23 Nisan 2008 Çarşamba

Böyle Mi Olacaktı?



Futbol işte, boşuna demiyoruz "fena helde hayata benzer" diye... Her an herşey olabilir, en mutlu anında gelen bir acı haberle yıkılırken, kafan dertlere takıkken, bir telefon çalmasıyla, havalara uçarsın, hep istediğimiz gibi gitmez yaşam, dün gece olduğu gibi... Sen çık sahaya, spikerlerin ünlü deyimiyle "futbol resitali" ver tribündeki ve televizyonları karşısındaki seyircilere ama hakemin bitiş düdüğü çalındığında başın önde terk eyle yeşil zemini... Yok mu adaletin futbol, yok tabii, sanki dünyanın var, sanki hayatın kantarı hep eşit tartıyor... Ne de müthiş başlamıştı herşey, Kop tribünleri inletirken, "kırmızılılar" "mavililere" top göstermiyordu, sağlı sollu akıyorlardı "kasklı" kalecinin üstüne doğru... Bir de devre bitmeden gol gelmedi mi, "tarih tekerrürden ibarettir" sözünü hatırlayıverdik oracıkta... Biraları tazeleyip, deplasmana gidecek daha avantajlı bir skor olur ümidiyle oturduk televizyon karşısına ikinci devrede, "show" aynı hızla devam ediyordu ama ara ara Chelsea'de gelmiyor değil di, o kadar da olsun diyerek, zevkini çıkartıyorduk oyunun... Dakikalar geçtikçe "garantici gol" gelmiyor, Cech 3 direk arasında devleşiyordu... eh olsun, 1-0 da iyi skor diye biraları "fondip" yaparken, Riise çıkıverdi meydana, ve maça damgasını vurdu... O nasıl vuruştur be John Arne Riise... Müthiş bir piayno resitali çeken, piaynistin tam alkışlar geleceği anda yanlış notaya basması gibi olmuştu herşey... Bizim biralar boğazımızda düğümlenirken, Kop'un "You will never walk alone"u yarıda kalmıştı ama yarıda kalmak ile bitmek aynı değildir... Devam edecektir, etti de, "you will never walk alone" be Liverpool, inadına hem de, asla yalnız yürümeyeceksin, asla...

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio (Riise 61'), Kuyt, Alonso, Mascherano, Babel (Benayoun 75'), Gerrard, Torres.

Chelsea: Cech, Ferreira, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Lampard, Makelele, Ballack (Anelka 86'), Joe Cole (Kalou 63'), Drogba, Malouda.

Sarı Kart: Terry.
Goller: Kuyt 43', Riise 90'

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin