1 Aralık 2010 Çarşamba

CSKA-Beşiktaş Maçına Doğru#3


CSKA Sofia-Beşiktaş maçı yaklaşırken ev sahibi takımın teknik direktörü Milen Radukanov'un Bulgar basınına verdiği röportajı yayınlayalım bu gün...

Soru: Hafta sonu Akademik karşısında istediğiniz sonucu alamadınız. Nedeni nedir?
M.R: Akademic karşısında zor bir maç oynadık. Beşiktaş'la oynayacağımız karşılaşma öncesi bazı oyuncularımı dinlendirmek istedim, çünkü koca sezon sakatlıklar yüzünden hep aynı topçularla oynamak zorunda kaldık ve onların da bazen dinlenmeye ihtiyaçları var. 30 kişilik kadrodan yarınki maç için 18 tane sağlam oyuncu bulabildim ve bu topçularla Türk ekibine karşı mücadele edeceğiz. Kulübün sahipleriyle görüştüm ve onlar da idmanımıza gelip, UEFA Avrupa liginde yaptıklarımızdan dolayı bize teşekkür edip, güvenlerini sundular.

Soru: Beş adet defans oyuncunuz var kadroda, ya bunlar da sakatlanırsa?
M.R.: Defans için her zaman seçenek vardır, unutulmasın ki sahaya 11 kişi çıkacağız. Akuaro cezalı, diğerleri sakat ama ne yapalım, kendi içimizde çözümler bulacağız ve takım sahaya çıktığında kazanmak için oynayacak.

Soru: Oyuncularınızı nasıl motive edeceksiniz?
M.R.:UEFA Avrupa Liginde oynayan topçuları motive etmeye gerek yok, zaten maçların büyüklüğü bunu kendi kendine gerçekleştiriyor. Oyuncularımız kaliteli futbolcular ve kendilerini göstermek adına ellerinden geleni yarın sahada gösterip, taraftarlarımızı oynadıkları oyunla mutlu edecekleridir.

Soru: Rakibiniz Beşiktaş hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?
M.R.: Beşiktaş büyük bütçeli ve saygı duyduğumuz bir takım. Onların da bizim gibi bir çok oyuncusu sakat ama Quaresma, Guti gibi dünyaca ünlü futbolcuların olduğu bir takım, eksikliklere çözüm bulacaktır. Yarın Beşiktaş'ı yenmek için elimizden geleni yapacağız.

Soru: Oyuncularınıza gelen transfer teklifleri onları nasıl etkilemekte, özellikle Spas Delev'in transfer hikayesinden bahsedecek olursak, görüşlerinizi alabilir miyiz?
M.R.: Oyuncularımıza gelen transfer teklifleri onların kalitelerini göstermesi adına beni oldukça sevindiriyor. Onlar da bu tip maçların kendileri adına vitrin olduğunu bilmekte ve sahaya varlarını yoklarını koymaktalar. Spas Delev, bundan aylar öncesi CSKA'ya layik bir oyuncu olmadığı konusunda eleştiriler alırken, son bir aydır oynadığı oyunla transfer piyasasında büyük bir sıçrayış gösterdi. Diğer hocalar bana fikrimi sorduklarında Delev'in forvet hattının merkezinde oynaması gerektiğini belirttim ama son tercih onlarındı ve bu oyuncu başka yerlerde oynadı. Zaten, oyuncunun sahada pozisyon seçme hakkı yok, hocası nerede görev verirse, o bölgede mücadele etmeli. Şimdi, fizik olarak güçlü olduğu ileri uçta oynamakta ve kendisinden de memnunuz.

Soru: CSKA Sofya'daki geleceğiniz ve transferler hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?
M.R.: Şu an tek düşüncemiz Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılmak, diğer işler bundan sonra. Tabii ki, takımda oynamayı hak etmeyen oyuncular varken, Bulgaristan Liginden beğendiğim ve kırmızı-beyazlı takımda görmek istediğim bir çok topçu var. Kimlerin gelip-gideceğini zamanla göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin