18 Haziran 2012 Pazartesi

İspanya Maçı Öncesi


  • Bu gece Hırvatlar açısından oldukça önemli olan İspanya maçı öncesi teknik direktör Slaven Biliç'in oyuncularını motive etmek için yapacağı konuşmayı soran gazetecilere şöyle bir cevap verdi: "Bazen iki saatlik bir konuşma pek bir şey ifade etmezken, 45 saniyelik bir konuşma askerleri gözü kapalı savaşa sokabilir. Oyuncularıma dünya ve Avrupa Şampiyonuna karşı oynamamıza rağmen cesur olmalarını ve maçı kazanacağımızı söyleyeceğim"
  • İspanyollara karşı oyun taktiğini de belirleyen Biliç, bu gece 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya çıkacak. İleri uçta Jelaviç'e şans verirse, Mandzukiç sağ kanada çekilecek, solda Pranjic görev alacak ve Perisiç kulübeye çekilecek. Öte yandan Jelaviç oynamayacak olursa, "Süper Mario" forvet olup, kanada kaptan Srna çekilecek ve sağ beke Vida görevlendirilecek. Muhtemel kadro şöyle olacak Hırvatlarda:
Pletikosa
Srna(Vida) Corluka Schildenfeld Striniç
Vukojeviç Rakitiç
Mandzukiç (Srna) Pranjic Modriç
Jelaviç(Mandzukiç)
  • Buffon ve Given'a gol atan Mandzukiç'in şimdiki hedefi de Casillas'ı da avlamak. Zaten babası da oğlunun maçta gol atacağına dair bütün parasını yatıracağını söyledi. Bakalım "Süper Mario" üçte üç yapabilecek mi?
  • Hırvat ve İspanyol taraftarlar maçtan önce sokaklarda birlikte "takılıp", karşılıklı tezahürat yaparken, iki grubun da dileği maçın 2-2 bitmesi. Öte yandan, İrlanda ve İtalya maçlarında olduğu gibi, Hırvatistan'dan trenle büyük bir taraftar grubu Gdansk'a gelirken, sokaklarda bisikleti ve motorlarıyla maça gelen taraftarlara da rastlanıyor...
  • Hırvatlar bugüne kadar İspanya'ya karşı hiç resmi maç oynamazken, 4 defa hazırlık maçı yaptılar: 

23 Mart 1994 İspanya:0 Hırvatistan:2
5 Mayıs 1999 İspanya:3 Hırvatistan.1
23 Şubat 2002 İspanya:0 Hırvatistan:0
7 Haziran 2006 Hırvatistan:1-İspanya:2


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin