19 Aralık 2009 Cumartesi

Kolay Mı Büyük Olmak?



"Üç Büyük Yok, Tek Büyük Var","En Büyük Biziz Başka Büyük Yok", "Anadolu'nun En Büyüğü Bizim Takım" gibi söylemleri vurgularken, herkesin kendisine göre bir büyüklük anlayışı yer edinmiştir bilincinde. Kimi takımının aldığı kupalara bakar, kimi kulübünün zenginliği ile fiyaka yapar, kimi yetiştirdiği futbolcularla övünür, kimisi de tribündeki taraftar gücüyle ölçer takımının büyüklüğünü. Ben son grupta olanlardanım, içerde dışarda sağlam bir tribün desteği olan takım benim gönlümde büyüktür, fark etmez oynadığı ligin adı ya da seviyesi. Göztepe'nin, Karşıyaka'nın, Zonguldak'ın, Sakarya'nın, Adana Demirsporun mücadele ettikleri ligler onların büyüklüğünden hiç mi hiç bir şey eksiltmezken, Sivas, Kayseri ve Belediye takımlarının yer aldığı "süper" lig onları süper mertebesine eriştirmez. İyi bir yapılanma ve birbirine uyumlu topçularla geçen yıl Sivasspor takımı şampiyonluğa yaklaşmış lakin en kritik deplasman maçlarında kendilerini destekleyen "taraftarlarının" sayısı 20-30u geçmiyordu. Bu yıl da Yiğidolara benzeyen bir çıkış Kayseri'den geldi, ligin ilk devresinin sonu yaklaşırken sarı-kırmızılılar kendilerini hiç ama hiç beklemedikleri yerde buldular ve liderliği tayin edecek olan Bursa maçı öncesi stadı doldurmak adına Kayserispor yönetimi maç biletlerini 1-2 ytlden satışa çıkakrırken, gelenlere de meyva suyu ve kuru pasta ikramında bulunmuştu. Oysa ki deplasmanda takımını desteklemek üzere Bursa'dan gelmek isteyen o kadar taraftar, gerek uçakla, gerekle otobüsle, gerek şahsi araçlarıyla, gerekse de ayarlayabildikleri kamyonlarla 6-7 saatlik yola çıkmış, Kayseri'de de bilet bulamadıkları için maça giremeyip geri dönmüşlerdi. Ucuz bilet iyi hoştur ama bunun bir standardı olmalı, maça göre bilet ayarlaması yapılmamalı. Eğer böyle davranılırsa aşağıdaki haberin ortaya çıkmaması için hiç bir neden kalmaz:
Kayserispor için iki hafta önceki Bursaspor karşılaşmasının büyük önemi vardı. Sarı-Kırmızılı yönetim de, taraftarları Kadir Has Stadı’na çekmek için kolları sıvamış ve bilet fiyatlarını 1-2 TL olarak belirlemişti. Ayrıca tam 4 ton kurupasta, stadı tıklım tıklım dolduran taraftarlara ikram edilmişti. Bu maçta seyircisiyle bütünleşen Kayserispor, 3-0’lık galibiyetle birlikte liderliği ele geçirmişti. Ancak taraftarların takıma olan desteği pek uzun sürmedi! Yönetim, Antalyaspor karşılaşmasının bilet fiyatlarını da yüksek tutmadı ve 5-10 TL olarak belirledi. Ancak Kayserililer’in, maça fazla ilgi göstermedikleri öğrenildi. Genel menacer Süleyman Hurma, “Sadece 13 bin bilet satabildik” açıklamasında bulundu
Neredeyse ceplerine para konularak maça giren Kayserililer, Bursa maçında "İşte taraftar işte şampiyon" diye bağırmışlardı... Şampiyon zaten olamayacaklar ama taraftar da yok kuru pasta ikramı olmayınca Kadir Has Stadında... Dedik ya büyüklük o kadar kolay bir kavram değil, taraftarlak ise hiç mi hiç kolay değil. Bursa tribünlerinin bir bestesiyle bitirelim:

KOLAY MI GÖĞÜS GERMEK DERDİNE SENELERCE
KOLAY MI SABAHLAMAK UĞRUNA GECELERCE
KOLAY MI ŞAMPİYONLUK GÖRMEDEN BİR KEZ BİLE
KOLAY MI BURSASPOR KOLAY MI SÖYLE..

1 yorum:

Gala's dedi ki...

Bilet fiyatlarının alt sınırına değil de, üst sınırına tff el atmalıdır. Eskişehirde 25 liraya açık tribünde sıradan anadolu takımıyla yapılan maçı izlemek pahalıdır mesela.

ayrıca bursalılara yer ayrılmamış mı kayseride ? neden itiraz etmemişler ki ?

Blog Widget by LinkWithin