16 Aralık 2010 Perşembe

Porto:3-1:CSKA Sofya

UEFA Avrupa Ligindeki son maçında "formalite" icabı Portekize giden CSKA Sofya, Porto'ya 3-1 kaybederek son maçını bitirdi ve "annesinin" ligine döndü ama bugün Bulgar Futbol Federasyonundan gelen haberle moraller daha da bozuldu zira CSKA Sofya yönetimi çeşitli kulüp ve bankalara olan borçlarını 14 Şubata kadar ödemediği takdirde Bulgaristan A Grupadan düşürülecek.
Önce dün geceye dönelim. Bu senenin son maçında, belki de bir çok oyuncunun son kez CSKA forması giyeceği maça kırmızı-beyazlılar Beşiktaş deplasmanındaki oyun tarzıyla başladılar: rakibi kendi yarı alanında kabul edip, Spas Delev ile kontra bulmak arzusundaydılar. Bu ev sahibinin de işine geldi ve Porto sağlı sollu M'Bolhi'nin üzerine giderken, 22. dakikada ceza alanı içindeki bir karambolde Otamendi, Porto'yu öne geçirdi. Golden sonra da ev sahibi baskılı oyununa devam etti ama M'Bolhi günündeydi. İlk yarı tek golle biterken, devreden dönüşte CSKA Delev ile yakaladığı ilk pozisyonda golü buldu ama ev sahibi yine bir karambolde çok geçmeden öne geçmesini bildi. 2-1 önde oynayan Porto, attığı golden sonra bir de penaltı kazandı ama Rusya'ya transferinden evvel M'Bolhi, kurtardığı penaltı ile CSKA taraftarının gönlüne iyice kazındı. Maç böyle bitecek denirken, Rodriguez takımının üçüncü golünü kaydetti...
Karşılaşmayı kaybeden CSKA, memlekete döndüğünde küme düşürülme haberiyle esas şoku yaşadı. Bulgar Futbol Federasyonu başkanı Mihailov'un açıklamasına göre, CSKA 14 şubata kadar kulüplere olan borçlarını ödemediği takdirde, ligten ihraç edilecek. Uzun zamandır para bulma derdinde olan Titan grubu, bu haberle iyice köşeye sıkışmış durumdalar. Şimdi tek çare futbolcu satmak olavak ve ilk akla gelen Spas Delev ve Markinyos. Bu arada CSKA'da kiralık oynayan M'Bolhi de Rus ekibi Krilia Sovetov'a transfer oldu.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin