13 Aralık 2009 Pazar

Taraftar Ne İster: Disiplin/Galibiyet


Keita'nın Fenerbahçe maçında kırmızı kart görüp, takımı 10 kişi bırakmasına kızan Rijkaard, siyahi oyuncuyu alışık olduğu ilk onbirdeki yerinden alarak, kulübeye oturttu. Bir kaç maç işler iyi giderken, kimse Keita'yı aramadı ama takım özellikle iç sahada puanlar dağıtırken, Keita'nın neden oynamadığı soruları sorulmaya başlandı. Buna benzer, Fenerbahçe'de disiplin sorunları tartışılıyor. Bursaspor zamanında neredeyse her maç gol atan Mususi'yi, geceleri içki içiyor diye takımdan yollamıştı. Avrupa'da ise Ronaldo, geceleri "sokak kadınlarıyla" yakalanıyor ama ertesi hafta kadroda yer alabiliyor, Bendtner bar çıkışı "dal daşşak" ortada geziyor ama takımı kendisine bir yaptırım uygulamıyor, sahaya çıkıyor, Arsenal'ın galibiyetinde rol alabiliyor... Yan tarafta anketi hazırladık hemen: Taraftar ne ister: "Takımda disiplin olsun, puan hesabı sonra gelir" mi der, yoksa "maçı kazanalım, kim ne yaparsa yapsın bana ne" mi der?

1 yorum:

Eren dedi ki...

Keita olayı saha içiyle ilgili bir disiplin sorunu, ki disiplinsiz denilen Rijkaard (her ne kadar Keita'nın çok önemli bir futbolcu olduğuna inansam da) bence doğruyu yapmıştır.

FB'den ya da Bursa'dan verilen örnekler ise bence 1- kulüplerin muhtemel başarısızlıktaki kifayetsiz, anti-profesyonel, popülist davranışı ve suçu birilerine atarak sorumluluktan sıyrılmaya çalışması, 2- toplumumuzda herkesin ahlak polisi olmaya çalışma sevdası ve genel olarak yöneticilerin Aziz Yıldırım & Fatih Terim'imsi 'control freak' yapısı.

Bu durum sadece futbolda değil, alaturka/'padişahım çok yaşa' anlayışıyla yönetilen birçok şirket yapısında var.

Blog Widget by LinkWithin