1 Nisan 2008 Salı

Alkaralardan ...


Devre arasından beri uyarıyoruz. "Tehlikenin farkında mısınız?" dedik, anlamadınız; aslansınız, kaplansınız dedik, dinlemediniz. Formanın değerini hatırlattık, farketmediniz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Artık rica etmiyoruz. Net söylüyoruz: "KENDİNİZE GELİN!"



BU YAZI, KULÜBÜN KÜME DÜŞME TEHLİKESİ YAŞAMASI NEDENİYLE DEĞİL, GENÇLERBİRLİĞİ KİMLİĞİNİN ZEDELENMESİNE YÖNELİK TEPKİMİZDEN DOLAYI YAYINLANMAKTADIR. Sorunumuz mağlubiyet ya da küme düşmek değil, bazı karaktersizliklerin ve onursuzlukların kulübün geleceğini tehdit etmesidir.
---

“Kulüp yönetmek kolay iş mi? Bütün parayı harcayıp şampiyon olamazsak ne olacak?” söyleminin arkasına sığınıp Gençlerbirliği’nin kişiliksiz, ürkek bir takım olmasına neden olan başkan İLHAN CAVCAV, ve kulluk’tan öte fonksiyonu olmayan Yönetim Kurulu üyeleri,

İstikrarlı ve sistemli kulüp yönetimi sonunda neredeyse hiç taraftarı olmayan Gençlerbirliği ASAŞ/OFTAŞ’ın neler yapabileceğini gördünüz. Önünüzde böyle bir başarı hikâyesi varken siz ısrarla orada yapılanların tersini yaptınız. GENÇLERBİRLİĞİ’ni bir istikrarsızlık kurumu haline soktunuz. Üstelik Oftaş gökten inme değil, sizin eseriniz olan bir örnekti. Kişisel hırsınıza yenildiniz ve bugün yoktan var ettiğiniz kulübü hızla aldığınız yere götürüyorsunuz.

Takımın birlik ve beraberliğinin sağlanması, yönetim-teknik kadro-futbolcular arasındaki iletişimin kurulması konularında sorumlu olan ama bütün bunlar bir yana kendi iletişim problemlerini çözmekte zorluk çeken kulüp menajeri CEM ONUK;

Özellikle son birkaç yılda size olan güvenimizi tamamen yitirdik. İyi niyetinizden de şüphe ediyoruz. Farklı hesapların, planların içinde olduğunuzdan endişe ediyor ve bu konuda sizi uyarıyoruz: Gerçek sahibi olduğumuz GENÇLERBİRLİĞİ’nin onurunu ayaklar altına alacak herhangi bir icraata girişmeden önce, hemen bugün Beştepe’yi terk edin!

Koşullar her ne olursa olsun, sahada bu takımın tek hâkimi olmak zorunda olan, ve işinin bir parçası olarak, kritik maçlarda sahayla iletişimin en etkili yolunu bulmak durumunda olan teknik direktör MESUT BAKKAL,

Haftalardır futbolcuların sahada hayalet gibi dolaşmalarına bir çözüm üretemiyorsanız, futbolcuların maç ortasında birbirine girmesi karşısında aciz kalıyorsanız, durumunuzu gözden geçirmenizin, kendinizi sorgulamanın zamanı gelmiştir. Eğer içinde bulunduğunuz durum sert tedbirler almayı gerektiriyor ise sonuna kadar yanınızdayız. Oyuncuların GENÇLERBİRLİĞİ’ne oyuncak gibi davranmasını, GENÇLERBİRLİĞİ kimliğinin ayaklar altına alınmasını önlemek ilk önce sizin sorumluluğunuzdur.

Bu kulüpte hiçbir maddi sıkıntı yaşamamasına, Türkiye’nin en iyi koşullara sahip takımlarından birinde oynamasına rağmen taşıdığı formaya karşı bir sorumluluk hissetmeyen, biraz olsun yüreğini ortaya koymayan, buna rağmen bugüne kadar aleyhinde hiçbir söz söylemediğimiz, her zaman sahip çıktığımız FUTBOLCU ARKADAŞLAR,

Anlaşılan rahat sizlere batıyor. Bugüne kadar yeteneklerinizden şüphe etmedik. Problemi sizden önce sizi organize etmesi gerekenlerde aradık. Diğer taraftan kulüp, Türkiye’de bir futbolcunun sahip olabileceği en rahat koşulları size sağlamış durumda. Bu koşullar altında dahi sırtınızdaki formanın getirdiği sorumluluğu taşıyamıyorsunuz. Sizi Denizli’ye yollamadan önce sormuştuk: “O sırtındakini patates çuvalı mı sandın, Genç?” diye. Anlıyoruz ki bu sorunun cevabı “evet”miş. O formanın sizin için hiçbir değeri yokmuş. Bu durumda;

- Eğer Gençlerbirliği forması giymenin gereğini yerine getirmeyecekseniz,
- Kişisel sorunlarınızı GENÇLERBİRLİĞİ’nin önüne koyma ahlaksızlığından sıyrılamayacaksanız,
- En kısa zamanda kendinizi toplamayacaksanız,
Siz de sezon sonunu beklemeyin, önümüzdeki maçta maraton tribünün önüne gelin, formalarınızı bırakın ve yolunuza gidin. Sizi alkışlarla uğurlayalım…

Kulüpte neler oluyor, nasıl ince hesaplar yapılıyor, huzursuzluklar nereden kaynaklanıyor, kimin kiminle sorunu var bunlarla ilgilenmiyoruz! Biz Gençlerbirliği’nin günden güne kimliğini kaybetmesinden, takımdaki birlik ve beraberlik ruhunun yerini kişisel hesaplara bırakmasından ve en nihayet bazı karakter bozukluklarının sahaya da yansımasından rahatsızız!

Yönetim kadromuz, teknik kadromuz ve futbolcularımız!
Derdiniz nedir bilmiyoruz ama aklınızı başınıza alınız!
Görev yaptığınız takımın GENÇLERBİRLİĞİ olduğunu unutmayınız!
Eğer bu sözleri hak etmediğinizi düşünüyorsanız, siz de en az bizler kadar bu takımı sahipleniyorsanız bunun gereğini yerine getiriniz!

Anlaşıldı, küme düşmek sizin için sorun değil. Aslında bu bizim için de sorun değil. Eğer kötü bir sezon geçirmişsek, gücümüz buna yetiyorsa cezasını çekmeye hazırız. Ancak biz, küme düşerken bile başımızı dik tutmaya kararlıyız. Bu süreçte, sadece, süper ligde bir GENÇLERBİRLİĞİ olsun diye onursuz, haysiyetsiz ve etik dışı herhangi bir harekete girişmeyi aklınızdan dahi geçirmeyiniz!

Küme düşme durumunda Gençlerbirliği-Oftaş’la yapılacak bir hülleyle kulübü tekrar süper lige alma düşüncesine sığınanlar! Bizler, GENÇLERBİRLİĞİ’nin şerefli mazisiyle gurur duyan ALKARALAR olarak böyle mide bulandırıcı, ahlak dışı, haysiyetsiz bir çözümün kesinlikle karşısında duracağız. Bunu hemen bugün aklınızdan silin!

*****

Bu onursuz gidişatta sorumluluk sahibi olduğuna inandığımız İLHAN CAVCAV’ı , Yönetim Kurulu Üyelerini ve menajer CEM ONUK’u, gerek kendilerinin gerekse takımın içinde bulunduğu durumu ciddi şekilde düşünmeye, gerekli önlemleri derhal almaya, ama bu konuda çaba sarf etme niyetinde değillerse GENÇLERBİRLİĞİ camiasını daha fazla meşgul etmeyip, sezon sonu olmadan gerekeni yapmaya davet ediyoruz.

Takımın teknik sorumlularına ve futbolculara GENÇLERBİRLİĞİ kimliğine yakışan davranışlar sergilemek ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek zorunda olduklarını, başka bir seçenekleri olmadığını hatırlatıyoruz.

ALKARALAR



Yazı http://www.alkaralar.com sitesinden alınmıştır... Ligin "farklı" takımı Gençlerbirliğ'nin en yakın zamanda eski günlerine gelmesini diliyoruz... Kimliğin kaybedildiği anda geri dönüşün olmayacağını Alkaralar çok iyi biliyorlar da, bunu sorumlulara anlatmak esas sorun... Kulüplerine sahip çıkma mücadelelerinde u/M olarak yanlarındayız...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin