü bekledik ve tek bir cevabımız var; Onların nefreti varsa, bizim de BOYKOT’umuz var!

Bize hakaret edenlere değil; o hakaret dolu yazıları yayınlamaktan kaçınmayan kurumlara, bize saldıranları haklı göstermeye çalışanlara değil; onların bunları söylemesine ve bu denli ileri gitmesine müsaade eden kurumlara, hakkımızda yalan-yanlış haber yapanlara değil; bu haberlerin doğruluğunu araştırmayıp ‘’ yazsak ne olur ki ‘’ mantığıyla yayın yapan kurumlara, yapılan yanlı yayınlara karşı fikir belirtmek için arandığında ‘’ yalansa yalan, yapıyorum. Git mahkemeye ver ‘’ diyebilecek kadar seviyesiz gazetecileri Bursaspor’un üzerine salan kurumlara ve Bursaspor’dan ziyade Bursa insanına 90 dakika boyunca hakaret eden kitleleri bir kelime dahi konuşmayıp, olayları tek taraflı lanse edenlere karşı, tüm Bursa’yı ortak bir fikir birliğine ve bu fikir doğrultusunda da BOYKOT’a davet ediyoruz.

Ey gazete bayii sahibi kardeşim, dostum, ağabeyim, ablam, teyzem, amcam; yapılanlar bize değil, sana da karşı. Yapılanlar sadece Bursaspor’a değil, Bursa’ya ve Bursalıya kasıtlı. İstanbul medyasına 10 gün geçit verme. Yaygın medya üretimlerini alma, satma. Şehrine ve onuruna küfredenlere gerekli cevabı sen de ver.
Ey hemşerim ve diğer şehirlerde yaşayan Bursalı dostum; yapılanlar bize değil, sana da karşı. Yapılanlar sadece Bursaspor’a değil, Bursa’ya ve Bursalıya kasıtlı. İstanbul medyasına 10 gün geçit verme. Yaygın medya üretimlerini alma, okuma. Şehrine ve onuruna küfredenlere gerekli cevabı sen de ver.
Ey Anadolu’da yaşayan ve şehrinin takımını tutan kardeşim; yapılanlar bugün bize olabilir ancak yarın senin renklerine de bunların yapılması muhtemel. Yapılanlar sadece Bursaspor’a değil, Bursa’ya ve Bursalıya yani Anadolu insanına kasıtlı. İstanbul medyasına 10 gün geçit verme. Yaygın medya üretimlerini alma, okuma. Anadolu takımlarını kale almamayı ilke edinmiş kurumlara gerekli cevabı sen de ver.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin