10 Aralık 2010 Cuma

Galatasaray - Spartak Moskova Maçı Üzerine


Ulu önderimiz ve "Atamız" Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret için Ankara'ya gittiğimiz güne denk geldi maç. Dönüşte de yetişemedim malesef. Kadın takımımız çok çekişmeli uzatmaya giden bir maç sonrasında son dört yılın Eurolig şampiyonu Spartak Moskova'yı yenmeyi başardılar. Takip ettiğim kadarıyla normal süre sonunda topu iki defa üst üste kullanmışız ama top yine fileyle buluşmakta diretince maç uzatmaya gitmiş. Uzatma periyodunda da izleyenler hop oturup hop kalkmış. Her ne kadar ilk maçta berbat bir oyun ortaya koysak da sahamızdaki bu maçta Spartak Moskova'yı yenmek, daha da önemlisi karşılarında durup inat atmek, mücadele etmek, kazanmak daha değerli. Genç bir takım olmamız sebebiyle bu tecrübe önemli, ancak "sadece sahasıda kükreyen bir aslan" kimliğinden kurtulup deplasman maçlarına da odaklanıp kazanmamız gerekiyor. Yine de Spartak Moskova gibi bir takımı yenmek her şeyden güzel. Beşiktaş Kalecisi Cenk Gönen'in geçenlerde hatırlattığı Nietzsche'nin "Unutan İyileşir" sözü bizim adımıza ilk Spartak maç için geçerli olsa da bu galibiyetin sayısal değeri olmasa da bize yol, su, elektrik olarak döneceğini unutmamak lazım. Ayrıca yazının fotoğrafındaki (yukarıdaki fotoğraf) ikilinin WNBA'in en önemli 2 uzunu( Sylvia Fowles ve rakip takımın yıldızı, Wnba'in son MVP'si Lauren Jackson) olduğunu ve Yıldızımız Sylvia Fowles'ın gözlerindeki hırsın çok etkileyici olduğunu söylemekte yarar var. Resmi sitenin maç anlatımını sunarak bitirelim yazımızı.Tebrikler Sultanlar...

-------------------------------------------------------------------------------------
Galatasaray Medical Park 85 – Sparta&K MR Vidnoje 83

Galatasaray Medical Park, Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu’ndaki yedinci maçında son dört yılın şampiyonu Sparta&K MR Vidnoje ile karşılaştı. Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda normal süresi 77-77 sona eren mücadeleden birinci uzatma devresi sonunda 85-83’lük skorla üstün ayrılarak grupta üçüncü galibiyetini almayı başardı.

Karşılaşmaya Işıl Alben, Tuğba Palazoğlu, Seimone Augustus, Melisa Can, Sylvia Fowles beşiyle başlayan Galatasaray Medical Park, maçtaki ilk basketini çeyreğin bitimine 6:45 kala Seimone Augustus ile buldu. Rakibi karşısında eşleşme avantajını iyi kullanan Sparta&K Moskova, iki yıldızı Ilona Korstin ve Lauren Jackson üzerinden bulduğu sayılarla beşinci dakikaya 9-2’lik skor üstünlüğüyle geçti. Saha içinden 1/9 ile hücum ederek maça giren takımımız, bitime 2:38 kala Sylvia Fowles’un serbest atış isabetinin ardından skor avantajını lehine çevirdi: 12-11. Doneeka Hodges, kenardan gelerek 7 sayılık katkıda bulundu. Takımımız, ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı.

İkinci periyodun başında Işıl Alben, Nihan Anaz, Seimone Augustus, Bahar Çağlar, Gintare Petronyte beşi vardı. Ancak bu çeyrekteki ilk beş sayı Rusya temsilcisinden geldi. Ve konuk ekip, 22-17’lik skorla üstünlüğü yakalamayı başardı. Galatasaray Medical Park ise devrenin bitimine 7:08 kala molaya gitti. Sparta&K, molanın ardından hızını kesmeyerek serisini sürdürdü. Sylvia Fowles, bitime 5:37 kala takımımızın bu çeyrekteki ilk basketini attığında 27-21’lik skorla fark altıya indi. Rusya temsilcisi, Galatasaray’ın iki dakika içerisinde Sylvia Fowles kaynaklı yedi sayı üretmesinin ardından mola hakkını kullandı. Galatasaray Medical Park, soyunma odasına 40-39 geride girdi.

Sylvia Fowles, Galatasaray Medical Park adına ilk yarıda 13 sayı ve 5 ribaund üretti. Doneeka Hodges ise 12 sayıyla oynadı. Konuk ekipte 12 sayı atan Anete Jakobsene, Sparta&K MR Vidnoje’nin en skorer ismi olmayı başardı.

Galatasaray Medical Park, üçüncü çeyreğe Doneeka Hodges, Nihan Anaz, Seimone Augustus, Melisa Can ve Sylvia Fowles beşiyle başladı. Konuk ekibin periyodun başında yakaladığı 45-41’lik skor üstünlük sonrasında oyuna dönen takımımız, beşinci dakikayı 51-50 önde geçti. Üçüncü periyot, Tuğba Palazoğlu’nun son saniyedeki üçlüğünün ardından 58-58’lik eşitlikle tamamlandı. Galatasaray, son çeyreğe ise Gintare Petronyte’nin isabetli serbest atışlarıyla önde başladı. İlk iki dakika sonunda skorda 65-60 geri düşen Pokey Chatman’ın takımı molaya gitti. Sparta&K MR Vidnoje, moladan 9-2’lik seriyle döndü. Ve bitime 6:11 kala 69-67’lik skorla öne geçmeyi başardı.

Karşılaşmanın son bölümde iki takım da oldukça gayreti gözüktü. Yüksek yüzdeli hücumların ardından Ceyhun Yıldızoğlu ve Pokey Chatman, son dakika içerisinde toplam üç defa (ikisi Galatasaray MP) mola hakkını kullanmak durumunda kaldı. Ancak normal süresi 77-77’lik eşitlikle sona eren mücadele, uzatma periyoduna taşındı.

Galatasaray Medical Park, uzatma dakikalarına Doneeka Hodges, Tuğba Palazoğlu, Seimone Augustus, Melisa Can ve Sylvia Fowles beşiyle başladı. Ancak ilk savunma pozisyonunda beşinci faulünü yapan Melisa Can, yerini Bahar Çağlar’a bıraktı. Galatasaray Medical Park, uzatma periyodunda son iki dakikaya 80-79 geride girdi. Son bölümde toparlanarak :25.8 kala 84-80’lik skorla öne geçmeyi başaran takımımız, karşılaşmadan 85-83’lük skorla üstün ayrılmayı başardı.

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu / İSTANBUL
Rakip: Sparta&K MR Vidnoje
Tarih: 08.12.2010

* Tuğba Palazoğlu: (24:09, 3 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı)
* Doneeka Hodges: (33:22, 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı)
* Bahar Çağlar: (19:22, 4 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı)
* Işıl Alben: (13:17, 0 sayı, 2 ribaund)
* Gintare Petronyte: (11:58, 4 sayı, 5 ribaund, 2 blok)
* Melisa Can: (24:06, 8 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalma)
* Nihan Anaz: (23:11, 8 sayı, 1 ribaund, 2 top çalma)
* Seimone Augustus: (42:51, 18 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 1 blok)
* Sylvia Fowles: (32:44, 20 sayı, 12 ribaund, 2 top kaybı, 2 blok)

1. ÇEYREK : 19 – 17
2. ÇEYREK : 20 – 23 (39 – 40)
3. ÇEYREK : 19 – 18 (58 – 58)
4. ÇEYREK : 19 – 19 (77 – 77)
1. UZATMA : 8 – 6 (85 – 83)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin